ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جهان
میان رشته ای

نظریه متفاوت یک دانشمند: اینشتین در اشتباه بود و جهان درحال انبساط نیست

نظریه علمی که با استقبال از سوی محققان واقع شده است، بیان می‌کند که نظریه اینشتین درباره انبساط جهان ممکن است اشتباه باشد!

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۹ تیر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

نظریه اینشتین درباره انبساط جهان ممکن است اشتباه باشد! در مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان «دانشگاه ژنو» سوئیس انجام شده است، آن‌ها با کمک یک لنز جدید کیهان را تجزیه‌و‌تحلیل کرده و کشف کردند که شاید جهان درحال انبساط نیست.

دانشمندان از مدت‌ها قبل می‌دانند که جهان به‌دلیل پدیده‌ای به نام انتقال به سرخ که باعث کشش طول‌موج نور به‌سمت انتهای قرمزتر طیف می‌شود، درحال انبساط است. کهکشان‌های دورتر دارای انتقال به سرخ بیشتری نسبت به کهکشان‌های نزدیک ما هستند که این موضوع نشان می‌دهد آن‌ها درحال دورشدن از زمین هستند. علاوه‌براین، در تحقیقات اخیر نشان داده شده که سرعت انبساط جهان درحال افزایش است که از این پدیده با نام «ثابت کیهان‌شناسی» یا لامبدا یاد می‌شود.

البته این مفهوم از زمانی که اینشتین برای اولین‌بار آن را توصیف کرد، مسئله‌ساز بوده است؛ زیرا مشاهدات انجام‌شده با پیش‌بینی‌هایی که ستاره‌شناسان و اخترفیزیکدانان در مورد سرعت انبساط جهان ارائه کرده‌اند، مطابقت ندارد. به همین دلیل، برخی دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که احتمالاً ذرات یا نیروهای دیگری مانند پروتون و الکترون نیز در کیهان وجود داشته باشند که می‌توانند این اختلاف را توضیح دهند.

نظریه جدید درباره انبساط جهان

حالا «لوکاس لومبریزر»، فیزیکدان نظری دانشگاه ژنو، می‌گوید که جهان درحال انبساط نیست، بلکه مسطح و ساکن است؛ همان‌طور که اینشتین زمانی به این موضوع معتقد بود. به عقیده او، پیامدهایی که تاکنون توسط دانشمندان مشاهده شده و به انبساط جهان اشاره دارند، درواقع با تکامل توده‌های ذرات در طول زمان توضیح داده می‌شوند.

در این نظریه گفته شده است که این ذرات از میدانی به‌وجود می‌آیند که مدل فضا-زمان را در بر می‌گیرند. ثابت کیهانی با جرم میدان تنظیم می‌شود و به‌دلیل وجود نوسان در این میدان، جرم ذراتی که به‌واسطه آن تولید می‌شوند نیز در نوسان است. لومبریزر توضیح می‌دهد که ثابت کیهانی همچنان با زمان تغییر می‌کند، اما در مدل او، این تغییرات به‌دلیل جرم ذرات در طول زمان ایجاد می‌شود، نه انبساط جهان.

لومبریزر در نظریه جدید خود به‌جای تکیه‌کردن بر پدیده ثابت کیهانی، به‌شدت روی ماده تاریک تمرکز کرده است که گفته می‌شود 80 درصد از جرم کیهان را تشکیل می‌دهد و مانند یک میدان اکسیون عمل می‌کند. میدان اکسیون یک ذره فرضی است که بسیاری عقیده دارند هویت ماده تاریک است؛ موضوعی که ستاره‌شناسان از مدت‌ها قبل به‌دنبال آن بوده‌اند اما هنوز پاسخ دقیقی برای آن ارائه نشده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • manama
    manama | ۹ تیر ۱۴۰۲

    اینها تو کتب مذهبی اومده ولی کسی نخوندشون! این خارجی ها بالاخره ترجمه اصلی کتاب های مذهبی را خوندن و متوجه اشتباهشون شدن!

مطالب پیشنهادی