ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هواپیمای Roc
علمی

بزرگ‌ترین هواپیمای دنیا در نهمین پرواز آزمایشی خود رکوردشکنی کرد [تماشا کنید]

Roc که بزرگ‌ترین هواپیمای دنیاست در جدیدترین آزمایش خود به‌همراه یک پرنده هایپرسونیک به آسمان‌ها رفته و رکوردشکنی کرده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ دی ۱۴۰۱ | ۲۳:۳۰

بزرگ‌ترین هواپیمای دنیا موسوم به Roc چند روز پیش در جدیدترین پرواز آزمایشی خود حدود شش ساعت در آسمان ماند تا رکوردشکنی کند. این هواپیما در این طول این پرواز برای دومین‌بار حامل یک وسیله نقلیه هایپرسونیک به نام Talon-A بوده و درنهایت قرار است سکویی برای آزمایش این پرنده مافوق صوت باشد.

شرکت هواپیمایی استراتولانچ جمعه گذشته (23 دی‌ماه) برای نهمین‌بار هواپیمای غول‌پیکر Roc را به پرواز درآورد و با موفقیت روی زمین نشاند. البته این پرواز که بر فراز صحرای موهای در ایالت کالیفرنیا انجام شد، شش ساعت به‌طول انجامید تا طولانی‌تر از تمام پروازهای قبلی در آزمایش‌های بزرگ‌ترین هواپیمای جهان باشد.

بزرگ‌ترین هواپیمای دنیا برای آزمایش پرنده هایپرسونیک آماده می‌شود

Roc در این پرواز طولانی، وسیله نقلیه هایپرسونیک Talon-A را به‌همراه داشت تا برای آزمایش اصلی این پرنده در ادامه سال جاری میلادی آماده شود. «زاخاری کرور»، مدیرعامل استراتولانچ درباره آزمایش اخیر این هواپیما گفت: «تیم شگفت‌انگیز ما درحال پیشروی در برنامه زمان‌بندی آزمایش‌هاست و به‌واسطه همین سخت‌کوشی‌هاست که حالا بیش از هر زمان دیگری به جداسازی امن این پرنده و اولین پرواز آزمایشی هایپرسونیک نزدیک شده‌ایم.» کرور باور دارد استراتولانچ با بررسی دقیق شرایط رهاسازی Talon-A می‌تواند ریسک‌های احتمالی را کاهش دهد و ایمن‌ترین حالت ممکن برای آزمایش این پرنده هایپرسونیک را فراهم کند.

بزرگ‌ترین هواپیمای دنیا جمعه صبح به‌وقت محلی از پایگاه هوافضای موهاوی در جنوب شرق کالیفرنیا پرتاب شد و شش ساعت بعد دوباره روی زمین نشست. حداکثر ارتفاع Roc در این پرواز به 6860 متر رسید. این هواپیما قبلاً با رسیدن به ارتفاع 8200 متری رکورد خود را شکسته بود.

هواپیمای Roc که اندازه بال‌های آن به 117 متر می‌رسد، اولین‌بار در آبان‌ماه امسال با Talon-A به آسمان‌ها رفت. این وسیله نقلیه هایپرسونیک در زیر بخش مرکزی هواپیما قرار می‌گیرد و اندازه آن 8.5 متر است. استراتولانچ هنوز زمان دقیقی را برای تست پرواز این وسیله نقلیه اعلام نکرده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی