بحث توییتری بر سر قیمت تصاویر ماهوارهای خیام
قیمت تصاویر ماهوارهای خیام موجب بحثی بین مدیرعامل شرکت تیزنگر و مشاور رسانهای سازمان فضایی در شبکه اجتماعی ایکس شد.
مدیرعامل شرکت «تیزنگر»، در واکنش به تصویب تعرفه جدید تصاویر ماهوارهای خیام، انتقاداتی را درباره قیمت بالای این تصاویر مطرح کرد که البته با واکنش مشاور رسانهای سازمان فضایی مواجه شد.
محمداحسان خرامید، مدیر ارتباطات و روابطعمومی وزارت ارتباطات، از تصویب تعرفه جدید تصاویر ماهوارهای خیام برای کاربران حقیقی و حقوقی خبر داده و اعلام کرده این تصمیم در راستای تجاریسازی خدمات سازمان فضایی ایران و اجرای تبصره ماده ۶۷ برنامه هفتم توسعه صورت گرفته است.
اما «یاسر عشورزاده»، مدیرعامل شرکت تیزنگر، در واکنش به این خبر، قیمت هر کیلومترمربع از تصاویر ماهوارهای خیام را بسیار بالا دانسته و اعلام کرد برای پوشش کل ایران با این تصاویر، شرکتهای دانشبنیان، مانند تیزنگر، باید هزینه گزافی پرداخت کنند. او با بیان اینکه قیمت هر کیلومترمربع تصویر این ماهواره ۲۴۰ هزار تومان است، محاسبه کرده یک شرکت دانشبنیان فضایی برای داشتن موزاییک تصویری کل ایران باید بیش از ۳۹۵ هزار میلیارد تومان بپردازد.
عشورزاده در توییتی به این نکته اشاره کرد که قیمتها بهصورت سهماهه و براساس نرخ دلار تغییر میکنند.
«سید حمیدرضا نجات»، مشاور رسانهای سازمان فضایی ایران، در پاسخ به انتقادات عشورزاده، اعلام کرده قیمت اعلامشده برای تصاویر آرشیوی ۱۳۰ هزار تومان است، نه ۲۴۰ هزار تومان. به گفته او این قیمت بهطور متوسط ۳۰ درصد کمتر از قیمت جهانی تصاویر ماهوارهای مشابه است.
نجات همچنین بر مقرونبهصرفه بودن استفاده از تصاویر ماهوارهای با رزولوشن بالا برای کاربردهای تخصصی مانند پایش فعالیتهای حفاری در میادین نفتی تأکید کرده است.
عشورزاده در ادامه این بحث، بر تفاوت در نحوه قیمتگذاری شرکتهای داخلی و خارجی تأکید و اعلام کرد مقایسه قیمتها با دلار صحیح نیست. همچنین به هزینه بالای تهیه تصاویر ماهوارهای برای کاربردهای تخصصی مانند پایش مستمر یک منطقه اشاره کرد.
ماهواره خیام ماهواره سنجش از راه دور است که شرکتی روسی آن را به سفارش سازمان فضایی ایران ساخت و در سال ۱۴۰۱ توسط موشک سایوز از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به مدار نزدیک زمین ارسال شد. البته این ماهواره در مالکیت و کنترل ایران است و در ۶ حوزه کشاورزی، محیطزیست، بلایای طبیعی، تغییرات شهری، پایش منابع آبی و اکتشافت معدنی کاربرد دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.