نظارت مضاعف صداوسیما: تمامی رسانههای ناشرمحور باید محتوای تولیدی خود را پیش از انتشار، در یک سامانه ویژه آپلود کنند
بررسی متن برنامه هفتم توسعه که ۳۱ اردیبهشتماه سال جاری منتشر شد، در دستورکار مجلس قرار گرفته است و از فردا آغاز میشود.
براساس متن برنامه هفتم توسعه که قرار است از روز دوشنبه توسط مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار بگیرد، صداوسیما مکلف شده است تا بهمنظور نظارت بر تمام رسانههای ناشرمحور دارای مجوز از این سازمان، سامانهای را برای آپلود محتواهای تولیدی پیش از انتشار ایجاد کند. واکنشهای کاربران فعال در این حوزه در فضای مجازی نشان میدهد چنین قوانینی در صورت تصویب، تنها موجب ایجاد انحصار صداوسیما و انزوای بخش خصوصی فعال درزمینه صوت و تصویر فراگیر میشود.
بررسی متن برنامه هفتم توسعه که ۳۱ اردیبهشتماه سال جاری منتشر شده بود، در دستورکار مجلس قرار گرفته است و از فردا آغاز میشود. آنطور که در ماده ۷۵ متن پیشنویس این برنامه آمده است، برای ضبط دقیق و البته آنلاین دادههای آماری موردنیاز برای شناخت تحولات فرهنگی، ارتباطی و همچنین انتشار آنها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف شده تا با همکاری سازمان صداوسیما و مرکز آمار ایران و همچنین با نظارت مرکز رصد و برنامهریزی، سامانه رصد، پایش و سنجش وضعیت ارتباطات کشور را راهاندازی کند.
ضمن اینکه به وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز داده میشود تا برای تقویت نقش نظارتی خود در حوزه هنر و رسانه، در صورت شناسایی تخلفات، نسبت به محرومیت، تعلیق و یا لغو مجوز متخلفین اقدام کند. گفتنی است آییننامه اجرایی این قانون ظرف سه ماه بعد از لازمالاجراشدن آن به تصویب هیئت وزیران میرسد.
«بند ب ماده ۷۶» این طرح نیز میگوید سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است پنجره واحد بارگذاری صوت و تصویر فراگیر در حوزه خود را حداکثر تا شش ماه پس از به اجرا درآمدن این قانون ایجاد کند. برایناساس، تمام رسانههای ناشرمحور دارای مجوز از سازمان صداوسیما مکلفند محتوای در حیطه اختیارات تنظیمگری صداوسیما را از طریق این پنجره واحد روی پلتفرم خود بارگذاری کنند.
افزایش تولید بازی رایانهای و انیمیشن در کشور
یکی دیگر از بخشهای این طرح نیز مکلفسازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای افزایش ۶۰ درصدی تولید انیمیشن تا پایان برنامه هفتم توسعه است. این بخش وزارت ارشاد را مکلف میکند تا بهمنظور افزایش تولید انیمیشن به میزان هفت هزار و سیصد ساعت تا پایان برنامه، حمایتهای لازم را از بخش غیردولتی به عمل آورد. یکی از این حمایتها این است که وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف شده تا علاوه بر حمایت گمرکی، تسهیلات لازم برای ورود تجهیزات و فناوریهای سخت و نرم موردنیاز برای تولید انیمیشین را فراهم کند.
همچنین معاونت علمی و فناوری مکلف شده است علاوه بر توسعه تجهیزات و زیرساختهای فنی، حداقل دو پارک علم و فناوری برای تولید انیمیشن ایجاد کند. ضمن اینکه این پارکها و کارخانهها مشمول معافیتهای مالیاتی و تسهیلات موضوع قانون جهش تولید دانشبنیان باشند.
همچنین طبق برنامه اهداف کمّی سنجههای عملکردی ارتقای فرهنگ عمومی و رسانه، قرار است ۲۰ هزار مربی سواد فضای مجازی تربیت شوند.
شاید برخی از بندهای متن برنامه هفتم توسعه، در صورت اجرا، مفید بهنظر برسند، اما بندهایی هم وجود دارد که تنها نشاندهنده تمایل صداوسیما به ایجاد نظارت بیشازحد و به حاشیه راندن تلاشهای بخش خصوصی است. باید دید مجلس شورای اسلامی در بررسی این برنامه چطور رفتار خواهد کرد و کدام مفاد آن به تصویب خواهند رسید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.