ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیبر نوری متا
اینترنت و شبکه

متا بلندترین کابل شبکه جهان را به طول 50 هزار کیلومتر در زیر دریا می‌سازد

پروژه Waterworth متا پس از تکمیل 50 هزار کیلومتر (بیشتر از محیط زمین) طول خواهد داشت.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

چند ماه قبل شایعاتی منتشر شد که ادعا می‌کرد متا می‌خواهد در پروژه 10 میلیارد دلاری کابل فیبر نوری بزرگی زیر دریا بسازد که به سراسر جهان راه می‌یابد. این شرکت قرار بود تنها مالک و کاربر این کابل زیردریایی باشد. اکنون متا تأیید کرده روی این پروژه با نام Waterworth کار می‌کند.

براساس اعلام متا، پروژه Waterworth پس از تکمیل به 5 قاره اصلی خواهد رسید و بیش از 50 هزار کیلومتر (بیشتر از محیط زمین) طول خواهد داشت و بلندترین کابل شبکه زیر دریایی جهان خواهد بود. همان‌طور که در نقشه می‌بینید، نقاط ورودی اصلی این کابل ایالات متحده، برزیل، آفریقای جنوبی، هند و استرالیا خواهد بود:

فیبر نوری متا

ساخت بلندترین کابل شبکه جهان توسط متا

متا می‌گوید Waterworth بلندترین پروژه کابل فیبر 24 جفت (fiber pair cables) جهان است. این شرکت از فناوری پیشرفته مسیریابی برای قراردادن آن در عمق حداکثر 7 هزار متری زیر آب استفاده می‌کند. درکل اگر کابل‌ها به اندازه کافی در عمق دریاها قرار نگیرند، می‌توانند در اثر سوانح مختلف مانند کشیدن لنگرها آسیب ببینند.

متا درباره کاربردهای این کابل توضیح جزئی نداده و فقط به «ارتباطات دیجیتالی، ویدیویی و تراکنش‌های آنلاین» اشاره می‌کند و می‌گوید برای اتصال پرسرعت «هوش مصنوعی» ضروری است. طبق گزارش‌های مختلف، سرویس‌ها و پلتفرم‌های متا مانند اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک به‌تنهایی حدود 10 درصد مصرف اینترنت ثابت جهانی و 22 درصد ترافیک موبایل را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین ساخت بلندترین کابل ارتباط جهانی به اتصال پایدار کمک زیادی می‌کند.

فیبر نوری متا

یکی از کشورهایی که متا برای گسترش شبکه کابلی خود انتخاب کرده، هند است. متا فرصت‌های هند و نقشی را که این شبکه در نحوه ارائه خدمات هوش مصنوعی در سطح جهانی ایفا خواهد کرد، دلایل اصلی ساخت شبکه خود دانسته. درکل، عوامل ژئوپلیتیکی مختلفی برای انتخاب این چند کشور به‌عنوان دروازه ورودی مطرح است.

پنجشنبه، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، و «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر هند، بیانیه‌ای منتشر کردند که در آن فهرستی طولانی از زمینه‌هایی که این 2 کشور در آن همکاری خواهند کرد، وجود دارد. در این بیانیه طولانی، اشاره‌ای به توسعه مشترک فناوری‌های زیر دریا به‌عنوان بخشی از مشارکت دفاعی و همچنین یادداشتی درباره پروژه 50 هزار کیلومتری Waterworth متا و نقش هند در تأمین مالی برخی از قسمت‌های آن وجود داشت.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی