
برای اولین بار در جهان: بیمار نورالینک با ایمپلنت مغزی ویدیو یوتوب منتشر کرد
بیمار نورالینک با کمک ایملپنت مغزی توانست ویدیو بسازد و در آن قصه زندگی و بیماری خود را بازگو کند.

اولین بار در جهان یک بیمار توانست با ایمپلنت مغزی ویدیو بسازد و آن را در یوتوب منتشر کند. این بیمار که به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS مبتلاست، و نمیتواند صحبت کند اما به کمک هوش مصنوعی گراک و ایملپنت مغزی نورالینک توانسته ویدیویی بسازد و قصه زندگی و بیماری خود را روایت کند.
براساس گزارش ScienceAlert، «بردفورد اسمیت» سومین انسانی است که ایمپلنت مغزی نورالینک دریافت کرده و اولین فرد مبتلا به ALS است که توانسته با این فناوری ویدیو بسازد. این ویدیو با عنوان «ایلان ماسک باعث شد فردی مبتلا به ALS دوباره صحبت کند» منتشر شده و در آن بردفورد اسمیت توضیح میدهد چگونه فناوری نورالینک و هوش مصنوعی زندگیاش را بهبود بخشیده و به او توانایی صحبتکردن داده است.
ساخت ویدیو یوتوب توسط بیمار نورالینک

اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که با نام بیماری «لو گهریگ» نیز شناخته میشود، اختلال عصبی پیشروندهای است که در مرحله اول بر نورونهای حرکتی (سلولهای عصبی در مغز و نخاع که مسئول کنترل حرکت ارادی عضلات هستند) تأثیر میگذارد. با گذشت زمان، بیماران کنترل ارادی حرکات عضلات خود را از دست میدهند و صحبتکردن، غذاخوردن، حرکت و تنفس آنها را مختل میکند. بردفورد اسمیت نیز یکی از همین بیمارهاست.
اسمیت در ویدیویی که در یوتوب منتشر کرده، نشان داده چگونه از ایمپلنت مغزی در زندگی روزمره استفاده میکند. او توضیح میدهد چگونه رابط مغز و کامپیوتر (BCI) به او امکان میدهد از سیگنالهای مغزی برای کنترل ماوس مکبوک پرو خود در ویرایش ویدیو بهره ببرد، ویدیویی که به گفته او اولین ویدیویی است که با نورالینک یا BCI ویرایش شده است.
این ایمپلنت که در قشر حرکتی مغز او قرار دارد، حاوی بیش از هزار الکترود است. اسمیت میگوید نورالینک جریان مداوم افکار او را نمیخواند، بلکه سیگنالهای مغزی او را تفسیر میکند؛ برای مثال مکان نشانگر ماوس را تغییر میدهد. همچنین قبل از آنکه اسمیت توانایی صحبتکردنش را از دست بدهد، صدای او ضبط شد تا از آن نسخه هوش مصنوعی بسازند. در این ویدیو نیز صدای او را میشنویم که هوش مصنوعی تولید کرده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.