ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضانورد
سلامت

هدست واقعیت مجازی XR Health، سلامت روان فضانوردان را درمان می‌کند

هدست واقعیت مجازی این پروژه دارای برنامه‌های شبیه‌سازی‌شده‌ای برای بررسی و درمان سلامت روان فضانوردان است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۱ آبان ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۰

شرکت XRHealth که در زمینه درمان واقعیت مجازی در خانه کار می‌کند، قصد دارد تا یک هدست واقعیت مجازی را همراه با برنامه‌های سلامت روان به فضا بفرستد تا فضانورد ان ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را درمان کند.

براساس گزارش‌های منتشرشده، این هدست واقعیت مجازی از HTC توسط XR Health برای اولین بار در ISS استفاده خواهد شد. دانشمندان با کمک آن می‌توانند شرایط سلامت روان فضانوردان را در طول ماموریت فضایی بعدی آن‌ها بررسی کنند که برای 5 نوامبر (14 آبان) برنامه‌ریزی شده است.

همچنین این هدست که در واقع یک نسخه از Vive Focus 3 شرکت HTC است، به‌گونه‌ای توسط XRHealth تنظیم شده که با شرایط جوی فضا سازگار باشد. شرکت تحقیقات فضایی Nord-Space Aps نیز در این پروژه سهیم بوده است.

فضانوردان در طول ماموریت‌های خود در محیط‌های غیر محرک و بسیار استرس زایی زندگی می‌کنند که می‌تواند خطراتی را برای سلامت روان آن‌ها به همراه داشته باشد. برای رفع این مشکل، Nord-Space Aps دستیار مجازی برای برقراری تعادل ذهن ایجاد کرده است که هدف آن رفع نیازهای خاص فضانوردان برای حفظ سلامت روان در مدار است. «آندریاس موگنسن»، فضانورد دانمارکی، اولین فردی خواهد بود که از هدست واقعیت مجازی استفاده می‌کند.

مدیرعامل XRHealth در بیانیه‌ای می‌گوید:

«XRHealth از فناوری‌های محاسبات فضایی برای بهبود سلامت مردم سراسر جهان و اکنون حتی در فضا استفاده می‌کند. ما هیجان‌زده و مفتخریم که اولین هدست را در یک ماموریت فضایی برای کاهش فشار و استرس به کار می‌بریم تا فضانوردان بتوانند در حین ماموریت‌های مهم خود عملکرد بهتری داشته باشند.»

در گذشته استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی در یک محیط ریزگرانشی چالش‌های متعددی را در مورد ردیابی و جهت‌گیری ایجاد کرده است، زیرا لرزش، غلتیدن و جابه‌جایی محتوا باعث می‌شود تا فضانوردان به درستی نتوانند محتوای هدست را ببینند. با این حال، ظاهراً در همکاری جدید، این مشکلات برطرف شده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی