ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرطان ریه
سلامت

یک قرص سرطان ریه در آزمایشی بزرگ خطر مرگ بیماران را به نصف کاهش داد

براساس نتایج کارآزمایی، داروی Osimertinib تا پنج سال پس از درمان، خطر مرگ را تا 51 درصد کاهش می‌دهد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

یک قرص سرطان ریه با نام Osimertinib در آزمایش‌های خود نتایج قابل‌توجهی داشته است و در مدت پنج سال، خطر مرگ افرادی را که از آن در کنار جراحی مصرف می‌کنند، به نصف کاهش داده است. قرص اشاره‌شده برای بیمارانی در نظر گرفته شده که تومورهای آن‌ها حامل یک نوع جهش نسبتاً رایج است.

Osimertinib توسط شرکت داروسازی آسترازنکا ساخته شده و با نام تجاری Tagrisso فروخته می‌شود. این قرص در دسته‌ای از داروها قرار می‌گیرد که پروتئینی به نام «گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی» یا EGFR را مهار می‌کند. هرچند EGFR توسط سلول‌های طبیعی استفاده می‌شود، اما برخی سرطان‌ها سطوح بسیار بالاتری از آن را تولید می‌کنند که باعث رشد بیشتر آن‌ها می‌شود.

در سال 2015، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) Osimertinib را برای درمان سرطان‌های پیشرفته ریه که یک حامل یک جهش خاص مرتبط با EGFR هستند، تأیید کرد. از آن زمان آسترازنکا به‌دنبال نشان‌دادن قابلیت‌های دارو در درمان سرطان‌های مرتبط با EGFR است.

تحقیقات جدید این شرکت در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده و در آن داده‌های بلندمدت فاز سوم آزمایش Phase III این شرکت تحلیل شده است. در جریان این کارآزمایی، 682 بیمار که تومورهای آن‌ها به‌طور کامل با جراحی برداشته شده بود، حضور داشتند و برخی از آن‌ها Osimertinib و برخی دیگر یک دارونما را مصرف می‌کردند.

تأثیر قرص Osimertinib بر بیماران دارای سرطان ریه

به گفته دانشمندان، افرادی که Osimertinib مصرف کردند، به‌اندازه قابل‌توجهی شانس زنده‌ماندن بالاتری داشتند. در تحقیقات آن‌ها مشخص شد که این دارو تا پنج سال پس از درمان، خطر مرگ را تا 51 درصد کاهش می‌دهد. به‌طور کلی، 88 درصد از بیماران گروه Osimertinib پنج سال پس از جراحی خود همچنان زنده ماندند که این میزان در گروه دیگر 78 درصد بود.

سرطان ریه همچنان علت اصلی مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان است و احتمال زنده‌ماندن این بیماران با درمان‌های فعلی بسیار کم است. بنابراین این نتایج نشان‌دهنده یک گام بزرگ روبه‌جلو در درمان این سرطان کشنده محسوب می‌شود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی