گزارش پایداری فناپ منتشر شد: ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای بیش از ۴۳ هزار نفر
در گزارش پایداری منتشرشده از گروه فناپ به عملکرد و دستاوردهای این هلدینگ پرداخته شده است.
گزارش پایداری منتشرشده از هلدینگ فناپ، یک گزارش غیرمالی است که عملکرد این شرکت و تأثیرات آن بر جامعه و محیطزیست را بررسی کرده و چگونگی خلق ارزش پایدار را برای زمان کنونی و آینده ذینفعان داخلی و خارجی خود نشان میدهد.
شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) در ۲۴ دیماه ۱۳۸۴ با سرمایهگذاری گروه مالی پاسارگاد و همکاری جمعی از نخبگان و فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر کشور تأسیس شد. مأموریت اولیه فناپ طراحی و تهیه راهکار بانکی بومی ایرانی با تکیه بر تخصص و دانش روز جوانان ایرانی بوده که طبق گزارش پایداری این شرکت، توانسته است این مأموریت را به انجام برساند؛ بهطوریکه به اهداف دیگری همچون راهکارهای جامع بیمهگری، بورس و مدیریت و پردازش تراکنشهای بپردازد. اقدامات فناپ اکنون بسیار گستردهتر از قبل شده و توسعه و پیادهسازی راهکار حملونقل هوشمند مبتنی بر پردازش تصویر، نخستین تجربه فناپ در حوزههای غیرمالی و بانکی است و فعالیتهای این گروه در حوزههای قرارگرفته در لبه تکنولوژی ادامه دارد.
مهمترین کارکردهای این هلدینگ، ازجمله ۴ میلیارد تراکنش شاپرک، ۲۴ میلیارد تراکنش بانکی، ایجاد اشتغال مستقیم بیش از ۶ هزار نفری، ایجاد اشتغال غیرمستقیم ۳۷ هزار نفری، پردازش ۵۰۰ هزار سفارش آنلاین از فروشگاههای شبکه اجتماعی، بیش از ۱۲ میلیون مسیریابی روزانه در مسیریاب آنلاین، بیش از ۴۳ میلیون دقیقه مسیریاب آنلاین روزانه، بیش از ۴ میلیون کاربر اپلیکیشن پرداخت، ارائه خدمات در بیش از ۵ هزار شهر و روستا، ارائه خدمات بیش از ۴۰ هزار فروشگاه آنلاین در شبکههای اجتماعی، ۳.۲ میلیون کاربر تلویزیون اینترنتی و توسعه شبکه فیبر نوری به طول ۷۰۰ کیلومتر نیز در این گزارش درج شده است.
فناپ در گزارش خود تأکید کرده که این گروه همسو با چشمانداز خود و نقشآفرینی در قامت سکوی خلق آینده کشور، طیف گستردەای از کسبوکارهاى دانشبنیان و مشاغل را در لایههاى مختلف اقتصاد دیجیتال و ذیل زیستبوم دیجیتال و در چهار حوزه، مشتمل بر ١٢ شرکت و بیش از 30 واحد کسبوکاری و هسته رشد ایجاد کردە است. چهارچوب رشد پایدار هلدینگ نیز درخصوص حوزه آیتی، تمرکز بر سرمایه انسانی، تمرکز بر طراحی محصول و رشد پایدار با هدف اشتغال و کارآفرینی، رشد اقتصادی و نوآوری بنا شده است.
حاکمیت شرکتی
در بحث ساختار سهامداری هلدینگ فناپ، بیش از ۷۰ درصد در تملک شرکتهای سهامی عام است. طبق این گزارش، ۴۹ درصد سهام این هلدینگ به بانک پاسارگاد و ۳۰ درصد به شرکت سرمایهگذاری پارس آریان بهعنوان سهامی عام اختصاص داده شده است. شرکت سامان تجارت تدبیر ایرانیان با ۱۹.۳۷ درصد، ۱.۶۳ درصد توسط سهامداران حقیقی و 449 سهم نیز به شرکت پیامآوران مدیریت ایرانیان اختصاص داده شده است.
فناپ در گزارش خود اعلام کرده که در راستای حفظ منابع تمامی ذینفعان، اقدام به تدوین سند نظام حاکمیت شرکتی فناپ و ابلاغ آن به شرکتهای گروه، تشکیل کمیتههای حاکمیتی شامل کمیتههای حسابرسی، ریسک و سرمایه انسانی در شرکتهای فناپ، همچنین پیگیری و نظارت مستمر بر عملکرد شرکتهای گروه از منظر مالی، حاکمیتی و کسبوکار از طریق برگزاری جلسه فصلی عملکرد سهماهه در فناپ با حضور مدیران ارشد شرکتهای گروه و تشکیل کمیته راهبردی حاکمیت شرکتی در فناپ بهمنظور بررسی نظام حاکمیت شرکتی در ستاد و شرکتهای گروه کرده است.
حاکمیت داده و اطلاعات
در این قسمت از گزارش پایداری گروه فناپ آمده است که بهمنظور رشد کسبوکارها، تصمیمسازیها و سیاستگذارىهاى خود مبنى بر دادههاى صحیح، درحال حرکت بهسوى سازمانى دادهمحور است. با توجه به دادهمحور بودن بسیارى از کسبوکارهاى فناپ و نیازمندى آنها به دادههاى حساس کاربران در ارائه خدمات و تولید محصولات، نظام حاکمیت داده و به تبع آن، استفاده مسئولانه از این دادهها جزء اصول اخلاقى فناپ است.
این هلدینگ همچنین با هدف ایجاد فرهنگى دادهمحور و ترویج استفاده مسئولانه از دادهها و اطلاعات، درحال تدوین چهارچوبهایى براى تعیین قوانین و کسبوکارهاى مرتبط با داده بهمنظور طراحى محصولات و خدمات با در نظر گرفتن استانداردهاى بینالمللى حاکمیت داده مانند DAMA DMBOK (Data Management Body of Knowledge) و (Data Management Association) و ISO 8000 Data Quality است.
طبق گزارش پایداری گروه فناپ، یکی از اقدامات مهم آن بهمنظور اشتغالزایى دانشبنیان و توسعه راهبرد همکارى فناورانه، اقدام به تأسیس شرکت «سکوی خلق آینده» است کە بهعنوان شرکت تخصصی فناپ در حوزە سرمایهگذاری جسورانە شرکتی (CVC) فعالیت میکند. مأموریت این شرکت نیز شناسایی تیمهای نوآور و شرکتهای استارتاپی موفق برای سرمایەگذاری در چهارچوب استراتژی توسعه «فناپلیفت» است.
تمرکززدایی
در راستای بهرهمندی استارتاپهای فعال در تمام شهرهای ایران، فناپ با ایجاد شتابدهنده «تریگاپ» در شناسا و شعب آن در برخى شهرها، سعى دارد که از اکوسیستم استارتاپی تمرکززدایى کرده و به ظرفیتهاى جوانان شهرهاى دیگر توجه کند. یکى از مأموریتهای اصلی شتابدهنده تریگاپ، ارائه خدمات مشاورەای و منتورشیپ به تیمهای استارتاپی است.
نوآوری
براساس گزارش پایداری فناپ، اقدامات بسیاری با هدف خلق ارزش در اکوسیستم نوآوری از طریق پرورش کسبوکارهای نوآور در فرایندهای سرمایهگذاری و شتابدهی و نیز استفاده از فناوریهای نو برای حل مسائل جامعه صورت گرفته است.
فناپ در این گزارش، یکی از مهمترین اقدامات خود را طراحی و توسعه سرزمین هوشمند پاد بهعنوان زیستبوم مبتنی بر پلتفرم دانسته است. فناپ پاد را در جایگاہ یکی از پلتفرمهای کسبوکاری ایمن و انعطافپذیر موجود در بازار امروز کشور و نیز پلتفرمی جامع و چندسویه دانسته که با ارائه راهکارهایی متنوع از حوزهها و بخشهای مختلف، محصولات و امکانات گوناگونی را بهمنظور تحقق زندگی بهتر برای مصرفکنندگان و افزایش سطح رضایت شهروندان عرضه میکند.
سایر اقدامات فناپ در حوزه نوآوری که در این گزارش ذکر شده است، عبارتند از:
- ایجاد مدل همکاری مشترک با هلدینگها و شرکتهاى صنعتی فعال در حوزههاى هدف در قالب همکاری تجاری یا تأسیس آزمایشگاه مشترک با هدف توسعه، آزمایش و امکانسنجى
- راهکارهاى نوآورانه در قالب MVP
- ایجاد پروژە باشگاہ نوآورى تکانه (Momentum) با هدف توسعه ظرفیت سرمایه انسانی و توانمندسازی آنها برای تدوین و اجرای برنامههای توسعه نوآوری و رشد
- ایجاد نقشه راه فرصتهای کسبوکارهای نوآورانه بهمنظور توسعه زیستبوم نوآوری و تحلیل و تقویت ظرفیتهاى کارآفرینى و نوآورى
- برگزارى رویداد «همراهانه» با هدف رفع نیازها و حل مشکلات استارتاپها و کسبوکارهاى نوآور در قالب مسئولیت اجتماعى بازیگران زیستبوم نوآورى
- برگزارى رویدادهاى داستانسرایى با محوریت تجربیات کسبوکار (رویداد ABOUT BUSINESS یا بهاختصار AB)
- برگزاری چالش هوش مصنوعی با هدف توسعه نوآوری باز
- برگزارى سلسله رویدادهاى «سکوى خلق نوآورى (سخن)» با هدف شبکەسازی و توسعه فرهنگ نوآورى در فضاى کسبوکار
- حمایت از پرورش ایده تا تجارىسازى ایدههاى نو از پروپوزالهاى تحقیقاتى و کسبوکاری در حوزە فناورى اطلاعات بەوسیلە مرکز تحقیقات فناپ
- حمایت از نشر دانش و آثار حوزە کسبوکار با ایجاد کمیته کتاب فناپتک
ازجمله دستاوردهای فناپ درزمینه نوآوری نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برنامهریزی و ورود به حوزه دستیارهاى هوشمند و توسعه راهکارهای تخصصی در این حوزه
- تکمیل راهکارها در حوزە پردازش زبان طبیعی و موتور جستجوی خاص چندمنظورەى هوشمند فارسى
- تکمیل و توسعه ابزارهای رباتیک با محوریت کاربرد در صنعت و رفع نیازهاى شرکتهای گروه
- توسعه سامانههای نرمافزاری نوین با بهرەگیرى از رویکردهای علمی در انجام فرایندهای عملیاتی
- توسعه سامانه بازشناسى گفتار فارسى و تجزیهوتحلیل احساسات در گفتار با دقت بالا و رقابت با نمونههای مطرح داخلی و خارجی
- تمرکز بر حوزە Remote Sensing و توسعه کاربردهای آن با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، تغییر کاربرى و معدن
- توسعه راهکارهای هوشمند در حوزه سلامت با تمرکز بر بخش تشخیص و بهبود تعامل بیمار و پزشک
همچنین فناپ با رویکرد سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی و سرمایهگذاری خطرپذیر نیز اقدام به سرمایهگذاری در ایدههای نوآورانه کرده است.
یکی از اقدامات فناپ بهمنظور وضع سیاستهای فراگیری مالی، طراحی و راەاندازی اپلیکیشن ویپاد است. این اپلیکیشن تمامی خدمات مالی و بانکی را بەصورت آنلاین ارائه میدهد. مأموریت ویپاد، ارائه بستری بهمنظور تحقق فراگیری خدمات مالی براى تمامى اقشار جامعه است. این اپلیکیشن به بیش از ٧ هزار شهر و روستای کشور خدمات ارائه کرده و تسهیلات پشتوانە را به بیش از هزار شهر و روستای کشور تخصیص داده است.
آنطور که در این گزارش آمده، یکی از راهبردهای اثربخش برای کاهش فقر و فاصله طبقاتی در جامعه، دسترسی آسان همە اقشار به تمامی خدمات مالی است. فناپ با هدف کاهش فقر و فاصلە طبقاتی، رشد تولید و اشتغالزایی، رشد کسبوکارهای کوچک و متوسط، کاهش فساد مالی و بهبود فضای سرمایەگذاری، دسترسی آسان تمامی اقشار جامعه (فارغ از میزان درآمد و جایگاە اجتماعی و محل زندگی) به خدمات مالی مانند سرمایهگذاری و بیمه را فراهم کرده است.
از ارزشهای اصلی در جذب فرایند منابع انسانی فناپ و شرکتها، تلاش برای جذب نخبگان علمی با هدف حفظ و نگهداشت سرمایههای انسانی و ملی و جلوگیری از مهاجرت این نخبگان است. فناپ با رعایت ارزشهای اخلاقی و رعایت عدالت در فرایندهای جذب منابع انسانی، سرمایه انسانی را از تمامی اقوام و جغرافیای سرزمین جذب و پذیرش میکند.
تضمین پایداری محیطزیست در قرن بیستویکم، در ارکان هفدهگانه توسعه پایدار سازمان ملل (SDGs) تعریف شده است. تمامی صنایع در دنیا بهواسطه فعالیتشان، آثاری از خود در طبیعت برجای میگذارند و لطمههای جبرانناپذیری به اکوسیستم وارد میکنند.
فناپ یک شرکت فناورانه است و توانسته با حذف بسیاری از فرایندهای فیزیکی و تولید پسماند و آلاینده کمتر به حفظ محیطزیست کمک کند. برخی از اهم اقداماتی که این شرکت انجام داده، در تصویر زیر نمایش داده شده است.
فناپ درزمینه کاهش ترافیک و آلودگیهوا و همچنین صرفهجویی در سفرهای شهری و بینشهری درزمینه تجارت اجتماعی، مجموعه پادرو را راهاندازی کرد. همچنین مسیریاب نشان نیز توانسته است نقش پررنگی در بهرهوری سفرهای شهری داشته باشد و درحالحاضر ۷ میلیون کاربر ماهانه دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.