ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مصطفی سیدحسینی، مدیرعامل تپسی
فناوری ایران

مدیرعامل تپسی: انحصارطلبی در خون اسنپ است

سیدحسینی معتقد است رویه‌های ضدرقابتی و انحصار‌طلبی در DNA اسنپ و به «راکت‌اینترنت»، سهامدار اسنپ، برمی‌گردد.

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۱۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۴

«مصطفی سیدحسینی»، مدیرعامل تپسی، در گفتگوی زنده اینستاگرامی با «مانی قاسمی»، بنیان‌گذار دیجیاتو، به موضوع انحصارطلبی اسنپ در سرویس غذا و شکایت تپسی از این شرکت در شورای رقابت پرداخت.

سیدحسینی با بیان اینکه قراردادهای انحصاری اسنپ‌فود مانع رشد تپسی‌فود شده، توضیح داد: «اگر رستوران‌ها از قراردادهای انحصاری اسنپ رها نشوند، ممکن است منجر به شکست کسب‌وکار ما شود. محدودیت ایجادکردن در لایه عرضه مارکت‌پلیس امکان‌پذیری کل کسب‌وکار را زیر سؤال می‌برد.»

بنا به گفته سیدحسینی، قراردادهای اسنپ‌فود با رستوران‌ها به‌ گونه‌ای تنظیم می‌شود که آنها از همکاری با تپسی‌فود هراس دارند:

او گفت: «با رستوران‌های خوب اصلاً نتوانسته‌ایم قرارداد ببندیم؛ چون اسنپ به آنها اجازه نمی‌دهد. رستوران می‌گوید اگر با تپسی‌فود کار کنم، باید 20 میلیارد تومان غرامت بدهم و مابه‌التفاوت تمامی هزینه‌های انجام‌شده بازاریابی را هم به اسنپ برگردانم.»

به گفته سیدحسینی، به‌محض اعلام شکایت، اسنپ رویه تهاجمی‌تری در پیش گرفته و فردای همان روز، تعداد قابل‌توجهی از رستوران‌ها و سایر خدمات را تهدید کرده است. او گفت: «حتی با یک نانوایی سنگکی در مشهد تماس گرفته‌اند که یا تا شب با تپسی‌فود قطع همکاری می‌کنید یا از اسنپ‌فود کنار گذاشته می‌شوید.اسنپ‌شاپ جزو ونچرهای کوچک اسنپ است اما در همین بخش هم به فروشگاه‌ها زنگ می‌زنند تا با ما کار نکنند.»

سیدحسینی معتقد است رویه‌های ضدرقابتی و انحصار‌طلبی در DNA اسنپ و به «راکت‌اینترنت»، سهامدار اسنپ، برمی‌گردد.

او گفت: «انحصار را باید در ذهن مشتری درست کرد نه با ایجاد محدودیت در عرضه. البته این رویه خاص سرویس غذا نیست؛ انحصارطلبی در DNA این مجموعه است. قراردادهای انحصاری از سال ۹۸ زمانی که چیلیوری شکایت کرد، وجود داشت. الان هم ماهیت قراردادهای اسنپ تغییری نکرده و فقط شکلش عوض شده است. طوری قرارداد می‌بندد که بگویند رستوران خودش انتخاب کرده است.»

مدیرعامل تپسی تداوم این روند را به زیان کل بازار و مصرف‌کنندگان دانست و گفت درصورت شکست تپسی‌فود، رقابت به‌طورکل در سرویس غذا از بین خواهد رفت: «تپسی با همه امکاناتش شامل برند خوب و شناخته‌شده، زیرساخت لجستیکی قوی، پلتفرم خوب، دانش تخصصی و منابع لازم برای سرمایه‌گذاری اگر نتواند این کار را بکند، چه کسی می‌تواند؟ اگر اوضاع تغییر نکند، مردم تا ابد یک انتخاب برای غذا دارند و آن اسنپ است.»

سیدحسینی با اشاره به طرح شکایت تپسی از اسنپ اظهار امیدواری کرد که رأی شورای رقابت پایانی بر رویه‌هایی باشد که به اعتقاد او ضدرقابتی است و رستوران‌ها را به‌ دام انداخته است.

مدیرعامل تپسی ادامه داد: «اگر شورای رقابت از همه ظرفیت‌هایش استفاده کند، زنجیری که به پای رستوران‌ها بسته شده، باز می‌شود. اگر این زنجیر باز شود، از فضایی انحصاری به فضایی رقابتی می‌رویم و در بلندمدت این به نفع اسنپ خواهد بود.»

او افزود: «شورای رقابت با داشتن ظرفیت‌های قانونی‌ کافی می‌تواند هم این قراردادهای انحصاری را ابطال کند هم موضوع را اعلام عمومی کند تا همه رستوران‌ها در جریان قرار بگیرند.»

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • rezamochgir
    rezamochgir | ۲۲ آبان ۱۴۰۳

    تا زمانی که رانندگان متحد نشوند بی فایده است شما رانندگان آماتور خبرندارید حداقل قانونی کرایه کلان شهر تا سه کیلومتر35000وشهر کوچک 30000است که البته آژانس ها مجبورند وبه ترتیب 5000کمتر میگیرند فقط برای یک سفر اسنپ برعکس تپسی زمان رسیدن به مبدا را دروغ مینویسد و قیمت 16000میزند و متاسفانه یه تعداد راننده با پراید داغون و پر سروصدا خودرا مستحق این کرایه میدانند ولی به اسیاپ این قیمت گذاری می‌ریزند قیمت گذاری به هیچ عنوان قانونی نیست از نظر عرفی هم کرایه تاکسیرانی فقط برای رفت است اما تاکسی اینترنتی قیمت را در بیست و دو ساعت از روز نصف میکند16درصد هم کمیسیون میخواهد البته این سیاستی است که گریبانگیر همه شغلها می‌شود چون کارگری که اعتراض میکند حقوق من کم است وقتی سوار تاکسی اینترنتی میشود در اصل به نصف کردن حقوق کارگر راننده رای میدهد بمحض پیاده شدن نوبت خودش است پس کالا را بدلیل غیر همسانی افزایش تورم و افزایش حقوق گران تر میخرد ودر ذهن می‌کارند اونی که میخواهد پول بدهد آزاد است هر اذیت وازازی بکند

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی