ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فقدان دندان
سلامت

تحولی در دنیای دندان‌پزشکی؛ توسعه دارویی که احتمالاً موجب رشد مجدد دندان‌ها می‌شود

دانشمندان مدعی ساخت دارویی شده‌اند که می‌تواند به رشد مجدد دندان‌ها کمک کند. آزمایش‌های انسانی این دارو از 2024 آغاز می‌شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۸ تیر ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

دانشمندان ژاپنی دارویی تولید کرده‌اند که احتمالاً تحولی بزرگ را در دنیای دندان‌پزشکی ایجاد خواهد کرد. این دارو ظاهراً می‌تواند به رشد مجدد دندان‌ها کمک کند و اگر در آزمایش‌های انسانی مؤثر باشد، زندگی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تغییر خواهد داد.

به گزارش نیویورک پست، محققان ژاپنی آنتی‌بادی جدیدی ساخته‌اند که در آزمایش‌های مقدماتی توانسته است موجب رشد دندان موش‌ها و راسوها شود. پژوهشگران از اوایل سال آینده میلادی آزمایش این دارو را که فعلاً نامی ندارد، روی انسان‌ها آغاز خواهند کرد و امیدوارند که تا سال 2030 بتوانند آن را به بازار عرضه کنند. این دارو برای کسانی ساخته شده است که به دلایل ژنتیکی فاقد مجموعه کاملی از دندان‌های دائمی هستند.

بااین‌حال، پژوهشگران می‌گویند داروی آن‌ها می‌تواند رؤیای تمام دندان‌پزشکان را محقق کند و به همین خاطر به‌نظر می‌رسد که این دارو در آینده کاربردهای گسترده‌تری داشته باشد.

داروی رشد مجدد دندان‌ها چگونه کار می‌کند؟

داروی ژاپنی‌ها درواقع یک آنتی‌بادی است که به سرکوب USAG-1 می‌پردازد. تحقیقات نشان داده است که این ژن سبب جلوگیری از رشد دندان‌ها می‌شود. محققان می‌گویند زمانی که برای اولین‌بار این دارو را روی جوندگان آزمایش کردند، نمی‌دانستند که مسدودسازی USAG-1 می‌تواند برای حل این مشکل کافی باشد یا خیر. اما آزمایش‌ها از موفقیت این روش خبر داده است.

این فرایند حالا می‌تواند موجبات رشد سومین نسل از دندان‌ها را در انسان‌ها فراهم کند. دکتر «کاتسو تاکاهاشی»، محقق ارشد این پژوهش از دانشگاه کیوتو می‌گوید: «از زمان فارغ‌التحصیلی مشغول کار روی این پروژه بودم. اطمینان داشتم که می‌توانم آن را محقق کنم.»

محققان امیدوارند که این دارو پس از پشت‌سرگذاشتن آزمایش‌های لازم، برای درمان کودکان 2 تا 6 ساله نیز که علائم «آنودونتیا» (Anodontia) را به نمایش می‌گذارند، استفاده شود. این بیماری یک بیماری ژنتیکی است که به فقدان برخی دندان‌ها منجر می‌شود. طبق جدیدترین آمارهای دولت بریتانیا، حدود 73 درصد از شهروندان این کشور یک یا چند دندان کم دارند و 7.6 درصد از آن‌ها فاقد یک یا چند دندان در ردیف جلویی دندان‌های خود هستند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Reza Yahyavi
    Reza Yahyavi | ۱۹ تیر ۱۴۰۲

    40سالمه دندان ام که افتاده بود دوباره در آمده رفتم به دکتر نشان میدم میگه ولش کن اینم میفته...میخوای الان بکشم!!!

  • manama
    manama | ۱۸ تیر ۱۴۰۲

    یعنی برای کسی که دندان هاشو کشیده یا پر کرده هم میتونه دندان جدید در بیاره؟

  • aknuunm
    aknuunm | ۱۸ تیر ۱۴۰۲

    البته این کشف، رویای دندان پزشکان نیست، کابوسشونه

مطالب پیشنهادی