ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فرود کپسول اوریون آرتمیس 1
علمی

با فرود کپسول اوریون، مأموریت آرتمیس 1 ناسا با موفقیت به پایان رسید

فضاپیمای بدون سرنشین اوریون پس از نزدیک به یک ماه سفر به دور ماه به زمین برگشت و مأموریت آرتمیس 1 را به سرانجام رساند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ آذر ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۰

فضاپیمای اوریون ناسا پس از سفری تقریباً یک‌ماهه به دور ماه به زمین برگشت و در اقیانوس آرام درون آب فرود آمد. این فضاپیما حالا با به‌پایان‌رساندن مأموریت آرتمیس 1 نه‌تنها رکورد یکی از مأموریت‌های آپولو را شکسته، بلکه اطلاعات زیادی را در اختیار دانشمندان قرار داده است.

کپسول بدون سرنشین اوریون یکشنبه شب ساعت 21:10 به وقت ایران پس از یک سفر 26 روزه در نزدیکی ساحل باخا در کالیفرنیا در اقیانوس آرام فرود آمد. این کپسول در زمان ورود به زمین به سرعتی در حدود 39,500 کیلومتر بر ساعت رسید و به‌واسطه سپر حرارتی خود توانست در برابر دمای بسیار زیاد این بخش از مأموریت مقاومت کند. اوریون در مجموع در این سفر حدود 2,250,000 کیلومتر مسافت را پشت سر گذاشت.

فضاپیمای ناسا در زمان ورود به جو زمین با موفقیت مانوری را انجام داد که با نام «ورود پرشی» شناخته می‌شود. در این مانور، اوریون ابتدا وارد بخش بالایی جو زمین شد، اما قبل از ورود به بخش‌هایی پایینی، از جو بیرون پرید. این حرکت ظاهراً به کپسول کمک می‌کند تا نقطه فرود خود را معین کند و برای اولین‌بار توسط فضاپیمایی انجام شده که قادر به حمل انسان‌هاست.

آرتمیس 1 تازه شروع ماجراجویی‌های جدید ناسا خواهد بود

حالا که اوریون به زمین برگشته و مأموریت آرتمیس 1 به پایان رسیده است، ناسا به گردآوری اطلاعات از آدمک‌هایی که با حسگرهای مختلف روی صندلی‌های این فضاپیما قرار گرفته بودند، می‌پردازد تا برای دومین مأموریت آرتمیس آماده شود. آرتمیس 2 برای سال 2024 برنامه‌ریزی شده و طی آن قرار است گروهی از فضانوردان به دور ماه فرستاده شوند. ناسا در‌نهایت در مأموریت آرتمیس 3 که احتمالاً در سال 2026 انجام می‌شود، دوباره انسان را به سطح ماه خواهد فرستاد.

کپسول اوریون در طول مأموریت خود با شکستن رکورد مأموریت آپولو 13، به دورترین نقطه از زمین برای یک فضاپیمای قادر به حمل انسان رسید و حتی از این هم فراتر رفت. این فضاپیما همچنین تصویر زیبایی را در زمین و ماه در کنار یکدیگر منتشر کرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی