ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

والدین و فرزندان
میان رشته ای

والدین همه فرزندان خود را به یک اندازه دوست ندارند؛ دخترها از پسرها محبوب‌ترند

به گفته محققان، والدین معمولاً دختران خود را به پسرانشان ترجیح می‌دهند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳۰ دی ۱۴۰۳ | ۱۳:۰۰

بیشتر والدین می‌گویند همه فرزندان خود را به یک اندازه دوست دارند اما پژوهش جدید نشان داده است این‌طور نیست و معمولاً یکی از فرزندان بیش از بقیه محبوب والدینش است. به گفته محققان، اکثر والدین فرزند دختر خود را بیشتر از پسر دوست دارند.

براساس گزارش Study Finds، محققان دانشگاه بریگم یانگ آمریکا با بررسی داده‌های بیش از 19 هزار 400 شرکت‌کننده دریافتند والدین معمولاً دختران خود را به پسرانشان ترجیح می‌دهند؛ به‌عبارتی برخلاف باور عمومی که می‌گوید پدرها بیشتر به دخترشان علاقه دارند، این پژوهش نشان داده دختران فرزند محبوب مادرشان نیز هستند. همچنین کودکانی که رفتار وظیفه‌شناسانه و مسئولانه نشان می‌دهند، بیشتر تحت حمایت والدین خود قرار می‌گیرند.

تحقیقات قبلی نشان داده بودند محبوبیت در خانواده با سلامت روانی بهتر، موفقیت تحصیلی بیشتر و روابط عاشقانه سالم‌تر مرتبط است.

والدین کدام‌یک از فرزندان خود را بیشتر دوست دارند؟

«الکساندر جنسن»، سرپرست تیم محققان، می‌گوید: «دهه‌هاست محققان می‌دانستند رفتارهای متفاوت والدین می‌تواند پیامدهای ماندگاری برای کودکان داشته باشد. این مطالعه به ما کمک می‌کند بفهمیم کدام کودکان بیشتر موردعلاقه والدین هستند که نتیجه آن هم مثبت هم منفی است.»

سؤال محققان این بود که چه چیزی باعث می‌شود کودک موقعیت مطلوب‌تری نزد والدین خود داشته باشد؟ محققان 5 تعامل کلیدی بین والدین و کودک را بررسی کردند: رفتار کلی، تعاملات مثبت (مانند ابراز محبت یا تحسین)، تعاملات منفی (مانند انتقاد)، تخصیص منابع (ازجمله زمان صرف‌شده برای فرزند و منابع مادی) و کنترل رفتار (قوانین و انتظارات). با بررسی این مقوله‌ها در شرکت‌کنندگان آنها به نتایج غیرمنتظره‌ای رسیدند.

برخلاف آنچه بسیاری انتظار دارند، هم مادران هم پدرها تمایل بیشتری به حمایت از دختران خود دارند. همچنین کودکانی که در زندگی روزمره خود مسئولیت بیشتری نشان می‌دهند، از انجام به‌موقع تکالیف گرفته تا مرتب نگه‌داشتن اتاقشان، معمولاً با رفتار مطلوب‌تر والدین خود مواجه می‌شوند.

ترتیب تولد نیز بر نحوه تعامل والدین با فرزندان تأثیر می‌گذارد، به‌ویژه درباره استقلال و وضع قوانین. والدین تمایل دارند به خواهر و برادر بزرگ‌تر شما استقلال بیشتری بدهند، مانند نبودن منع رفت‌وآمد در ساعات دیروقت یا آزادی بیشتر در تصمیم‌گیری.

البته محققان گسستی بین ادراک والدین و فرزندان را هم کشف کردند. والدین اذعان داشتند رفتار مطلوب‌تری با دختران خود دارند خود اما کودکان تفاوت‌های قابل‌توجهی براساس جنسیت را در رفتار والدین مشاهده نکردند. این نشان می‌دهد برخی جنبه‌های رفتاری والدین به‌قدری ظریف انجام می‌شود که ممکن است کودکان آگاهانه آن را تشخیص ندهند.

یافته‌های این پژوهش در Psychological Bulletin منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی