توضیحات وزیر ارتباطات در مورد برنامه این وزارتخانه برای رفع فیلترینگ
ستار هاشمی گفت مسئله فیلترینگ با راهکار فنی حل نمیشود.
«ستار هاشمی» در مورد برنامههای این وزارتخانه برای حل مشکل فیلترینگ توضیح داد.
وزیر ارتباطات دولت چهاردهم، در حاشیه مراسم معارفه خود و تودیع «عیسی زارعپور»، به سوالات خبرنگار دیجیاتو در مورد فیلترینگ و شبکه ملی اطلاعات پاسخ داد.
هاشمی در پاسخ به این سوال که «مسیر رفع فیلتر پلتفرمها قرار است چگونه طی شود» گفت: «در حال حاضر، دنیای مجازی همان دنیای واقعی ماست؛ دنیایی که در آن زندگی میکنیم. اگر به دنیایی که در آن زندگی میکنیم با دقت نگاه کنیم، متوجه میشویم که صرفاً ابزار، خیابان، ساختمان و اشیای فیزیکی نیست. طبیعتاً یک روحی بر این فضا حاکم است که زندگی را جاری میکند. در فضای مجازی نیز همینگونه است. یعنی اگر نگاهمان صرفاً متمرکز بر راهکارهای فنی باشد، این راهکارها در بهترین حالت، میانمدت و از نگاه من کوتاهمدت هستند.»
او ادامه داد: «با توجه به تحولاتی که در حوزه فناوری داریم، هر روشی که انتخاب کنیم، در مدت کوتاهی بعد از آن دیگر کارآمد نخواهد بود و ارزشی برای کاربر نهایی ایجاد نمیکند. بنابراین، نگاه ما این است که به تمامی مؤلفهها بهعنوان یک زیست با ابعاد مختلف نگاه کنیم، نه صرفاً از دیدگاه فنی. اساس این کار بر وفاق است، زیرا این موضوع ابعاد مختلفی دارد: تولید محتوا، مباحث فرهنگی، اقتصادی و غیره. اگر اینها همزمان پیش نروند و همهچیز را صرفاً در حوزه فنی متمرکز کنیم، به صورت طبیعی مشکلاتی ایجاد خواهد شد.»
وزیر ارتباطات در مورد شیوه تعامل میان دستگاههای مختلف برای رفع فیلتر گفت: «ما در وزارت ارتباطات مجری سیاستها هستیم، اما دو رویکرد وجود دارد. یک رویکرد این است که به این موضوع ورود نکنیم. اما نگاه دومی که ما به آن معتقدیم، نگاه فعال است، زیرا ما در مواجهه مستقیم با مردم هستیم و طبیعتاً مکلفیم که بازخوردها را جمعآوری کنیم. با همکاری کارشناسان و متخصصان حوزههای مختلف تأکید داریم که همه حوزهها در این کار مشارکت کنند و خروجی کارشناسی را در دستور کار لایههای سیاستگذاری و تصمیمگیری قرار دهیم. طبیعتاً این اقدامات باید انجام شود و راهکارهای مناسب ارائه شود.»
هاشمی همچنین گفت: «مطمئناً راهکارها یکبعدی نخواهند بود. مجدداً تأکید میکنم که راهکارها باید جامع و همهجانبه باشند تا بتوانیم این مسیر را پیش ببریم. طبیعتاً این مسیر دشواریهایی خواهد داشت، اما معتقدیم که این راهکار تنها از طریق جلسات متعدد و همکاری فعالان مختلف قابل دستیابی است.»
او افزود: «من همچنان به گفتههای خود پایبند هستم. حتماً با مردم در ارتباط هستم و خودم را پاسخگو میدانم. نگاهم کارشناسی است و معتقدم که این نگاه میتواند به آقای هاشمی و دیگران کمک کند.»
این عضو کابینه دولت چهاردهم در پاسخ به این پرسش که «آیا گزارشهای کیفیت اینترنت انجمن تجارت الکترونیک را خواندهاید» گفت: «گزارشهای مختلفی به دست من رسیده است و در همین مدت کوتاهی که در وزارت ارتباطات مستقر شدهام، بخشهایی از آنها را در دستور کار قرار دادهایم. با توجه به اولویت این موضوع، حتماً به صورت جدی پیگیری خواهد شد، انشاالله.»
خبرنگار دیجیاتو در ادامه از وزیر ارتباطات در مورد نگرانیهای مردم از قطع و محدودسازی اینترنت با توسعه شبکه ملی اطلاعات پرسید. هاشمی در پاسه گفت: «من در فضای دانشگاهی زیستهام و تجربه شخصیام نشان میدهد که بسیاری از آموختههایم از طریق پلتفرمهای بینالمللی تولید محتوا بوده است. بنابراین، نمیتوانم بپذیرم که ما بینیاز از دانش بشری باشیم. این نه در آموزههای دینی ماست و نه در فرمایشات بزرگان. پس میتوانید اطمینان داشته باشید که شبکه ملی اطلاعات به معنای محدود کردن اینترنت نخواهد بود.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.