بهترین وکیل پایه یک دادگستری چه مشخصاتی باید داشته باشد؟
یک وکیل خوب باید صلاحیت و تخصص لازم در زمینه پرونده مورد نظر را داشته باشد. اما منظور از صلاحیت و تخصص چیست؟
یافتن بهترین وکیل پایه یک دادگستری برای پروندههای حقوقی یا مسائل حقوقی شما یک تصمیم حیاتی است. چرا که قانون آنقدر زیر و بم دارد که افراد عادی نمیتوانند خود به تنهایی از پس دفاع از پروندهشان بربیایند. از این رو برای آن که بتوانند از حق خود در دادگاه دفاع کنند، نیاز است که از یک وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرند. اما بهترین وکیل دادگستری چه مشخصاتی باید داشته باشد؟ برای انتخاب بهترین وکیل دادگستری، این مطلب را بخوانید.
وکیل پایه یک دادگستری به کسانی گفته میشود که دوره لیسانس رشته حقوق یا فقه و مبانی اسلامی را گذرانده و در آزمون وکلای دادگستری شرکت کرده و پذیرفته شده است. آزمون وکلا تنها یک بار در سال برگزار میشود و سوالها به نحوی طرح میشود که افراد دارای سواد حقوقی با سطح بالا به مرحله بالاتر بروند. افرادی که در آزمون پذیرفته میشوند، میبایست گواهی عدم اعتیاد، گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و دیگر گواهیهای عنوان شده از سوی مراجع ذیربط را دریافت و به سازمان مربوطه ارائه دهند. اگر فرد توانست تاییدیه لازم را که مبنی بر صلاحیت وی است را دریافت کند، باید دو سال دوره کارآموزی وکالت را زیر نظر یک وکیل پایه یک دادگستری بگذراند.
کارآموز وکالت در طول دو سال در جلسات دادرسی شرکت کرده و در تمامی زمینههای حقوقی تجربه و دانش کسب میکند. گذشته از این باید برخی مهارتهای کامپیوتری را نیز فرا گرفته و نمره قبولی آن را دریافت کند.
پس از اینکه دو سال دوره کارآموزی تمام شد، تجربه و دانش کارآموزان در آزمونی فوقالعاده سخت به اسم اختبار محک زده میشود. این آزمون به دو صورت شفاهی و کتبی برگزار میشود و در صورت قبولی در آزمون اختبار، کارآموز با شرکت در مراسم تحلیف رسما به عنوان وکیل پایه یک دادگستری معرفی میشود.
بهترین مشخصات وکیل پایه یک دادگستری
با توجه به آنچه گفته شد افرادی که به عنوان وکیل مشغول به کار میشوند، از مراحل مختلفی گذشتهاند تا یک متخصص واقعی در زمینه پروندههای حقوقی و کیفری باشند. اما شاید بپرسید یک وکیل خوب و متخصص دقیقا چه مشخصاتی باید داشته باشد. در ادامه به خصوصیات یک وکیل خوب خواهیم پرداخت.
داشتن صلاحیت و تخصص لازم
یک وکیل خوب باید صلاحیت و تخصص لازم در زمینه پرونده مورد نظر را داشته باشد. منظور از صلاحیت داشتن خصوصیاتی مانند امانت داری، پاکدستی و تلاش برای صلح و سازش در زمانهایی است که امکان سازش میان طرفین وجود داشته باشد. اگر وکیل تنها برای دریافت حق الوکاله بیشتر کار کند، از راهنمایی کردن طرفین خودداری کرده و تلاشی برای برقراری صلح و سازش نخواهد کرد.
امانتدار بودن وکیل
در بسیاری از پروندهها شخص میبایست خصوصیترین و پنهانترین بخشهای زندگی خود را برای وکیل بازگو کند. در این شرایط امانتدار بودن وکیل بسیار ضروری است. وکیل آنلاین یا حضوری باید نسبت به موکل خود متعهد بوده و اسرار زندگیش را فاش نکند.
داشتن قدرت تجزیه و تحلیل قوانین
مواد قانونی دارای تبصرههای زیادی است. وکیل باید هم با زیر و بم قانون آشنا باشد و هم بتواند قوانین را تجزیه و تحلیل کرده و آنچه به نفع پرونده است را پیدا کند.
به روز بودن دانش حقوقی وکیل
برخی از قوانین با توجه به شرایط روز و اقتضائات زمانه تغییر میکنند یا گاهی بخشی به آنها اضافه میشود. برای همین مهم است که وکیل دانش حقوقی خود را بروز کند و پیشگام با تغییرات جلو برود.
داشتن توانایی دفاع کردن از موکل
لازم است که وکیل هم به صورت کتبی و هم شفاهی توانایی دفاع از موکل خود را داشته باشد. یعنی مهارت لازم برای نوشتن لایحه و دادخواست را داشته باشد و هم بتواند در دادگاه و مقابل قاضی به نحو احسن دفاعیات خود را مطرح کند. در غیر این صورت نمیتواند موفقیتی در پرونده کسب کند.
راهنمایی کردن موکل
وکیل باید فردی دلسوز باشد و موکل خود را به درستی راهنمایی کند. گاهی پرونده راحت و بدون پیچیدگی حل میشود. وکیل موظف است تمامی جوانب پرونده را به موکل خود بگوید و او را وارد دعاوی حاشیهای نکند. همچنین نباید حقیقت را از موکل خود مخفی کند.
اگر پرونده شانسی نداشته باشد و تمامی مدارک و قوانین بر علیه موکلش باشد، باید او را از مسئله آگاه کرده و با وعدههای دروغین اقدام به دریافت حق الوکاله بیشتر نکند.
مهارتهای ارتباطی یک وکیل خوب
داشتن مهارتهای ارتباطی نیز یکی دیگر از مشخصات یک وکیل خوب است. داشتن این مهارت امروزه به اندازه داشتن دانش حقوقی برای وکیل لازم است. منظور از مهارتهای ارتباطی موارد زیر است:
مهارتهای کلامی
منظور از مهارتهای کلامی این است که وکیل میبایست با کلامی قابل فهم و تاثیرگذار دفاعیات خود را مطرح کند. این توانایی در هنگام رسیدگی به پروندههای کیفری به خوبی مشهود است. اینکه وکیل بتواند بهترین دفاعیه را به صورت مختصر و کاملا شیوا بیان کند، یک حسن بزرگ است و تا حد زیادی به موفقیت پرونده کمک میکند.
وکیل باید شنونده خوبی باشد
در مشاغلی مانند وکالت شنونده خوبی بودن یک صفت بارز است که باعث برتری وکیل از سایر وکلا میشود. گوش دادن کامل به حرفهای موکل باعث میشود تا وکیل دید کاملی نسبت به پرونده به دست بیاورد. همچنین باعث ایجاد اعتماد در میان موکلان نیز میشود.
استفاده از زبان بدن
توجه به زبان بدن امروزه در مشاغلی مانند وکالت از اهمیت زیادی برخوردار است. توانایی استفاده از زبان بدن شاید به اندازه دیگر مهارتها ضروری نباشد، اما میتواند مثل یک امتیاز مثبت برای وکیل عمل کند. مخصوصا در پروندههای کیفری که توجه به زبان بدن تا حد زیادی میتواند در روند پرونده تاثیرگذار باشد.
آشنایی با تیپهای شخصیتی
از دیگر مهارتهای ارتباطی یک وکیل خوب، آشنایی با تیپهای شخصیتی است. اگر وکیلی قادر به شخصیت شناسی افراد داشته باشد، خیلی بهتر میتواند با موکلین خود ارتباط برقرار کرده و پرونده را به جلو ببرد. گاهی برخی از موکلین ممکن است بداند پروندهشان موفقیتی ندارد اما سعی کنند وکیل را به بیراهه بکشاند. در این مواقع تشخیص شخصیت واقعی و وضعیت روحی و روانی طرف مقابل، کمک زیادی به وکیل میکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.