ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات اطلس
کیان

ربات انسان‌نمای اطلس برای اولین بار فیلمبردار شد؛ ورود به عرصه سینما [تماشا کنید]

Atlas می‌تواند شات‌های بلند و تکرارشونده ضبط کند و دوربین‌هایی با وزن حداکثر 20 کیلوگرم را در موقعیت‌های دشوار نگه دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۸:۰۰

شرکت آمریکایی بوستون داینامیکس، سازنده ربات معروف اطلس (Atlas)، گام جدیدی در استفاده از ربات خود برداشته و این بار وارد دنیای فیلم‌سازی شده است. این ربات انسان‌نما که پیشتر به‌خاطر توانایی‌های حرکتی‌اش در انبارها و محیط‌های صنعتی شناخته می‌شد، در پروژه‌ای مشترک با شرکت بریتانیایی WPP و شرکت Canon وارد حوزه تولید محتوای سینمایی شده است.

در این پروژه، اطلس با دقت بالا در کنترل دوربین و حفظ تعادل خود حتی در شرایط سخت، نقش فیلم‌بردار را ایفا می‌کند. به‌ گفته کارشناسان، این ربات می‌تواند شات‌های بلند و تکرارشونده را ضبط کند و دوربین‌هایی با وزن حداکثر 20 کیلوگرم را در موقعیت‌های دشوار نگه دارد. همچنین می‌توان از آن برای فیلم‌برداری در مکان‌هایی استفاده کرد که انسان‌ها به آنها دسترسی ندارند؛ ازجمله داخل آتشفشان‌ها.

ربات اطلس پشت دوربین سینما

«واتچ عربیان»، مدیر بازاریابی ارشد Boston Dynamics، دراین‌باره می‌گوید:

«وقتی دیدیم شرکت WPP از ربات Spot در تولید محتوا استفاده می‌کند، تصمیم گرفتیم Atlas را نیز وارد این حوزه کنیم.»

تیم توسعه‌دهنده برای آموزش این توانمندی به ربات Atlas از مدل‌های هوش مصنوعی تصویری شرکت انویدیا با عنوان Cosmos بهره گرفته‌اند. این مدل‌ها امکان ایجاد داده‌های آموزشی مصنوعی و واقع‌گرایانه از محیط‌هایی مانند لوکیشن‌های فیلم‌برداری را فراهم می‌کنند.

«پری نایتینگیل»، معاون ارشد WPP، می‌گوید:

«برای ربات‌های همه‌منظوره‌ای مثل Atlas، دسترسی به داده‌های آموزشی برای کاربردهای جدید دشوار است. گاهی چنین داده‌هایی اصلاً وجود ندارند و باید مصنوعی تولید شوند.»

ربات اطلس پیش‌ازاین نیز در پروژه‌های دیگری مانند جابه‌جایی خودکار قطعات صنعتی مشارکت کرده اما ورودش به عرصه هنر و سینما نشان می‌دهد آینده ربات‌ها فقط در کارخانه‌ها رقم نمی‌خورد، بلکه در صحنه‌های فیلم‌برداری نیز دیده خواهد شد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی