ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تأثیر ورزش بر مغز
سلامت

محققان: کمتر از 30 دقیقه ورزش‌ می‌تواند تأثیرات شگفت‌انگیزی بر مغز بگذارد

محققان نشان دادند که حتی ورزش کوتاه‌مدت می‌تواند توانایی مغز و قوای شناختی شما را به‌شکل قابل‌توجهی ارتقا دهد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۰ آبان ۱۴۰۳ | ۲۳:۵۵

به‌طورکلی ورزش منظم برای ما خوب است، اما هنوز نکات مهمی درباره چگونگی ورزش‌کردن و مدت زمان آن وجود دارد، چراکه باید مرز بین منافع و معایت آن برای افراد مختلف تعیین شود. اکنون در یک مطالعه جدید، محققان نشان دادند که حتی فعالیت‌های ورزشی کوتاه‌مدت، کمتر از 30 دقیقه، می‌تواند قدرت مغزی و شناختی شما را به‌شکل قابل‌توجهی ارتقا دهد.

براساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه کالیفرنیا (سانتا باربارا)، 113 مطالعه مختلف را تجزیه‌وتحلیل کردند که در مجموع 4390 شرکت‌کننده در آن مورد بررسی قرار گرفته بودند. به‌زعم محققان، وقتی صحبت از جلسات تمرینی یک‌باره می‌شود (و نه تمرین‌های پیوسته)، نتایج نشان می‌دهد که فعالیت‌های نسبتاً شدید برای قوای شناختی انسان بهترین هستند.

تأثیر ورزش و مغز
ورزش بیشتر بر کارکردهای اجرایی مغز تأثیر می‌گذارد.

به عبارت دقیق‌تر، دوچرخه‌سواری و تمرین‌های بدنی تناوبی تنشی (HIIT) می‌توانند بیشترین تأثیر را روی کارکردهای اجرایی مغز ما بگذارند؛ کارکردهای اجرایی به بخشی از توانایی‌های شناختی ما گفته می‌شود که با حافظه فعال (working memory) سروکار دارد و قادر به برنامه‌ریزی و انجام چند کار متفاوت در زمان واحد است.

تأثیر ورزش بر مغز انسان

اگرچه تحقیق جدید نشان می‌دهد که ورزش تأثیر مثبت کلی بر عملکرد مغز دارد، اما تأثیر جداگانه آن بر هر بخش از توانایی‌های شناختی ما مشخص نیست؛ برای مثال درحالی که شرکت‌کنندگان پس از یک جلسه ورزش‌، زمان پاسخ‌دهی و واکنش کلی آنها بهتر شده بود، اما هیچ افزایشی در میزان دقت در انجام دیگر کارهای شناختی نشان ندادند.

تأثیر ورزش و مغز

همچنین بیشترین دستاوردهای مغزی در تمرینات کمتر از 30 دقیقه مشاهده شد؛ البته تست سنجش تغییرات قوای شناختی بعد از تمرین‌های ورزشی این نتایج را نشان داد و در حین ورزش تغییر چندانی رخ نداده بود. به‌طورکلی، محققان بهترین عملکرد مغز را در انجام ورزش متوسط ثبت کردند و نه در هنگام انجام ورزش‌های سنگین و خسته‌کننده.

درمجموع، محققان با بررسی مطالعات قبلی به این نتیجه رسیدند که برای کسب فواید ورزش، نیازی به انجام تمرین‌های زیادی ندارید و شاید برای شروع فقط 10 دقیقه در روز کافی باشد. البته اگر شرایط جسمانی خاصی دارید، بهتر است که ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید.

یافته‌های پژوهش حاضر در ژورنال Communications Psychology منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی