ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

گزارش کافه بازار از سال 1401: رشد قابل‌توجه نصب و به‌روزرسانی

کافه بازار در گزارش سالیانه خود به درآمد توسعه‌دهندگان یا کاربران فعالش هیچ اشاره‌ای نکرده است.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۷ تیر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

کافه بازار گزارشی مختصر از رفتار کاربران و دستاورد توسعه‌دهندگان این اپ‌استور در سال 1401، منتشر کرده است. طبق این گزارش، حدود 2.43 میلیارد بار نصب و به‌روزرسانی از طریق بازار صورت گرفته که رشد قابل‌توجهی نسبت به سال 99 و 1398 دارد که احتمالاً فیلتر گوگل پلی در این رکورد بی‌تأثیر نیست. در سال گذشته همچنین 33 هزار برنامه و بازی جهت رفع مشکل ریسک‌های بالقوه امنیتی یا به‌دلیل عدم رعایت ضوابط بازار، حذف یا تعلیق شده‌اند.

در گزارش سال 1401 بازار خبری از درآمد توسعه‌دهندگان، تعداد کاربران بازار و... نیست؛ آمارهایی که می‌توانست به مقایسه عملکرد این فروشگاه اندرویدی نسبت به سال‌های گذشته کمک کند. بازار علت انتشار گزارشی خلاصه از سال 1401 را وجود سایت «بینش بازار» عنوان کرده است.

این پلتفرم مرجع اطلاع‌رسانی و تولید گزارش‌های داده‌محور بازار است که اطلاعات درباره کاربر را با شاخص‌های مختلف به اطلاع توسعه‌دهنده می‌رساند. ازهمین‌رو نیز بازار تصمیم گرفته است علاقه‌مندان و فعالین این صنعت که نیاز به اطلاعات بیشتری دارند، جذب سایت بینش بازار شوند.

در سالی که گذشت، کاربران این فروشگاه اندرویدی بیش از 1.8 میلیارد بازی و برنامه از بازار نصب کرده‌اند. همچنین 630 میلیون به‌روزرسانی از طریق این پلتفرم به ثبت رسیده است.

مجموع نصب و به‌روزرسانی از بازار در سال 1398 حدود 1.85 میلیارد بار، در سال 1399 حدود 1.67 میلیارد بار و امسال نیز نزدیک به 2.43 میلیارد بار است که نشان از رشد قابل‌توجه فعالیت کاربران این پلتفرم دارد.

مقایسه تعداد نصب و بروزرسانی از بازار

گوگل پلی در نیمه دوم سال 1401 فیلتر شد. از آن زمان تاکنون بدون استفاده از ابزارهای تغییر آی‌پی، امکان دانلود یا به‌روزرسانی اپلیکیشن از گوگل پلی وجود ندارد. به‌نظر می‌رسد این فیلترینگ نقش غیرقابل انکاری در رشد دانلود و به‌روزرسانی از بازار داشته است.

شاید اگر بازار رشد تعداد کاربران خود را اعلام کرده بود، بهتر می‌شد دراین‌باره نظر داد.

شبکه‌های اجتماعی جزو پرنصب‌ترین‌های بازار

پرطرفدارترین حوزه‌های نصب بازی و برنامه همواره از نکات جالب‌توجه گزارش اپ‌استورهاست؛ زیرا به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که مطابق سلیقه کاربران برای توسعه بازی و اپ اقدام کنند.

آن‌طور که در گزارش بازار آمده است، سال گذشته برنامه‌های دسته «ابزارها»، «شبکه‌های اجتماعی» و «سرگرمی» بیشترین نصب را داشته‌اند.

با توجه به فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ در نیمه دوم سال 1401 و حذف اجباری این دو اپ محبوب از بازار، مشخص نیست علت پرنصب‌ترین‌بودن حوزه شبکه‌های اجتماعی به افزایش تقاضا برای پلتفرم‌های بومی بازمی‌گردد یا خیر.

پرنصب‌ترین‌های بازار

درزمینه بازی نیز بازی‌های حوزه «اکشن»، «تفننی» و «مسابقه‌ای» بیشترین طرفدار را داشته‌اند.

کاربران بازار در سال 1401 بیش از 1.17 میلیارد برنامه و 884 میلیون بازی را جستجو کرده‌اند که درمجموع بیش از 2 میلیارد بار جستجو به ثبت رسیده است.

بیشتر اپلیکیشن‌های جستجوشده طی سال گذشته در حوزه ابزارها، آموزشی و سرگرمی بوده و بازی‌های مسابقه‌ای، اکشن و تفننی نیز پرجستجوترین دسته‌بندی‌های بازی در بازار بوده‌اند.

پرجستجوترین‌های بازار

آن‌طور که بازار اعلام کرده است، در سال 1401 حدود 18 هزار و 800 بازی و برنامه جدید ایرانی تولید و بر بستر این پلتفرم عرضه شده‌اند.

تعلیق یا حذف 33 هزار اپلیکیشن از بستر بازار

بازار در گزارش خود اعلام کرده که در سال 1401 و در چند نوبت، بازنگری جامعی در اپ‌های منتشرشده بر بستر این اپ‌استور انجام شده است. در پی آن نیز بسیاری از برنامه‌ها و بازی‌هایی که در فرایند به‌روزرسانی، رفع خطاها و توجه به هشدارهای امنیتی بازار از رعایت معیارها ناتوان بودند، با هشدار یا حذف روبه‌رو شده‌اند.

بنابر اعلام این پلتفرم، 33 هزار برنامه و بازی جهت رفع مشکل ریسک‌های بالقوه امنیتی یا به‌دلیل عدم رعایت ضوابط بازار، حذف یا تعلیق شدند.

سال گذشته بازار امکان اسکن برنامه‌ها و بازی‌های منتشرشده بر بستر خود با 10 آنتی‌ویروس جهانی را فراهم کرد؛ فرایندی که از پاییز سال 1401 آغاز شده و کاربران این استور اندرویدی می‌توانند از امنیت برنامه یا بازی موردنظرشان، پیش از نصب اطمینان حاصل کنند.

گزارش سال 1401 بازار

بازار مدعی است که کارشناسان، فعال‌سازی سازوکار اسکن و نمایش آن به کاربران را مهم‌ترین دستاورد این پلتفرم می‌دانند.

آن‌طور که در گزارش این اپ‌استور ایرانی آمده، ماهی 200 میلیون نصب پس از اسکن با آنتی‌ویروس‌های نمایش داده‌شده توسط کاربران بازار به ثبت رسیده است.

پرمصرف‌ترین نسخه اندروید

آن‌طور که در گزارش سال 1401 بازار آمده، اندروید 11 پرمصرف‌ترین نسخه اندروید در سال گذشته بوده است. اندروید 12 و 13 نیز به‌ترتیب بیشترین فراوانی را داشته‌اند.

نسخه های اندروید کاربران بازار

نکته قابل تأمل سهم 8 درصدی دستگاه‌های مجهز به اندروید 6 و پایین‌تر از کل کاربران بازار است. به‌نظر می‌رسد شرایط اقتصادی موجب شده که همچنان گوشی‌ها و تبلت‌های قدیمی در میان مردم رواج داشته باشند.

بنابر آخرین آمارها که به اواخر سال 1399 بازمی‌گردد، بازار بیش از 45 میلیون نصب فعال داشته است. بنابراین با یک حساب سرانگشتی، حداقل 3.5 میلیون کاربر این پلتفرم از دستگاه‌های قدیمی اندرویدی استفاده می‌کنند که آن‌ها را از جدیدترین اپ‌ها و بازی‌ها محروم می‌کند.

نسخه کامل گزارش سال 1401 بازار را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • MoYa.RhNi
    MoYa.RhNi | ۲۷ تیر ۱۴۰۲

    سلام
    ازین گزارش مطالبی رو میشه فهمید:
    اینکه با نگاهی واقعگرایانه میشه فهمید اگر زمانی شرایط رقابت آزاد بوجود بیاد سهم اپ های ایرانی قطعاً پایین و عملا غیر قابل رقابت هستند بعد از فیلتر شدن گوگل ، در کمتر از یکسال ۱.۸ میلیارد بار دانلود واقعاً تامل برانگیز هست
    همینطور میشه تشخیص داد نوع کاربران ایرانی رو حتی قشر نوجوان هم به پلتفرم های خارجی تمایلی ندارند همینطور که خیلی از اطرافیان من بعلت شرایط مالی حیفشون میاد ۳.۵ گیگ از حجم اینترنت خودشون که معلوم نیست چطور قیمت گذاری شده رو صرف آپدیت سیستم عامل اندروید شون کنند ترجیح میدن در اینستاگرام اکسپلور گردی کنند تا اینکه راندمان تلفن همراه شون رو افزایش بدهند.
    چندین بار نسخه های آپدیت بازار/مایکت رو با گوگل پلی مقایسه کردم نکات متاثرکننده ایی هست...همین جماعتی که بالاتر گفتم هیچ دقتی به ورژن های ارائه شده در اپ استور ایرانی نمیکنند... ورژن هایی که خوده شرکت سازنده از اونها بی اطلاعه!
    کمپانی بزرگی مثل گوگل در سیستم عامل خودش اپ استور خودش نرم افزار جیمیل خودش میگه نرم افزار جیمیلِ‌ت آخرین نسخه س در حالی ک بازار میگه نه گوگل الکی میگه بیا جیمیل ۴۳ مگ آپدیت داره اونا حواسشون نیس! !
    آپدیت دروغین! چطور می‌تونیم به این فکرنکنیم پشت فیلترینگ بسیاری موارد اینچنینی شرکت های نوپا و حقیری هستند که چون توانایی رقابت سالم در فضایی آزاد رو ندارند،اینگونه آمارها رو دستکاری میکنند...
    نمیتونم بگم فشار به مراجع ذیربط برای فیلتر میارن چون مدرکی برای اثبات ندارم ولی کسانی که در این حوزه فعال هستند در پایین ترین سطح مثل بنده ،هم براشون مثل روز روشنه ...
    لطفاً از این قسم پست ها نزارید... همه در کنار هم رشد کنیم قشنگتره تا اینکه رشد من به قیمت از بین رفتن تو باشه

    • expert_developer
      expert_developer | ۲۸ تیر ۱۴۰۲

      لطفا وقتی از ساز و کار انتشار اپ اندرویید چیزی نمی‌دونی قصه نباف و دیگران رو منحرف نکن! بارها در مورد علت تفاوت آپدیتها توضیح داده شده. مثلا در اینجا: https://developers.cafebazaar.ir/fa/guidelines/learn-more/size-release-time-difference
      هر اپ اندرویید توسط یک کلید منحصر بفرد (که فقط توسعه دهنده اپ به اون دسترسی داره) امضاء میشه و اگر در هنگام آپدیت کردن یک اپ، فایل دریافتی کلیدی متفاوت با کلید اپ نصب شده داشته باشه اندرویید در هنگام نصب فایل خطا میده (اگر تا الان اپ پرمیوم کرک شده از سایتهایی مثل فارسروید و ... دریافت و نصب کرده باشی حتما به این خطا برخوردی و تنها درصورت حذف اپ موجود می‌تونی اپ کرک شده رو نصب کنی). بدون داشتن این کلید به هیچ وجه امکان دستکاری اپ یا درست کردن ورژن فیک بدون دریافت خطا در هنگام آپدیت وجود نداره. بنابراین اگر آپدیتی از کافه بازار یا مایکت یا هر استور دیگه‌ای دریافت می‌کنی و اون آپدیت بدون خطا نصب میشه قطعا توسط توسعه‌دهنده اصلی اپ منتشر شده و امکان نداره فیک باشه.

مطالب پیشنهادی