ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

همکاری شرکت یکتا ارتباط با سداد: تلاش برای رفع دغدغه اصناف با راهکارهای نوین مالی

در قدم اول این همکاری، طرح جامع راهکارهای مالی در اختیار 240 غرفه میادین میوه و تره بار قرار می‌گیرد.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰

شرکت دانش‌بنیان یکتا ارتباط تعاملی و پرداخت الکترونیک سداد بانک ملی همکاری تازه‌ای را آغاز کردند. مدیرعامل یکتا ارتباط در گفت‌وگو با دیجیاتو اعلام کرد طی این همکاری قرار است دغدغه‌های صنفی و کسب‌وکارهای خرد با راهکارهای نوین مالی رفع شود.

در دومین روز برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنعت مالی تهران (FINEX 2023) با حضور «محمدحسین کاشی‌»، مدیرعامل پرداخت الکترونیک سداد، «محمدصادق خیاطیان» رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری و «حسین نوذری»، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار شرکت یکتا ارتباط، تفاهم‌نامه همکاری مشترک درزمینه استفاده از فناوری‌های نوین مالی در کسب‌وکارهای خرد و اصناف به امضا رسید.

همکاری یکتا ارتباط و سداد

نوذری در رابطه با این قرارداد همکاری به دیجیاتو گفت: «ما در حوزه توسعه نرم‌افزار فعال هستیم و محصول دانش‌بنیانی به اسم کسبی‌فای داریم. کسبی‌فای یک راهکار جامع برای کسب‌و‌کارهای خرد است. پرداخت الکترونیک سداد نیز به‌دنبال این است که برای کسب‌وکارهای خرد و اصناف راهکارهایی ارائه دهد که فرایندهای پرداخت را هم در دل خود داشته باشد.»

او با بیان اینکه این امر موجب همکاری سداد با یکتا ارتباط شد، به ترند جدید دنیا و غیرمتمرکزسازی فروش اشاره کرد و گفت: «در تمام دنیا، فروش از سمت پلتفرم‌ها به‌سمت سرویس‌های Decentralize (غیرمتمرکز) حرکت کرده است. به‌طور مثال، شاپیفای در کانادا 10 درصد از بازار تجارت را در اختیار گرفته و در سال‌های اخیر رشد زیادی داشته است. اما وضعیت در ایران خوب نیست و نیازهایی وجود دارد؛ نمی‌توانیم از ابزارهایی که در اختیار تمام کسب‌وکارهای دنیا است، استفاده کنیم. به‌طور مثال، قابلیت shop اینستاگرام برای ایرانی‌ها در دسترس نیست.»

ارائه راهکارهای متنوع به فروشندگان خرد

نوذری تأکید دارد امروزه این ضرورت وجود دارد که راهکارهای جدیدی را به کسب‌وکارها ارائه کنند تا بتوانند با این ترند جدید همراه شوند و کسب‌وکار خود را رونق بخشند:

«کسیی‌فای یک راهکار جامع است و این امکان را به صاحب کسب‌وکار خرد می‌دهد که از همه کانال‌های فروش مثل وب‌سایت اختصاصی، صندوق فروشگاهی با امکان حسابداری و وفادار‌سازی مشتریان استفاده کند. بخش دیگر آن نیز مربوط به درگاه پرداخت و پایانه‌های فروش بانکی (دستگاه‌های POS) است که این بخش بر عهده سداد است و به ما کمک خواهد کرد تا فرایند شخصی‌سازی‌شده و خاص هر صنف را ایجاد کنیم.»

اولین قدم این همکاری توسعه سامانه مدیریت فروش و بازاریابی کسب‌وکارهای خرد (کسبی‌فای) و تبدیل پایانه‌های فروش بانکی (دستگاه‌های POS) به صندوق فروشگاهی مستقل است. قرار است این طرح به‌صورت پایلوت با همکاری پرداخت الکترونیک سداد در 240 غرفه میادین میوه و تره‌بار پیاده‌سازی شود و پس از ارزیابی نتایج، در تمامی اصناف در سطح کشور گسترش یابد.

طی این همکاری، میادین میوه و تره‌بار به کارتخوان‌های اندرویدی تجهیز شده که امکان درج و کنترل یکپارچه قیمت‌ها را دارند. با اجرای این تفاهم‌نامه، قیمت اقلام عرضه‌شده در دستگاه‌های کارتخوان اندرویدی نصب‌شده در غرفه‌های میادین میوه و تره‌بار به‌صورت یکپارچه تعیین می‌شود و امکان نظارت بر قیمت‌ها بیش‌از‌پیش فراهم خواهد شد.

اما آیا این یکپارچه‌سازی قیمت‌ها منجر به عدم استقبال از این راهکارها نمی‌شود؟ مدیرعامل یکتا ارتباط در پاسخ به این سؤال دیجیاتو گفت: «ما هفت ماه روی این موضوع مطالعه کردیم و با ذی‌نفعان کلیدی صنعت مذاکراتی داشتیم. راهکارهایی را به آن‌ها پیشنهاد کردیم و با کمک فکری‌شان، فرایند را بالغ کردیم تا منافع همه حداکثر شود و مصرف‌کننده نهایی نیز ضرر نکند.»

او معتقد است تفاوت در نرخ فروش موضوعی است که منافع آن به دلال‌های می‌رسد و بخش‌های اصلی زنجیره فروش منفعت نمی‌برند. این درحالی است که منفعت اصلی را باید فروشنده و غرفه‌دار ببرد و میوه‌فروش هم اگر گران می‌فروشد، درواقع از چرخه دلالی ضربه می‌خورد.

نوذری در پاسخ به این سؤال که آیا با سایر فعالین صنعت پرداخت نیز در این زمینه همکاری خواهند داشت یا خیر، گفت قرارداد مذکور انحصاری نیست: «در صنف میوه و تره بار با همکاری سداد پیش می‌رود و برای سایر اصناف درحال مذاکره هستیم تا این ابزار را در اختیار بگذاریم. دغدغه های صنفی متعدد است و به‌طور مثال، دغدغه صنف طلا و جواهر با زیبایی فرق می‌کند.»

وی تأکید کرد که این ضرورت وجود دارد که برای هر صنف مسئله دقیقاً شناسایی شود و راهکار متناسب همچون نرم‌افزار شخصی‌سازی‌شده، ارائه گردد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی