ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کاهش خطر سرطان با پیاده‌روی
سلامت

محققان: پیاده‌روی روزانه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را تا 26 درصد کاهش دهد

محققان می‌گویند 9 هزار قدم در روز تأثیر فوق‌العاده‌ای بر کاهش خطر ابتلا به 13 نوع سرطان می‌گذارد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۱:۰۰

دانشمندان در یک مطالعه جدید دریافتند فعالیت بدنی سبک تا متوسط ​​روزانه، مانند 9 هزار قدم در روز، می‌تواند خطر ابتلا به بیش از 10 نوع مختلف سرطان را کاهش دهد.

براساس گزارش ایندیپندنت، محققان دانشگاه آکسفورد در پژوهش جدید خود داده‌های سلامتی بیش از 85 هزار بزرگسال در بریتانیا را به‌وسیله یک مچ‌بند جمع‌آوری کردند. سپس آنها میزان فعالیت بدنی این افراد را با میزان ابتلا به 13 نوع سرطان ازجمله سرطان سینه و کولورکتال مقایسه و ارزیابی کردند.

محققان می‌گویند که تعداد گام‌های روزانه بالاتر (اما نه سرعت گام‌ها) با خطر کمتر سرطان مرتبط است. هرچه تعداد قدم‌ها بیشتر باشد، نرخ ابتلا به سرطان کمتر می‌شود: در مقایسه با افرادی که 5 هزار قدم در روز انجام می‌دهند، خطر ابتلا به سرطان در افرادی با 7 هزار قدم روزانه 11 درصد و برای افرادی با 9 هزار قدم روزانه 16 درصد کمتر است. البته کسانی که درمجموع بیشترین فعالیت بدنی روزانه را داشتند، در مقایسه با افرادی که کم‌تحرک بودند، 26 درصد کمتر به سرطان مبتلا شدند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان با پیاده‌روی روزانه

کاهش خطر سرطان با پیاده‌روی

تاکنون مطالعات مختلفی درباره ارتباط فعالیت بدنی و کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام شده است؛ اما معمولاً این پژوهش‌ها روی فعالیت بدنی با شدت بالاتر متمرکز بوده‌اند. اما در پژوهش حاضر محققان با کمک مچ‌بندها به کل فعالیت روزانه، شدت فعالیت و تعداد گام‌ها توجه کردند.

پس از حدود 6 سال، 2 هزار و 633 شرکت‌کننده به یکی از 13 نوع سرطان مبتلا شدند. افرادی که بیشترین میزان کل فعالیت بدنی روزانه را داشتند، 26 درصد کمتر از افراد کم‌تحرک در معرض ابتلا به سرطان بودند. محققان با درنظر گرفتن فاکتورهای مختلف مانند شاخص توده بدنی و سبک زندگی دریافتند که هرچه فعالیت بدنی روزانه بیشتر از زمان بی‌تحرکی باشد، حتی اگر فعالیت سبک یا متوسط باشد، خطر ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد.

البته محققان روی انجام هر نوع فعالیت بدنی تأکید دارند؛ چه افزایش گام‌های روزانه باشد چه شرکت در فعالیت‌های سبک، یا ورزش‌های متوسط ​​تا شدید، خطر ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد. تحقیقات قبلی نیز نشان داده بودند که فعالیت بدنی مانند پیاده‌روی و یوگا می‌تواند به بیماران مبتلا به سرطان کمک کند و خطر گسترش یا بازگشت بیماری و همچنین مرگ ناشی از آن را کاهش دهد.  

یافته‌های پژوهش حاضر در ژورنال Sports Medicine منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی