بهترین cms ها برای طراحی سایت (وردپرس+جوملا+دروپال)
وقتی صحبت از طراحی وب سایت میشود، اصطلاح cms، سیستم مدیریت محتوا را یاد آور میشود. سیستمهای مدیریت محتوا، شرایط را برای طراحی وب سایت و ویرایش محتوای شما، بدون نیاز به یادگیری کدنویسی پیچیده ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
وقتی صحبت از طراحی وب سایت میشود، اصطلاح cms، سیستم مدیریت محتوا را یاد آور میشود. سیستمهای مدیریت محتوا، شرایط را برای طراحی وب سایت و ویرایش محتوای شما، بدون نیاز به یادگیری کدنویسی پیچیده فراهم میکنند، انواع مختلفی از CMS (سیستم های مدیریت محتوا) وجود دارد که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. سیستم های مدیریت محتوا به ما کمک زیادی برای سرعت بخشیدن به طراحی وب سایت و مدیریت محتوا میکنند و به همین خاطر، امروزه استفاده از آنها بسیار محبوب شده است. اما بهترین cms کدام است؟ با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار دهیم.
وردپرس محبوب ترین CMS
وردپرس را میتوان بهترین سیستم مدیریت محتوا در ایران و جهان دانست، این سیستم در سراسر جهان بسیار محبوب است و جای تعجب نیست که درصد زیادی از وب سایتهای طراحی شده از این سیستم استفاده میکنند. وردپرس تغییراتی در محتوا و طراحی برای مدیریت و بهبود پست ها و وبلاگ نویسی ارائه میدهد و ابزارها و افزونه های قدرتمند و متنوعی برای مدیریت بهتر سایت و بهبود سئوی سایت فراهم کرده که باعث افزایش محبوبیت و نفوذ آن شده است. در واقع طراحی سایت با وردپرس برای یک وب سایت یا فروشگاه آنلاین به دغدغه اصلی بسیاری از کسب و کارها تبدیل شده است.
مزایای وردپرس
دلایل بسیاری وجود دارد که چرا وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در بین CMS های دیگر است.
- همانطور که می دانید ساخت یک وب سایت نیاز به یک هاست خوب است و با توجه به محبوبیت وردپرس، اکثر هاست ها نصب آسانی را برای وردپرس ارائه میدهند، بنابراین با فشردن یک کلید میتوانید وردپرس را روی هاست خود نصب کنید و از شر خطاهای کدنویسی که در زمان اجرا رخ می دهد خلاص شوید.
- با استفاده از وردپرس، برای ایجاد ظاهر و پوستهی اصلی سایت، نیاز به هیچ گونه برنامهنویسی ندارید و میتوانید از پوستههای متعدد موجود، استفاده کنید. همچنین، اگر نظر خود را در مورد قالب سایت خود تغییر داده اید، به راحتی می توانید یکی دیگر از هزاران قالب رایگان و غیر رایگان ارائه شده توسط وردپرس را انتخاب کنید.
- وقتی پوسته ای را انتخاب می کنید، وردپرس به شما اجازه می دهد تا به سرعت ظاهر آن را تغییر دهید، مانند عکس ها، منو، صفحات و موارد دیگر، اما اگر میخواهید از ویژگی های خاصی استفاده کنید که به طور پیش فرض در پوسته موجود نیست، وردپرس یک افزونه ارائه میدهد، بنابراین، وردپرس خدمات آسان برای استفاده را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
- پس از نصب، داشبورد وردپرس به شما این امکان را می دهد که به راحتی همه چیز را از محتوا گرفته تا تنظیمات سایت مدیریت کنید، اما اگر این طرح داشبورد را دوست ندارید، میتوانید به راحتی یک تم را اجرا کنید و نوعی سفارشی سازی را انجام دهید.
- طراحی سایت با cms وردپرس ویرایش و اشتراک گذاری پستها را آسان میکند و با ارائه یک ویرایشگر عالی میتوانید انواع پستها، تصاویر، صداها و موارد دیگر را دانلود و به اشتراک بگذارید، در این سیستم چندین کاربر میتوانند به طور همزمان روی یک وب سایت کار کنند.
- برای کسانی که می خواهند بدون اتلاف وقت طراحی وب سایت و سایت جدید را مدیریت کنند، طراحی سایت با وردپرس می تواند بهترین گزینه باشد زیرا دارای افزونه ها، تم ها و غیره بسیاری است که به شما این اختیار را میدهد که در کمتر از 1 روز بتوانید سایت خود را طراحی کنید.
- به دلیل محبوبیت وردپرس، میتوانید به راحتی از اینترنت برای یافتن پاسخ خود در هر مرحله از راه اندازی قالب و تم وردپرس استفاده کنید، بنابراین، برای یافتن پاسخ بسیاری از سوالات خود، کتاب های الکترونیکی، فیلم های آموزشی، آموزش تئوری آنلاین، و بسیاری موارد دیگر را بیابید.
معایب وردپرس
یکی از پیچیدهترین ویژگیهای وردپرس استفاده از افزونهها است، شاید افزونهها در واقع مزیت وردپرس محسوب شوند؛ اما سفارشی کردن آن به دلخواه فرد، نیاز به دانش کدنویسی دارد و این میتواند کاربران را گیج کند. همچنین گاهی اوقات ممکن است که افزونه با نسخه وردپرس یا پوسته شما سازگار نباشد و موجب ایجاد مشکل در عملکرد سایت شود. همچنین استفاده از افزونههای زیاد میتواند سرعت وب سایت شما را کاهش دهد و راه حل این مشکل استفاده از هاست قوی است که موجب افزایش هزینههای شما خواهد شد.
سیستم مدیریت محتوا جوملا
جوملا را می توان یکی دیگر از بهترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان دانست، البته این سیستم از محبوبیت کمتری نسبت به وردپرس برخوردار است و استفاده از آن برای مبتدیان دشوار است. جوملا یکی از قدیمیترین سیستمهای مدیریت محتواست که هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد. جوملا تحت PHP توسعه داده شده و کاملا اوپنسورس است و به همین خاطر، امکان سفارشیسازی در آن به سادگی فراهم است.
مزایای جوملا
هرچند جوملا کاربران بسیار کمتری از وردپرس دارد؛ اما بهخاطر ویژگیهایش، کاربران خاص خود را دارد؛ از جمله برترین مزایای سیستم مدیریت جوملا، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در واقع سیستم جوملا توصیه خوبی برای وب سایت هایی است که مبتنی بر عضویت کاربر هستند؛ زیرا انعطاف پذیری بیشتری برای کاربران دارد، جوملا برای وب سایت هایی که مبتنی بر محتوای متنی نیستند، ایده آل است و به شما امکان میدهد انواع پست های سفارشی را مدیریت کنید.
- سیستم مدیریت محتوای جوملا از قابلیت های چند زبانه پشتیبانی می کند و برای سفارشی سازی زبان مورد نظر خود نیازی به استفاده از افزونه ندارید، همچنین جوملا به شما این امکان را میدهد که از چندین قالب یا تم به طور همزمان برای انواع مختلف محتوا استفاده کنید.
- اصطلاح ماژول در جوملا مشابه افزونه وردپرس است که سفارشی سازی را ارائه میدهد، بنابراین می تواند گزینه دوم برای طراحی سایت باشد.
- بسیاری از موارد در هر دو ابزار جوملا و وردپرس یکسان هستند، جوملا مانند وردپرس دارای تم هایی است که می توانید به راحتی از آنها برای تعیین طرح بندی سایت خود استفاده کنید.
معایب جوملا
معمولا برای کسانی که تازه وارد طراحی سایت هستند، وردپرس بهترین انتخاب است، اما جوملا در این زمینه چندان از وردپرس عقب نیست. اگر در طراحی وب سایت تازه کار هستید، این سیستم می تواند گیج کننده باشد، اما فراموش نکنید که اغلب انعطاف پذیرتر از وردپرس است.
سیستم مدیریت محتوای دروپال
دروپال به عنوان یکی دیگر از سیستمهای مدیریت محتوا (cms) معروف شناخته میشود که در ایران کمتر طرفدار دارد. این سیستم تقریباً عملکردی مشابه جوملا دارد. دروپال یک سیستم تحت php است که جهت راهاندازی سایتهای داینامیک کاربرد دارد.
مزایای دروپال
هرچند دروپال نسبت به وردپرس و جوملا، به خصوص در ایران، کمتر شناختهشده است؛ اما مزایای خاص خود را دارد که در این بخش مهمترین مزایای آن را مرور میکنیم.
- این سیستم نسبت به دو مورد قبلی برای ایجاد پست های سفارشی انعطاف پذیرتر است، همچنین در سیستم دروپال، کنترل و دسترسی بیشتری به امکانات کاربر دارید و از نظر ایمنی این سیستم امتیاز بیشتری نسبت به دو مورد اول دارد.
- در سیستم دروپال امکان کنترل و دسترسی بیشتر به امکانات کاربران وجود دارد. همچنین از نظر امنیتی عملکرد بهتری نسبت به دو مورد قبلی دارد.
معایب دروپال
همانطور که گفتیم، این سیستم مدیریت محتوا در ایران کاربران کمی دارد و همین موضوع سبب میشود تا یادگیری نکات آن، کمی مشکل باشد؛ اگر بخواهیم اصلیترین ضعفها و معایب دروپال را بیان کنیم، باید به موارد زیر اشاره نماییم:
- اگر میخواهید از دروپال استفاده کنید، به اطلاعات برنامه نویسی نیاز دارید، بنابراین اگر تجربه کافی در HTML دارید، می توانید طراحی وب سایت خود را با دروپال شروع کنید و از مزایای آن مانند سرعت بارگذاری بالای سایت استفاده کنید.
- توسعهدهندگان پوسته و ماژول بسیار کمتری در زمینهی دروپال نسبت به جوملا و وردپرس، وجود دارند و همین موضوع سبب میشود که برای داشتن قابلیتهای مختلف، با مشکل مواجه شوید.
- برای یادگیری دروپال، منابع فارسی محدودی وجود دارد.
به طور کلی این سه سیستم مدیریت محتوای مذکور در ایران و جهان پرطرفدارترین هستند. البته انواع دیگری نیز وجود دارد که کمتر شناخته شده اند و به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند، اما مزایای خاص خود را دارند. اگر در زمینه طراحی وب سایت تازه کار هستید، توصیه میکنیم که با وردپرس شروع کنید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.