ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

چه کسانی نمی توانند جواز کسب بگیرند؟

پروانه‌ای که به منظور گسترش کسب ‌و ‌کار صادر می‌شود از وجاهت قانونی برخوردار است و به همین دلیل دریافت آن اهمیت بالایی دارد. متنوع بودن شرایط اخذ این پروانه موجب شده است تا پرسش‌های ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۲:۴۵

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

پروانه‌ای که به منظور گسترش کسب ‌و ‌کار صادر می‌شود از وجاهت قانونی برخوردار است و به همین دلیل دریافت آن اهمیت بالایی دارد. متنوع بودن شرایط اخذ این پروانه موجب شده است تا پرسش‌های گوناگونی در رابطه با آن در ذهن اکثر افراد به وجود بیاید، از جمله اینکه چه کسانی نمی توانند پروانه کسب بگیرند؟ برای یافتن پاسخ این پرسش باید موارد متعددی را مورد بررسی قرار دهیم. اگر قصد دارید دانش خود را در این رابطه افزایش دهید و به هدف نهایی‌تان دست پیدا کنید،‌ توصیه می‌شود که تا پایان متن با ما همراه بمانید.

افرادی که فاقد شرایط دریافت پروانه کسب هستند

به طور کلی جواز کسب یا پروانه‌ کسب، گواهی ای میباشد که شما به وسیله آن می‌توانید کسب و کار را برای خود به صورت قانونی راه اندازی کنید.

با داشتن چنین پروانه‌هایی می‌توانید در مزایده‌های دولتی شرکت کنید و به صورت قانونی اقداماتی همچون واردات و صادرات را انجام دهید. علاوه بر این، برخی از پروانه‌های کسب اجازه استفاده کردن از سرویس‌های مختلف شهرداری‌ها را در اختیارتان قرار می‌دهند.

حال باید به پرسش اصلی خود یعنی «چه کسانی نمی توانند جواز کسب بگیرند» بپردازیم. برای پاسخ به این پرسش باید به صورت کامل شرایط موردنیاز به منظور اخذ این مدرک رسمی و قانونی را مورد بررسی قرار دهیم. طبیعتاً اگر واجد شرایط تعیین شده جهت دریافت این پروانه نباشید، امکان به دست آوردن آن برایتان غیرممکن خواهد بود. در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که بر روی دریافت پروانه کسب اثر می‌گذارند:

عدم ارائه گواهی پایان خدمت

اولین موردی که می‌تواند منجر به رد درخواست دریافت این نوع پروانه بشود، عدم ارائه یک گواهی رسمی برای پایان خدمت است. آقایان باید مدارکی همچون گواهی پایان خدمت، گواهی مربوط به معافیت دائم و یا حتی گواهی مرتبط به اشتغال به تحصیل را در اختیار داشته باشند تا بتوانند به کمک آن‌ها وضعیت وظیفه عمومی خود را مشخص کنند. شایان ذکر است که حتی با برخورداری از معافیت پزشکی نیز می‌توان پروانه مخصوص کسب را دریافت کرد و این موضوع یک مانع به شمار نمی‌رود.

عدم ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه

دومین مورد مهم جهت پاسخ به این پرسش که «چه کسانی نمی توانند پروانه کسب بگیرند»، عدم برخورداری از سند مالکیت و یا اجاره‌نامه است. این موضوع اهمیت بالایی دارد که تعیین کنید ملک واحد صنفی مدنظر شما در چه شرایطی قرار دارد. جهت انجام این امر نیز باید به مواردی همچون سند مالکیت و یا اجاره‌نامه اتکا کرد.

البته این دو مورد تنها بخشی از اسناد کاربردی در همین رابطه محسوب می‌شوند؛ می‌توان گزینه‌های دیگری همچون مبایعه‌نامه و همچنین حکم دادگاه برای تنظیم کردن سند اجاره را به کار گرفت.

جنسیت

از جمله موارد بسیار مهمی که برای پاسخ به پرسش «چه کسانی نمی توانند جواز کسب بگیرند» باید مورد بررسی قرار بگیرد، بحث جنسیت است. در کشور ما بانوان امکان دریافت مجوز کسب برخی از مشاغل را به صورت قانونی ندارند. اگرچه این موضوع احتمالاً برایتان تعجب‌برانگیز به نظر می‌رسد، اما در هر صورت باید گفت که طبق قانون، برای بعضی از مشاغل امکان دریافت مستقیم مجوز به بانوان وجود ندارد.

در این حالت، بانوان باید به فکر ثبت‌نام یک آقا به عنوان مباشر خود باشند. در واقع پروانه تنها زمانی به بانوان اعطا می‌شود که در کنار خود یک مباشر آقا را به کار بگیرند. این موضوع بیشتر در رابطه با مشاغلی که به صورت عمومی «مردانه» تلقی می‌شوند صحت دارد و لازم است که به قوانین مربوط به آن دقت داشته باشیم. به گفته سایت ثبت صدرا: «این محدودیت برخی از صنوف را شامل می‌شود که به عنوان مثال می‌توان به آرایشگاه‌های مردانه، سفره‌خانه، تعمیرگاه خودرو اشاره کرد».

عدم ارائه گواهی مرکز بهداشت شهرستان

برخی از مشاغل وجود دارند که فعالیت در آن‌ها باید با رعایت کلیه مقررات بهداشتی انجام بگیرد، زیرا این مشاغل به صورت مستقیم با تغذیه و سلامت مردم سروکار دارند. چنانچه شما نیز قصد دارید واحد صنفی خاصی در این حوزه ایجاد کنید و به دنبال پروانه کسب هستید، باید یک گواهی اختصاصی از مرکز بهداشت شهرستان مربوطه اخذ کنید. عدم اقدام به این امر، امکان دریافت پروانه کسب را از شما می‌گیرد.

برای پاسخ به پرسش «چه کسانی نمی توانند پروانه کسب بگیرند» باید به این نکته اشاره کنیم که طی دریافت گواهی مذکور چند مورد معاینه پزشکی بر روی شما صورت می‌گیرد. اصنافی که در زمینه توزیع مواد خوراکی،‌ آشامیدنی و بهداشتی مشغول به فعالیت هستند باید در گام اول به سراغ تهیه این گواهی بروند.

اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد به هر دسته از مواد مخدر می‌تواند عامل مهمی جهت رد شدن درخواست شما به منظور دریافت پروانه یا مجوز کسب‌ باشد. بارها مشاهده شده است که همین موضوع مشکلات متعددی را برای متقاضیان به وجود می‌آورد، بنابراین باید به آن دقت کنید. در همین رابطه باید گفت که دریافت چنین مجوزهایی تنها در صورت عدم وجود سوء پیشینه کیفری ممکن خواهد بود.

چنانچه دچار اعتیاد هستید و یا در گذشته به دلایل مختلفی سوء پیشینه مشخصی در پرونده کیفری شما ثبت شده است، شانس دریافت پروانه برایتان به شکل معینی کاهش پیدا می‌کند. توصیه اصلی آن است که برای رفع این موارد با کارشناسان برتر مراکزی همچون هولدینگ پارسه ارتباط داشته باشید.

عدم برخورداری از گواهی دوره آموزش ۱۰ ساعته

افرادی که تمامی شرایط تعیین شده توسط مراجع قانونی را دارند، اما هنوز دوره آموزشی ۱۰ ساعته در مؤسسات آموزشی مرتبط با حوزه فعالیت خود را به دست نیاورده‌اند نیز نمی‌توانند این پروانه را دریافت کنند. این گواهی باید به تأیید کمیسیون نظارت شهرستان شما رسیده باشد تا بتوان آن را به عنوان یک مدرک رسمی در نظر گرفت، بنابراین اگر تاکنون جهت دریافت این مدرک اقدامات لازم را انجام نداده‌اید و هیچ‌گونه دوره آموزشی مشخصی را پشت سر نگذاشته‌اید، بهتر است زودتر دست به کار شوید. مدت زمان مشخص شده برای چنین دوره‌هایی چندان زیاد نیست و وقت زیادی را از شما نمی‌گیرد. افزون بر این، در طی دوره‌های مدنظر دانش خود را در حیطه کاریتان افزایش می‌دهید که خود به عنوان یک مزیت عالی شناخته می‌شود.

عدم برخورداری از متراژ مناسب در مغازه

آخرین گزینه‌ مهمی که در این رابطه باید مدنظر قرار دهیم، عدم برخورداری از یک مغازه یا واحد صنفی با متراژ مناسب است. در قانون مربوط به دریافت پروانه‌های کسب موارد مشخصی به همین موضوع اختصاص دارد. به عنوان مثال جهت فعالیت به عنوان یک مشاور املاک باید متراژ دفتر شما حداقل به دوازده متر برسد و یا فروشندگان محصولات لبنی باید مغازه‌ای با متراژ پانزده متر داشته باشند.

بهترین مرکز برای کسب پروانه مخصوص کسب

وقتی که صحبت از مهم‌ترین مدارک موجود برای راه‌اندازی یک فعالیت تجاری به میان می‌آید، همه ما به یاد مجوز کسب می‌افتیم. دریافت این مجوز دارای قوانین و مقررات خاصی است که باید به آن‌ها توجه کنید،‌ در غیر این صورت امکان اخذ آن برای شما وجود ندارد. به منظور یافتن پاسخ دهید این پرسش که چه کسانی نمی توانند جواز کسب بگیرند می‌توانید از کارشناسان هولدینگ پارسه کمک بگیرید. این مرکز معتبر همواره آماده است تا به شما در زمینه دریافت پروانه یا مجوز کسب یاری برساند و کلیه اطلاعاتی که برای پیشرفت خود به آن‌ها نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی