ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس: میزان ارز شرکت‌های وارد کننده تلفن همراه را منتشر کنید

توانگر امیدوار است ورود شورای رقابت به این ماجرا مانند مسئله قیمت‌گذاری و واردات خودرو نباشد.

مهدیه اسماعیلی
نوشته شده توسط مهدیه اسماعیلی | ۹ آبان ۱۴۰۲ | ۱۳:۴۷

در پی ارسال نامه رییس کمیته دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس به معاون اول رئیس جمهور، درخصوص وضعیت واردات تلفن همراه و ارز تخصیصی آن، شورای رقابت به این موضوع ورود کرد که کمیته دیجیتال مجلس خواستار انتشار ارز تخصیص یافته در این موضوع شد.

«مجتبی توانگر»، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در پاسخ به نامه «سید محمدرضا نورانی»، رئیس شورا و مرکز ملی رقابت درباره روند واردات و تخصیص ارز انواع گوشی‌های تلفن همراه تقاضا کرد تا حیطه اختیاراتش گسترش یافته تا این روند با دقت بالاتری بررسی شود.

او همچنین خواسته اطلاعات اینکه «در بازه زمانی اردیبهشت ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۲ کدام «شرکت‌ها و افراد حقوقی و حقیقی» چه تعداد «گوشی تلفن‌همراه» با چه «عنوان برند» و با چه «میزان تخصیص ارز» وارد کشور کرده‌اند؟ و چه تعداد از گوشی‌های ترخیص‌شده از گمرک در شبکه‌های مخابراتی ایران فعال است؟» باید در اختیار او قرار گیرد. به گفته توانگر در صورتی‌که این اطلاعات از طریق نهادهای نظارتی در اختیار رئیس شورای رقابت و او قرار گیرد می‌توان درخصوص رویه‌های ضدرقابتی، انحصارات و اختصاص رانتی ارز به واردات تلفن همراه، کارشناسی‌تر موضوع را پیگیری کرد.

همچنین در قسمت دیگری از متن نامه توانگر آمده که در صورت تعلل شورای رقابت و وزارتخانه‌های مرتبط با موضوع، کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی از طریق ابزارهای نظارتی اعم از تذکر، سوال از وزرا، اعمال ماده ۴۵ آیین‌نامه اداره مجلس، اعمال ماده ۲۳۴ آیین‌نامه، تحقیق و تفحص از دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و… موضوع را با جدیدت بیشتری پیگیر خواهد بود.

او در پایان از ورود شورای رقابت به معضل «واردات تلفن همراه» ابراز امیداوری کرده و گفت که امیدوارم این ورود مانند مانند ورود به مقوله «قیمت‌گذاری خودرو و واردات آن» نباشد که عملا گره‌ای بر گره‌های گذشته بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی