ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

امروز در فضا: سه فضاپیما آزمایشی برای اثبات امواج گرانشی انجام می‌دهند

امواج گرانشی هرگز به‌طور مستقیم شناسایی نشده‌اند، اگرچه وجود آنها در نظریه نسبیت اینشتین پیش‌بینی شده‌ بود و شواهد غیرمستقیم وجود آنها وجود دارد.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۲ فروردین ۱۴۰۳ | ۲۳:۵۹

21 مارس 1993، سه فضاپیمای بین سیاره‌ای، «اولیس» متعلق به آژانس فضایی اروپا و «مشاهده‌گر مریخ» ناسا و «گالیله»، در آزمایشی مشترک برای اثبات وجود امواج در میدان گرانشی کیهان شروع به کار کردند.

امواج گرانشی هرگز به‌طور مستقیم شناسایی نشده‌اند، اگرچه وجود آنها در نظریه نسبیت اینشتین پیش‌بینی شده‌ بود و شواهد غیرمستقیم وجود آنها وجود دارد. اعتقاد بر این است که این امواج توسط انفجارهای ابرنواختری، فروپاشی سیاهچاله‌ها و رویدادهای دیگری از این دست تولید می‌شوند. جست‌وجوهای گذشته با تجهیزات زمینی و فضاپیمای منفرد نتوانسته است آنها را کشف کند.

کاوشگر فضایی اولیس متعلق به ESA توسط شاتل فضایی دیسکاوری در 6 اکتبر 1990 به فضا پرتاب شد تا اولین کاوشگری باشد که قطب های خورشید را کاوش و دور زده‌ است

این آزمایش مشترک از 21 مارس تا 11 آوریل اجرا شد. برای اولین‌بار سه فضاپیما به‌طور هم‌زمان مشاهداتی را انجام دادند که به میزان قابل‌توجهی قابلیت اطمینان هر تشخیص را افزایش داد.

اگرچه هیچ امواج گرانشی در آن موقعیت یافت نشد، آزمایش محدودیت‌های بالایی برای شدت آنها تعیین کرد و درنتیجه تعدادی از منابع احتمالی را حذف کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی