ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چای و سیب
سلامت

محققان: مصرف چای و سیب می‌تواند از ضعف حافظه در سنین بالا جلوگیری کند

مطالعه‌ای تازه می‌گوید ماده‌ای به نام فلاوانول که در چای، سیب و سته یا بری وجود دارد، می‌تواند از افت حافظه در پیری پیشگیری کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

پژوهشی تازه نشان داده است افرادی که از رژیم‌های غذایی سرشار از فلاوانول استفاده می‌کنند، احتمالاً در سنین بالا کمتر از بقیه دچار ضعف حافظه می‌شوند. ازجمله مواد حاوی فلاوانول می‌توان به چای، سیب و سته یا بری‌ها اشاره کرد.

به گزارش گاردین، محققانی ازجمله از دانشگاه کلمبیا و دانشگاه ردینگ در پژوهشی سه‌ساله روی 3,562 نفر با سن تقریبی 71 سال دریافتند که مصرف منظم مقدار بالایی فلاوانول بر عملکرد حافظه هیپوکامپی اثر مثبت دارد. این بخش از مغز وظیفه تشکیل حافظه کوتاه‌مدت را دارد.

این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف 500 میلی‌گرم مکمل فلاوانول به‌صورت روزانه می‌تواند اثر منفی کمبود این ماده بر عملکرد حافظه را در افراد مسن معکوس کند. منتها این مکمل برای افرادی که دچار کمبود فلاوانول نیستند، فایده خاصی نخواهد داشت؛ بسیاری از مردم به‌خاطر مصرف چای و سیب معمولاً مقدار بالایی فلاوانول دریافت می‌کنند.

«اسکات اسمال»، استاد عصب‌شناسی دانشگاه کلمبیا، می‌گوید یافته‌های جدید نشان می‌دهد که برای تقویت ذهن در سنین بالا به مواد مغذی گوناگونی نیاز داریم. پژوهشگران در این مطالعه به‌صورت تصادفی داوطلبان سالمی را انتخاب و آن‌ها را به دو گروه تقسیم کردند. به مدت سه سال، به یک گروه مکمل فلاوانول 500 میلی‌گرمی و به گروه دیگر دارونما داده شد.

فلاوانول چقدر به بهبود حافظه در پیری کمک می‌کند؟

شرکت‌کنندگان در طول این مطالعه چندین‌بار در تست‌های حافظه شرکت کردند و به سؤالاتی درباره رژیم غذایی خود پاسخ دادند. آن‌ها می‌گویند درنهایت مشخص شد که عملکرد حافظه در گروهی که قرص فلاوانول مصرف می‌کردند، فقط اندکی بهتر شده بود. اما در همین گروه، زیرگروهی از افراد با کمبود فلاوانول وجود داشتند که حافظه آن‌ها در پایان پژوهش به‌طور میانگین 10.5 درصد بهتر از گروه دارونما و 16 درصد بهتر از ابتدای آزمایش شده بود.

در این مطالعه از فلاوانول استخراج‌شده از کاکائو استفاده شده بود، اما محققان می‌گویند مصرف شکلات احتمالاً به بهبود سطح این ماده مغذی در بدن کمک نمی‌کند، چون فلاوانول در حین مراحل فرآوری از بین می‌رود.

«آیدین کسیدی»، استاد تغذیه و پزشکی پیش‌گیرانه دانشگاه کوئینز بلفاست، می‌گوید این پژوهش اهمیت زیادی دارد، چون دوز فلاوانولی که در آن بررسی شده، به‌راحتی قابل دستیابی است. برای مثال، با یک ماگ چای، شش قطعه شکلات تلخ، چند عدد بری و سیب درمجموع می‌توان به این 500 میلی‌گرم دست یافت.

نتایج این پژوهش در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی