ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

sleep
سلامت

دستاورد جدید محققان: توسعه اسپری بینی که تا 70 درصد شدت آپنه خواب را کاهش می‌دهد

محققان دانشگاه فلیندرز استرالیا با استفاده از یک نوع اسپری بینی موفق شدند شدت آپنه خواب را تا 70 درصد کاهش دهند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۱ فروردین ۱۴۰۳ | ۲۲:۰۰

محققان دانشگاه فلیندرز استرالیا با استفاده از یک نوع اسپری بینی موفق شدند شدت آپنه خواب را تا 70 درصد کاهش داده و برای درمان شایع‌ترین اختلال تنفسی در خواب یعنی آپنه خواب، به نتایج امیدوارکننده‌ای دست پیدا کنند.

آپنه خواب یا وقفه تنفسی یکی از شایع‌ترین اختلالات خواب است که معمولاً باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه می‌شود. این اختلال می‌تواند به دفعات زیاد در طول خواب رخ بدهد.  

آپنه خواب می‌تواند روی سلامت افراد تأثیر منفی بگذارد. درمان محدود این اختلال با کمک ماسک‌های فشار مثبت (CPAP) و در بدترین موارد با کمک جراحی امکان‌پذیر است. بااین‌حال، در آزمایش اخیر، محققان موفق شدند با استفاده از یک اسپری بینی به نتایج خوبی برای درمان این بیماری دست پیدا کنند.

کاهش 70 درصدی شدت آپنه خواب با اسپری بینی جدید

آپنه انسدادی خواب (OSA) زمانی رخ می‌دهد که راه هوایی فوقانی در طول خواب دچار انسداد می‌شود. درنتیجه جریان هوا کاهش پیدا کرده یا به‌طور کامل مسدود می‌شود. به‌دلیل ترکیبی از اختلال در آناتومی گلو و عملکرد ناکافی عضلات در طول خواب این اختلال ایجاد می‌شود. همین مسئله منجر به کاهش دریافت اکسیژن می‌شود که می‌تواند پیامدهای منفی روی سلامتی فرد ازجمله خستگی، مشکل در تمرکز و فشار خون بالا داشته باشد.

محققان دانشگاه فلیندرز استرالیا در آزمایش کوچکی با استفاده از اسپری بینی به موفقیت‌هایی در درمان OSA دست یافتند. «دنی اکرت»، استاد دانشگاه فلیندرز می‌گوید: «آپنه انسدادی خواب (OSA) یک اختلال خواب محسوب می‌شود که در آن ماهیچه‌های پشت گلو شل می‌شوند و راه هوایی فوقانی را باریک یا جمع می‌کنند. درنتیجه دریافت اکسیژن محدود شده و باعث می‌شود افراد در طول شب به‌طور مکرر از خواب بیدار شوند.»

نتایج این تحقیق در نشریه Heart and Circulatory Physiology منتشر شده است.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی