ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

با حمایت معاونت علمی و بانک مرکزی: نئوبانک مبتنی بر هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌شود

این نئوبانک قرار است خدمات مالی نوین و فناورانه به عموم جامعه و فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری ارائه کند.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۵:۲۷

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اعلام کرد نئوبانک مبتنی‌بر هوش مصنوعی تا مرداد سال آینده فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. راه‌اندازی این نئوبانک دانش بنیان، از محورهای همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و بانک مرکزی است.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دیروز، اول بهمن‌ 1403، توافق‌نامه‌ همکاری ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری در حوزه خدمات پولی و صنعت بانکداری امضا شد. بر بستر این توافق‌نامه همکاری، توسعه فناوری‌های راهبردی تحول‌آفرین و ارتقای محصولات و خدمات نوین پولی و بانکی ازجمله نئوبانک دانش‌بنیان، محور همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و بانک مرکزی قرار گرفته است.

«حسین افشین»، معاون علمی رئیس‌جمهور، در این مراسم از آغاز فعالیت نئوبانک مبتنی‌بر هوش مصنوعی هم‌زمان با روز کارآفرین در 6 مرداد 1404 خبر داد. او هدف از راه‌اندازی این نئوبانک هوشمند را ارائه خدمات مالی نوین و فناورانه به عموم جامعه و فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری اعلام کرد.

توافق همکاری بانک مرکزی و معاونت علمی

افشین پیش‌بینی کرد با حمایت و همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و بانک مرکزی ذیل این توافق‌نامه همکاری، نئوبانک هوشمند و مبتنی‌بر فناوری هوش مصنوعی می‌تواند تحول جدیدی در ارائه خدمات پولی و بانکی به مجموعه‌های نوآور و دانش‌بنیان رقم بزند.

او با اشاره به هم‌سویی معاونت علمی و بانک مرکزی برای رشد و توسعه فناورانه نظام پولی و بانکی کشور گفت:

«توافق‌نامه معاونت علمی و بانک مرکزی با محوریت استفاده از ظرفیت‌های قانونی به‌ویژه قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای تسهیل سرمایه‌گذاری در توسعه فناورانه و نفوذ نوآوری‌ها به عرصه پولی و بانکی، گامی در تحول نوآورانه این حوزه خواهد بود. ماده 11 و 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان این اجازه را به شرکت‌های بزرگ می‌دهد که از مالیاتی که باید بپردازند، در مسیر تحقیق و توسعه استفاده کنند.»

توجه به تسهیل و حمایت از تجاری‌سازی

«محمدرضا فرزین»، رئیس بانک مرکزی گفت در این توافق‌نامه مشترک، دو محور اساسی شامل تسهیل و حمایت از تجاری‌سازی، مورد توجه قرار گرفته است. او این دو محور را دو رکن اساسی برای توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان مالی و بانکی دانست.

فرزین رئیس بانک مرکزی

به گفته وی در بانک مرکزی اداره‌ای با محوریت فناوری هوش مصنوعی فعال شده است که بر کاربردهای فناوری هوش مصنوعی، شناسایی و استفاده از ابزارها و خدمات مبتنی بر این فناوری تمرکز دارد:

«فناوری هوش مصنوعی دارای ظرفیتی گسترده است و می‌تواند در حوزه‌های مختلفی همچون پایش، رصد و نظارت فرآیندهای بانک مرکزی کارآمد باشد. با توجه به توسعه بازارهای دیجیتال پولی و مالی، این فناوری همچنین در پیش‌بینی بازارها نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد.»

فرزین با بیان اینکه حوزه فین‌تک‌ها، بازارهای نوین و فناور مالی نیز جزو محورهای اولویت‌دار بانک مرکزی هستند، گفت در این توافق‌نامه پیش‌بینی لازم برای حمایت از این بخش‌ها تحت نظارت بانک مرکزی نیز صورت گرفته است: «آمادگی داریم در موضوعات و محورهای یادشده، با معاونت علمی تعامل و همکاری کافی را داشته باشیم.»

مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها رو دوست دارم و سفیر افتخاری شله مشهدی‌ام.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی