در سیزدهمین نمایشگاه کار دانشگاه شریف چه گذشت؟ ۴۵ کارفرما، ۲۰ هزار کارجو و ۸۰۰ موقعیت شغلی
به باور برگزارکنندگان این رویداد، نمایشگاه کار شریف قرار است ارتباط بین صنعت و دانشگاه را محکمتر کند.
سیزدهمین دوره «نمایشگاه کار دانشگاه شریف» توسط جابویژن و به همت دانشگاه شریف در سالن استاد جباری این دانشگاه برگزار شد. نمایشگاهی که میزبان شرکتهای بزرگ صنعتی و فناورانه و البته دانشجویان و کارجویان مشتاق و در جستجوی کار بود. به گفته برگزارکنندگان این رویداد، هدف اصلی برگزاری چنین نمایشگاهی ایجاد پلی میان صنعت و دانشگاه و معرفی نیروهای مستعد و کمسابقه به بازار کار است؛ اتفاقی که شاید بتواند اندک تأثیری روی موج گسترده مهاجرت نیروی کار از کشور که این روزها یکی از معضلات اصلی کشور است، بگذارد.
بهنظر میرسد بعد از دو سال وقفه در برگزاری نمایشگاه کار شریف، این رویداد در سیزدهمین دوره خود با استقبال خوب شرکتها و بازدیدکنندگان مواجه شده است. شرکتهای بزرگی مانند «گروه اسنپ»، «دیجیکالا»، «همراه اول»، «ایرانسل»، «همکاران سیستم»، «توسنتکنو»، و حدود چهل شرکت دیگر در حوزههای مختلف میزبان علاقهمندان به جذب و استخدام در این نمایشگاه بودند.
به گفته «مقداد ولایی»، مدیرعامل جابویژن، این نمایشگاه بهدلیل کرونا و شرایط کشور به مدت دو سال برگزار نشد و حالا سیزدهمین دوره آن درحال برگزاری است. او در گفتوگو با دیجیاتو اشاره کرد: «علاوه بر این نمایشگاه، ششمین دوره نمایشگاه کار ایران نیز بهمنماه امسال در برج میلاد تهران برگزار خواهد شد. سیزده دوره نمایشگاه شریف و پنج دوره نمایشگاه ایران جزو کارنامه نمایشگاهی جابویژن به شمار میرود.» به گفته او، نمایشگاه کار ایران مخاطب عمومیتری دارد و اغلب افرادی که در این نمایشگاه حاضر میشوند، افراد با سابقه کار هستند. این درحالی است که نمایشگاه کار شریف تم دانشجویی دارد و درصد بیشتری از بازدیدکنندگان افرادی با سابقه کم و یا بدون سابقه کار هستند.
۱۰ هزار بازدیدکننده در ۲ روز
ولایی درباره میزان بازدید از این نمایشگاه ادامه داد: «نمایشگاه دو روز اول حدود ۱۰ هزار نفر بازدیدکننده داشته است. روز سوم نیز معمولاً روز شلوغتری نسبت به سایر روزهاست. برآورد ما این است که تعداد کل بازدیدکنندگان تا پایان این دوره از نمایشگاه به ۲۰ هزار نفر برسد.»
به گفته مدیرعامل شرکت برگزارکننده نمایشگاه، در این رویداد نزدیک به ۸۰۰ موقعیت شغلی توسط شرکتها تعریف شده است. همچنین نزدیک به ۴۵ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند. شرکتهای صنعتی مثل گلگهر و همچنین شرکتهای فناورانه مانند دیجیکالا و اسنپ، ایرانسل و… در این نمایشگاه حضور دارند.
او با اشاره به اینکه طی دو روز برگزاری این نمایشگاه حدود ۱۲ هزار رزومه برای شرکتها از روی پنل جابویژن ارسال شده است، توضیح داد: «در کنار این نمایشگاه ما یکسری کارگاه آموزشی داریم که در حوزههای شغلی و طراحیهای مسیر کار برگزار میشود. طی این سه روز نیز نزدیک به ۲۰ کارگاه آموزشی در این نمایشگاه برگزار میشود که برگزارکنندگان آن نیروهای سینیور شرکتها هستند.»
ولایی پیرامون ساختار نمایشگاه گفت: «در این نمایشگاه اتاقهایی تحت عنوان اتاق مصاحبه و مشاوره تعبیه شده است که در صورت نیاز به مصاحبه شرکتها با کارجو، این اتفاق در محیط نمایشگاه رخ دهد. اتاق مشاوره نیز برای دریافت مشاورههایی جهت طراحی دقیق مسیرهای شغلی برای افراد است. از آنجایی که این فرایند در محیط دانشگاه درحال برگزاری است، بازدیدکنندگان آن نیز اغلب دانشجوها و کارجویان جونیور و کمسابقه هستند.»
مدیرعامل جابویژن باور دارد شرکتها در این نمایشگاه با دو مسئله روبهرو هستند. یکی بحث برند کارفرمایی که شرکتها سعی دارند به این سؤال پاسخ دهند که چرا کارجو باید آنان را انتخاب کند. مسئله دیگر نیز این است که افراد با شرکتها، فرایندهای منابع انسانی و نگاهشان به نیروی انسانی آشنا شوند. ضمن اینکه شرکتها موقعیتهای باز شغلی خود را در این نمایشگاه اعلام کردهاند و افراد با اینها آشنا میشوند.
او همچنین اشاره کرد که ارتباطی که در این نمایشگاه برقرار شده است، کمک میکند که سازمانها ارزیابی بهتری از رزومهها داشته باشند و بتوانند فرایند انتخاب رزومه را سرعت ببخشند.
ولایی درباره دورههای قبل این نمایشگاه توضیح داد: «طبق آمار در دورههای قبل برگزاری نمایشگاه کار شریف، بالغ بر ۴ هزار نفر از طریق این نمایشگاه شاغل شدهاند؛ یعنی بهطور متوسط در هر دوره بهطور متوسط ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر جذب شرکتها شدهاند.»
به عقیده مدیرعامل جابویژن، استقبال از این نمایشگاه خیلی خوب بوده است. یکی از ویژگیهای مثبت نمایشگاههای کار آنهم در مقیاس دانشگاهی این است که مخاطبان و بازدیدکنندگان، تارگت شرکتها و سازمانها هستند. او همچنین گفت: «از آنجایی که یکی از رسالتهای مهم دانشگاه این است که بتواند دانشجوها را وارد بازار کار کند، لذا خود دانشگاه همیشه در برگزاری این نمایشگاه پای کار است و همکاری میکند.»
او درباره برگزاری این نمایشگاه در شهرستانها نیز ابراز امیدواری کرد و گفت: «امیدواریم این نمایشگاهها در شهرستانها نیز برگزار شوند. ما پیش از کرونا یک دوره این نمایشگاه را در اصفهان برگزار کردیم و سعی داریم دور دوم آن را نیز در این شهر با همکاری دانشگاهها برگزار کنیم. با اینکه برخی از شرکتها موقعیتهای شغلی شهرستانها را نیز در این نمایشگاه عرضه میکنند، اما بازهم کمتر کسی از شهرستان در این نمایشگاه حضور پیدا میکند.»
«دانشجویان احساس میکنند آینده شغلی مناسبی ندارند»
اولین اپراتور تلفن همراه کشور، یعنی همراه اول یکی از سازمانهایی است که در نمایشگاه کار شریف حضور دارد. «حمیدرضا حبیبالله»، رئیس اداره جذب و استخدام شرکت همراه اول، درباره حضور این شرکت در این نمایشگاه به دیجیاتو گفت: «ما تصمیم گرفتیم در نمایشگاههایی که با دانشجویان بهطور نزدیک ارتباط دارد، حضور فعال داشته باشیم. یکی از مشکلاتی که ما در کشور داریم و اتفاقاً از علتهای اصلی مهاجرت است، این است که دانشجویان احساس میکنند در ایران آینده شغلی مناسبی ندارند. هدفی که ما در این نمایشگاه دنبال میکنیم این است که مشاغل آیندهدار را به کارجویان معرفی کنیم.»
او همچنین ادامه داد: «ما در همراه اول فیلدهای کاری را به کارجویان پرزنت میکنیم و به نسبت مهارتهای آنان فرصت شغلی مناسب را به آنها پیشنهاد میدهیم. این اتفاق در بلندمدت میتواند روی روند شتابگرفته مهاجرت تأثیرگذار باشد. ما سعی کردیم اهداف ریشهای مهاجرت را شناسایی کنیم و به آنها اطمینان دهیم که میتوانیم آینده شغلی مناسبشان را تأمین کنیم.»
به باور حبیبالله، استقبال از غرفه این سازمان خصوصاً بخش کارگاهی خوب بوده است. ضمن اینکه همراه اول بهصورت جدی نیروهای مستعد را شناسایی کرده و قرار است بعد از نمایشگاه ارتباطگرفتن با آنها را آغاز کند تا فرصت کار افراد مستعد کنار افراد خبره فراهم باشد.
ارتباط صنعت و دانشگاه درحال شکلگیری
«محسن عظیمی»، مدیر برند کارفرمایی دیجیکالا نیز باور دارد نمایشگاه کار شریف معتبرترین نمایشگاه کار در بازار ایران است؛ چرا که در دل دانشگاه برگزار میشود. او در گفتوگو با دیجیاتو اشاره کرد: «دیجیکالا حدود چهار دوره است که در این نمایشگاه حضور پیدا میکند. از دانشجوهای دانشگاه شریف و دیگر دانشگاهها استقبال خوبی انجام شده است. امسال ما یک پلن کارآموزی نیز داریم که همراهی آن با نمایشگاه کار باعث شد بتوانیم جذب نیروی خوبی در این زمینه داشته باشیم. ما در این نمایشگاه رزومهها را جمعآوری کرده و بعد از نمایشگاه آنها را بررسی میکنیم. اتومات شدن فرایند بررسی رزومههای کار بررسی را سادهتر کرده است.»
به باور او، برگزاری نمایشگاه شاید به کاهش مهاجرت کمک نکند، اما هدف ما این است که دانشجویان بلافاصله بعد از فارغالتحصیلی و بدون سابقه کار بتوانند در سازمانهای بزرگ مانند دیجیکالا کار کنند و ارتباط صنعت و دانشگاه شکل بگیرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.