ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اینترنت ماهواره ای
اینترنت و شبکه

اسپیس‌ایکس با سرویس اینترنت ماهواره‌ای گوشی‌های عادی پست منتشر کرد

شرکت اسپیس‌ایکس پستی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده که با سرویس اینترنت ماهواره‌ای Direct to Cell ارسال شده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰

شرکت اسپیس ایکس اواسط دی‌ماه اولین ماهواره‌های سرویس Direct-to-Cell را پرتاب کرد و مدتی بعد از ارسال اولین پیامک با این سرویس خبر داد. حالا این شرکت موفق شده است در آزمایشی دیگر، یک پست را با این اینترنت ماهواره‌ای در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کند.

صفحه رسمی شرکت اسپیس ایکس در شبکه اجتماعی ایکس در پستی نوشت: «این پست از طریق ماهواره Direct to Cell اسپیس ایکس در فضا ارسال شده است.» بااین‌حساب، به‌نظر می‌رسد که عملکرد این ماهواره موفقیت‌آمیز بوده است.

اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس به گوشی‌های عادی می‌آید

این آزمایش مهم گامی دیگر در مسیر ارائه ارتباط ماهواره‌ای مستقیم برای گوشی‌های عادی است. اسپیس ایکس قصد دارد در سال جاری میلادی سرویس ارسال پیام متنی ماهواره‌ای را در اختیار کاربران بگذارد و بعد در ادامه در سال 2025، اینترنت ماهواره‌ای را در دسترس گوشی‌های عادی قرار دهد تا قابلیت ارسال صوت و داده داشته باشند.

در اواخر آذرماه، اسپیس ایکس توانست مجوز ارسال ماهواره‌های Direct to Cell به مدار را از کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) دریافت کند. FCC برای یک دوره آزمایشی 6 ماهه به شرکت فضایی ایلان ماسک اجازه داد تا 840 ماهواره را پرتاب کند؛ بنابراین در هفته‌ها و ماه‌های آینده باید ماهواره‌های بیشتری از این سری پرتاب شوند.

در کنار اسپیس ایکس که حضور پررنگی در حوزه اینترنت ماهواره‌ای دارد، شرکت AST SpaceMobile هم قصد دارد چنین سرویسی را برای گوشی‌های عادی فراهم کند. چندی قبل در خبری اعلام شد که گوگل و AT&T نیز در AST SpaceMobile سرمایه‌گذاری کرده‌اند. به‌نظر می‌رسد که شرکت‌ها متوجه اهمیت این فناوری در آینده بازار شده‌اند.

استفاده از این سرویس‌های جدید اینترنت ماهواره‌ای نیازی به سخت‌افزار یا نرم‌افزار ویژه ندارد. بااین‌حال، فعلاً صحبتی درباره هزینه آن نیز به میان نیامده است. در ماه‌های آینده، با آغاز به کار نسخه بتای این سرویس‌ها، می‌توانیم منتظر انتشار اطلاعات بیشتری دراین‌زمینه باشیم.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • expert_developer
    expert_developer | ۷ اسفند ۱۴۰۲

    خیلی جالبه! لطفا در رابطه با قابلیت‌های این تکنولوژی یک مقاله منتشر کنید. این تکنولوژی ظرفیت ارتباط با چه تعداد گوشی رو داره؟ آیا می‌تونه جایگزین فناوری cellular فعلی برای تلفن‌های همراه بشه یا فقط به درد برقراری ارتباط در مناطق خارج از پوشش شبکه می‌خوره؟

مطالب پیشنهادی