ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فعالیت فیزیکی سنگین زنان سلامت قلب
سلامت

پژوهش جدید: چهار دقیقه فعالیت سنگین در روز می‌تواند ریسک حمله قلبی در زنان را نصف کند

وقتی پای سلامت قلب و کاهش ریسک بیماری‌های قلبی-عروقی در میان باشد، حتی کوتاه‌ترین فعالیت‌های فیزیکی نیز اهمیت پیدا می‌کنند.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۱۶ آذر ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

زنانی که چهار دقیقه در روز به‌طور منظم به فعالیت سنگین، مانند بالارفتن از پله‌ها، می‌پردازند، می‌توانند ریسک حمله قلبی در خود را نصف کنند.

طبق نتایج یک مطالعه جدید در British Journal of Sports Medicine، کمتر از پنج دقیقه فعالیت سنگین در زندگی روزمره تأثیری بزرگ روی سلامت قلب دارد و ریسک بیماری‌های شدید قلبی-عروقی را کاهش می‌دهد.

متخصصان دیگر می‌گویند که این یافته‌ها به‌روشنی نشان می‌دهند که حرکت‌دادن و افزایش ضربان قلب حتی برای چند دقیقه در روز در داشتن قلبی سالم‌تر بسیار مؤثر است.

مدت‌هاست که دانشمندان می‌دانند فعالیت‌های سنگین و طولانی با ریسک پایین بیماری‌های قلبی-عروقی در ارتباط هستند. اما تا به امروز مشخص نبود دوره‌های کوتاه‌تر این نوع فعالیت، که اغلب بخشی از روال زندگی روزمره هستند، در سلامت قلب نقش دارند یا نه.

پژوهشگران می‌گویند این به خصوص برای زنانی اهمیت دارد که به دلایل مختلف نمی‌توانند به‌طور مرتب ورزش کنند؛ زیرا زنان در هر سنی معمولاً سلامت قلبی-عروقی کمتری نسبت به مردان دارند.

بالارفتن از پله به‌جای استفاده از آسانسور یک فعالیت خوب برای زنانی است که نمی‌توانند ورزش کنند.
بالارفتن از پله به‌جای استفاده از آسانسور یک فعالیت خوب برای زنانی است که نمی‌توانند ورزش کنند.

تأثیر فعالیت‌های سنگین در سلامت قلب

در مطالعه مذکور، پژوهشگران به اثر «سبک زندگی با فعالیت‌های فیزیکی شدید و متناوب» روی سلامت قلب مردان و زنان پرداختند.

تأثیر این فعالیت‌های کوتاه‌مدت، مثلاً پیاده‌روی سریع برای رسیدن به اتوبوس، در زنان آشکار بود. ۱.۵ تا چهار دقیقه فعالیت فیزیکی سنگین در روز منجر به «ریسک بسیار کمتر» برای مشکلات قلبی می‌شود.

پژوهشگران می‌گویند این فعالیت‌ها، مثلاً بالارفتن از پله‌ها به‌جای آسانسور، یک هدف ورزشی خوب برای زنانی هستند که نمی‌توانند یا نمی‌خواهند ورزش کنند.

پژوهشگران از داده‌های ۸۱٬۰۵۲ بزرگسال در پروژه Biobank بریتانیا استفاده کردند. این افراد از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ به‌مدت هفت روز یک ردیاب سلامتی پوشیده بودند و سلامت قلب آن‌ها تا نوامبر ۲۰۲۲ زیرنظر گرفته شد. در این بین، ۲۲٬۳۶۸ نفر از افراد هیچ فعالیت ورزشی منظمی نداشتند یا فقط یک بار در هفته به پیاده‌روی می‌رفتند.

زنانی که به‌طور میانگین ۳.۴ دقیقه فعالیت فیزیکی شدید داشتند، اما ورزش نمی‌کردند، نسبت به زنانی که هیچ فعالیت فیزیکی‌ای نداشتند، ۴۵ درصدکمتر در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی بودند. به‌خصوص ریسک حمله قلبی ۵۱ درصد کمتر و ریسک رشد نارسایی قبی ۶۷ درصد کمتر بود.

این اثر در مردان کمتر واضح و معنادار بود. مردانی که به‌طور میانگین ۵.۶ دقیقه در روز فعالیت شدید داشتند اما ورزش نمی‌کردند، ۱۶ درصد کمتر در معرض حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی بودند.

این یافته‌های نشان می‌دهند که وقتی پای سلامت قلب و کاهش ریسک حمله قلبی و سکته در میان باشد، هر میزانی از فعالیت فیزیکی مهم است. حتی چند دقیقه فعالیت فیزیکی شدید در روز برای سلامت قلبی-عروقی زنان میانسالی که به‌طور منظم ورزش نمی‌کنند حیاتی است. البته متخصصان همچنان توصیه می‌کنند که افراد در صورت امکان حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت ورزشی داشته باشند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی