ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سلامت

محققان: مکمل‌های روغن ماهی درباره اثر خود در بهبود سلامتی اغراق می‌کنند

دانشمندان در مطالعه‌ای دریافته‌اند که بسیاری از مکمل‌های روغن ماهی بی‌پایه و اساس ادعای بهبود سلامتی بدن را مطرح می‌کنند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۰ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

کسانی که به‌طور مرتب غذاهای دریایی مصرف می‌کنند، با ریسک کمتری برای مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی روبه‌رو هستند. اما برخلاف آنچه که در تبلیغات گفته می‌شود، تحقیقات زیادی وجود ندارد که نشان دهد مکمل‌های روغن ماهی می‌توانند برای سلامت قلب و عروق مفید باشند. بسیاری از این محصولات صرفاً ادعاهایی را مطرح می‌کنند که مدرکی برای اثبات آن‌ها وجود ندارد.

به‌ گزارش واشنگتن پست، فروش مکمل‌های روغن ماهی ظاهراً یک صنعت چند میلیارد دلاری است و خیلی از مردم به‌صورت روزانه این مکمل‌ها را برای دریافت اسیدهای چرب امگا-3 مصرف می‌کنند. بااین‌حال، مطالعه‌ای تازه نشان داده است که اکثر این محصولات صرفاً ادعاهایی اغراق‌شده را در این زمینه مطرح می‌کنند.

پژوهشگران برچسب‌های روی بیش از 2000 مکمل روغن ماهی را که ادعای بهبود سلامتی داشتند، بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که بیش از 80 درصد این محصولات ادعاهایی کلی را درباره بهبود اندام‌ها و عملکردهای بدن مطرح می‌کنند. از این میان، بیشترین ادعاها با سهم 62 درصدی مربوط به سلامت قلب و عروق است.

روغن ماهی شامل دو اسید چرب امگا-3، یعنی EPA و DHA است و تحقیقات نشان داده که مصرف امگا-3 می‌تواند با کاهش ریسک بیماری‌های قلبی‌-عروقی همراه باشد، اما این تحقیقات مصرف این چربی‌ها از طریق غذا را بررسی کرده‌اند، نه از طریق مکمل‌های دارویی. واشنگتن پست می‌گوید دو مطالعه بالینی بزرگ که اخیراً انجام شده بود، نشان داده است که مکمل‌های روغن ماهی به بهبود عملکرد قلب و عروق کمکی نمی‌کنند.

مکمل‌های روغن ماهی می‌توانند افراد را گمراه کنند

«ان مری ناوار»، دانشیار کاردیولوژی دانشگاه تگزاس که محقق ارشد این پژوهش بوده است، می‌گوید مکمل‌های روغن ماهی با استفاده از عبارت‌های مبهم و کلی می‌توانند افراد را درباره نقش مکمل‌های غذایی گمراه کنند.

او توضیح می‌دهد: «درست است که اسیدهای چرب امگا-3 در مغز وجود دارند و برای تمام فعالیت‌های مغزی مهم هستند. [ولی] از طریق آزمایش‌های باکیفیت نشان داده نشده است که دریافت این اسیدها از طریق مکمل روغن ماهی واقعاً می‌تواند به بهبود عملکرد بدن و پیشگیری از بیماری‌ها منجر شود.»

«لوک لافین»، کاردیولوژیست کلینیک کلیولند که در این مطالعه نقشی نداشته است، می‌گوید این نکته که تولیدکنندگان مکمل‌های روغن ماهی فواید مختلف سلامتی را به این محصولات منسوب می‌کنند، از آن جهت نگران‌کننده است که مدرکی برای حمایت از آن وجود ندارد.

در مطالعه دیگری روی بیش از 15 هزار بیمار مبتلا به دیابت، مصرف مکمل‌های امگا-3 تأثیر چشمگیری بر ریسک مشکلات قلبی-عروقی نگذاشته بود. یک آزمایش دیگر روی بیش از 25 هزار نفر نیز نشان داده بود که مصرف مکمل‌های دارویی ریسک مشکلات جدی قلبی‌-عروقی یا ابتلا به سرطان را کاهش نمی‌دهد.

نتایج این مطالعه در مجله JAMA Cardiology منتشر شده است.

ایمان صاحبی
دبیر بخش تکنولوژی

فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این دنیا برام محسوب می‌شه، اما همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی