ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

میان رشته ای

این هواپیمای خورشیدی عجیب موفق به پرواز در استراتوسفر زمین شد [تماشا کنید]

هواپیمای خورشیدی شرکت بریتانیایی Prismatic توانست در آزمایشی با موفقیت به ارتفاع 20 هزار متری سطح زمین برود و دوباره فرود آید.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ تیر ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

هواپیمای شرکت Prismatic که با انرژی خورشیدی کار می‌کند، موفق شده است تا برای اولین‌بار به ارتفاع 20 هزار متری در استراتوسفر برود. این هواپیما با نام Phasa-35 برای اهداف نظارتی و ارتباطی طراحی شده است.

به‌ گزارش BBC، هواپیمای Phasa-35 که نام خود را از سرواژه عبارت «هواپیمای خورشیدی ارتفاع بالای پایدار» گرفته، اخیراً در آزمایشی توانسته است به‌زعم مدیرعامل Prismatic، دستاوردی خارق‌العاده داشته باشد و به استراتوسفر برود.

این هواپیما با طول بال 35 متری حدود 150 کیلوگرم وزن دارد و می‌تواند به مدت یک سال در آسمان باقی بماند. البته در این آزمایش Phasa-35 تنها به مدت 24 ساعت در هوا بود و بعد دوباره روی زمین فرود آمد. نکته جالب اینجاست که چرخ‌های این هواپیما در حین پرواز از بدنه جدا می‌شود و بنابراین فرود آن اندکی عجیب به‌نظر می‌رسد.

«الی بیتز»، مهندس سیستم‌های هوانوردی شرکت Prismatic می‌گوید: «این مأموریت بسیار احساسی بود. از دیدن آن هیجان‌زده شدیم و اینکه هواپیما توانست به ارتفاعی بالاتر از انتظارات ما برسد، دستاوردی بزرگ بود.»

تولید هواپیمای خورشیدی توسط شرکتی کوچک در انگلیس

شرکت Prismatic که در آلتون، همپشایر انگلیس قرار گرفته است، تنها 60 کارمند دارد و حدود دو سال طول کشید تا آن‌ها بتوانند این هواپیمای خورشیدی را طراحی کنند. Phasa-35 اولین‌بار در سال 2020 به پرواز درآمد و رفته‌رفته ارتفاع پروازهای خود را افزایش داده است.

«دیو کورفیلد»، مدیرعامل Prismatic می‌گوید: «فکر می‌کنم افراد شگفت‌زده خواهند شد که می‌بینند شرکت کوچکی در آلتون به چنین فناوری [پیشرفته‌ای] دست یافته است. این مهم برای اولین‌بار در صنعت هوانوردی حاصل می‌شود.»

هواپیمای خورشیدی Phasa-35 در طول روز با پنل‌های خورشیدی خود انرژی موتورش را تأمین کرده و به‌طور هم‌زمان در باتری‌ها برق ذخیره می‌کند. سپس در ساعات شب از این برق ذخیره‌شده برای تأمین انرژی موردنیاز هواپیما استفاده می‌شود.

این هواپیما برای پرکردن شکاف میان هواپیماهای سنتی و ماهواره‌های فضایی گران‌قیمت طراحی شده است. گام بعدی Prismatic ساخت هواپیماهای بیشتر و شکستن رکورد پرواز در ارتفاعات بالاتر خواهد بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی