دومین گزارش کیفیت اینترنت کشور: ایران قهرمان اینترنت بیکیفیت در جهان است
به گفته رییس هیئتمدیره انجمن تجارت الکترونیک، مقامات دولتی حاضر به گفتگو و تعامل و حتی شرکت در این مراسم نبودند.
براساس صحبتهایی که در مراسم رونمایی از دومین گزارش کیفیت اینترنت کشور مطرح شد، رتبه اینترنت ایران در بخشهایی چون محدودیت، کیفیت و سرعت بین ۵۰ کشور در قعر جدول قرار دارد. انجمن تجارت الکترونیک تهران معتقد است ایران همچنان بیکیفیتترین اینترنت جهان را دارد. در این مراسم همچنین اعلام شد مسئله اینترنت به پدیدهای امنیتی تبدیل شده که این امر جلوی پاسخگویی درباره مشکلات اینترنت توسط مسئولین را گرفته است.
مراسم رونمایی از دومین گزارش کیفیت اینترنت کشور با حضور اعضای انجمن تجارت الکترونیک کشور و اصحاب رسانه در اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران برگزار شد.
مراسمی بدون حضور مقامات دولتی
«پویا پیرحسیلنو»، رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک تهران، در پاسخ به پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه چرا هیچ مقام دولتی و حاکمیتی در نشست رونمایی از این گزارش حاضر نیست؟ گفت: «کمیته مصادیق مجرمانه بههیچوجه نپذیرفت که با ما در این مورد صحبت کند. مرکز ملی فضای مجازی نیز فرصتی به ما برای برقراری یک جلسه پیرامون این اشکالات نداد. تنها وزارت ارتباطات چند جلسه با ما در شرکت ارتباطات زیرساخت گذاشته است و توانستیم با برخی نمایندگان مجلس نیز برخی موضوعها را پیگیری کنیم.»
او باور دارد رسانهها میتوانند از این «خواستهای محدود» یک «استقامت نامحدود» داشته باشند و در کنار آنها پیگیر برای برقراری این جلسات باشند.
«امنیتیشدن جلوی پاسخگویی را میگیرد»
«حمیدرضا احمدی»، نایبرئیس کمیسیون اینترنت انجمن الکترونیک تهران، پیرامون مسئله امنیتیشدن اینترنت به دیجیاتو گفت: «امنیتیشدن مسئله اینترنت روی همهچیز تأثیرگذار است. یکی از مسائلی که وجود دارد، این است که وقتی موضوعی امنیتی میشود، دیگر هیچکس وظیفه پاسخگویی را در خود نمیبیند. این درحالی است که همواره بسیاری از کسبوکارها سؤالاتی دارند که گاه ممکن است امنیتی هم نباشد، اما پاسخی برای آن داده نمیشود. ما انتظار داریم به این سؤالات پاسخ داده شود.»
رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک تهران نیز باور دارد که موضوع فیلترینگ یک موضوع کسبوکاری است و نه یک مسئله امنیتی. «پویا پیرحسینلو» در اینباره گفت: «طبق قانون یک چیزی فیلتر شده، باید درباره آن پاسخ داده شود که چرا چنین اتفاقی افتاده است. ما به دنبال این گفتگو هستیم.»
رییس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در این مراسم درباره هدف از انتشار این گزارش توضیح داد: «به عنوان اعضای این انجمن در شرایطی که اینترنت عامل اصلی مهاجرت، ازبین رفتن کسبوکارها و... است سعی داشتیم با انتشار این گزارش به صورت قانونی مشخص کنیم که مقوله اینترنت چه شاخصها و مشکلاتی دارد و کدام نهادها باید پاسخگو باشند.»
او همچنین اشاره کرد که ایران از بین ۵۰ کشور رتبه ۴۸ را در بحث سانسور و همچنین رتبه ۵۰ را در بحث سرعت دارد: «در نتیجه در بحث اینترنت بیکیفیت مقام قهرمانی را دارد.»
میخواستند مثل چین باشیم، از چین بدتر شدیم
پیرحسینلو تاکید کرد که دولتمردان تمایل دارند ایران در بحث اینترنت همانند چین شود. او باور دارد در شرایط کنونی وضعیت شبکه چین از ما بهتر است.
او تأکید دارد: «وزیر ارتباطات از خبرنگاران میخواهد که در لحظه به او اختلال اینترنت را نشان دهند و این موضوع کار بسیار سختی است اما ما سعی کردیم در این گزارش بتوانیم شمایلی از این اختلالهای متعدد اعم از اختلال مقطعی و دائمی را نشان دهیم. منشأ بیشتر اختلالها وزارت ارتباطات بوده چرا که تأمینکننده انحصاری اینترنت، این نهاد است.»
به گفته پیرحسینلو اشباع پردازندههای تجهیزات فیلترینگ عامل اصلی اختلال در زمان پیک مصرف اینترنت کشور است: «پاسخگوی اختلالهای مقطعی باید شرکت ارتباطات زیرساخت باشد.»
«حمیدرضا احمدی» نایبرئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک نیز در این مراسم اعلام کرد ایران از نظر آزادیهای دسترسی به اینترنت رتبه ۶۸ از ۷۰ را دارد. به گفته احمدی وقتی از محدودیت صحبت میکنیم، بخشی از آن مربوط به فیلترینگ و بخش دیگر نیز مربوط به قطعی کامل است. او تأکید کرد فیلتر بودن شبکههای اجتماعی در کار شهروندان اختلال ایجاد میکند و ایران در صدر کشورهایی است که این شبکهها را فیلتر کرده است.
«باید در سیاستهای فیلترینگ بازنگری شود»
احمدی همچنین گفت دولت سعی کرده که فیلترینگ گوگل پلی برداشته شود ولی این موضوع میسر نشده: «دلیل فیلترینگ بسیاری از مجموعهها در ایران مشخص نیست و هیچ پروسهای برای بازنگری در فیلترینگ آن وجود ندارد و یک مسیر کاملا یک طرفه است.»
به گفته او سایتهایی مانند وردپرس و یا برخی سایتهای فروشگاهی جهانی و یک سری سایت عکاسی و کوتاهکننده لینک در ایران فیلتر است که دلیلی برای محدودیت آن وجود ندارد: «دلیل فیلتر شدن سایتها مشخص نیست و بهنظر میرسد هر سایتی که فیلتر میشود باید یک تاریخ بازنگری برای آن در نظر گرفته شود تا یک زمانی به حالت غیر فیلتر برگردد. در حال حاضر سایتی که فیلتر میشود برای همیشه مسدود باقی خواهد ماند.»
یکی از بحثهایی که نایبرئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در این مراسم مطرح کرد، مسئله نبود بازنگری در سیاستهای فیلترینگ بود. او اعلام کرد که وقتی به دلایلی فیلترینگ در کشور صورت میگیرد، بعد از مدتی و با رفع شدن مشکل، بازنگری در فیتلرینگ صورت نمیگیرد. احمدی به دیجیاتو گفت: «چه سایتهایی که فیلتر هستند و هیچ دلیل منطقی نیز برایشان وجود ندارد و متأسفانه کسی هم در قبال این موضوع پاسخگو نیست. ما بهدنبال فرهنگ گفتگو هستیم.» به گفته احمدی، اینکه سایتی برای همیشه فیلتر باشد، سیاست درستی نیست.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
از بی خردان انتظار بهبود را نداشته باشید، آنها استاد کم کردن بار مسئولیت از دوش خود و پاک کردن صورت مسئله و پاسخگو نبودن هستند.