ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کپسول فضایی
نجوم و فضا

سقوط کپسول فضایی حامل بقایای انسان و گیاه شاهدانه در اقیانوس آرام

این کپسول با نام نیکس، حامل بقایا و DNA بیش از 166 فرد درگذشته و نمونه‌هایی از گیاه و دانه‌های شاهدانه بوده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۴ تیر ۱۴۰۴ | ۲۰:۰۰

یک کپسول فضایی که حامل بقایای انسانی و نمونه‌هایی از گیاه شاهدانه بود، در تاریخ 24 ژوئن پس از ورود مجدد به جو زمین، به‌دلیل باز نشدن چترهای نجات، در اقیانوس آرام سقوط کرد.

کپسول مذکور با نام «نیکس» (Nyx) ساخته‌ی شرکت آلمانی «The Exploration Company» است که در تاریخ 23 ژوئن از پایگاه فضایی وندربرگ آمریکا بر فراز موشک فالکون 9 به فضا پرتاب شده بود. این مأموریت که «Mission Possible» نام داشت، بخشی از برنامه پرتاب اشتراکی «ترنسپورتر-14» شرکت اسپیس‌اکس بود.

محموله‌ این پرتاب شامل بقایا و DNA بیش از 166 فرد درگذشته بود که توسط شرکت آمریکایی «Celestis» (فعال در زمینه‌ی تدفین یادبود فضایی) فراهم شده است. علاوه‌برآن، نمونه‌هایی از گیاه و دانه‌های شاهدانه که توسط پروژه‌ی علمی «Martian Grow» برای بررسی رشد گیاه در ریزگرانش ارسال شده بود، نیز در این کپسول قرار داشت.

هدف از ارسال گیاه شاهدانه در این مأموریت، بررسی چگونگی تأثیر ریزگرانش بر جوانه‌زنی و مقاومت گیاهان بود؛ یافته‌هایی که می‌تواند به درک بهتر امکان زیست گیاهان در محیط مریخ کمک کند.

فرود کپسول فضایی در اقیانوس

با وجود موفقیت در پرتاب، رسیدن به مدار، و بازگشت کنترل‌شده به جو زمین، کپسول نیکس در واپسین لحظات مأموریت دچار مشکل شد. شرکت سازنده در بیانیه‌ای اعلام کرد:

«کپسول با موفقیت جدا شد، به‌درستی در مدار عمل کرد، پس از بازگشت به جو ارتباط خود را بازیافت، اما دقایقی پیش از فرود نهایی، ارتباط با آن قطع شد و به‌دلیل باز نشدن چتر، در دریا سقوط کرد.»

این نخستین مأموریت شرکت The Exploration Company با محموله‌ی مشتریان بود و حدود 300 کیلوگرم بار را شامل می‌شد. شرکت وعده داده که با بررسی دقیق علت حادثه، مأموریت‌های بعدی را با اطمینان بیشتری اجرا کند.

شرکت سازنده قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ یک پرواز نمایشی به ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام دهد و مأموریت‌های بعدی را با بهره‌گیری از درس‌های این تجربه، توسعه دهد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی