ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اپل
تکنولوژی

ماجرای کلاهبرداری کوروش کمپانی در رسانه‌های جهانی بازتاب پیدا کرد

کلاهبرداری کوروش کمپانی حالا در سطح جهانی پوشش رسانه‌ای پیدا کرده و فایننشال تایمز آن را روایت کرده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

کلاهبرداری «کوروش کمپانی» از طریق پیش‌فروش آیفون زیر قیمت که در چند وقت اخیر بسیار خبرساز شده، حالا در سطح جهانی نیز بازتاب پیدا کرده است. نشریه فایننشال تایمز به‌تازگی گزارشی را به این موضوع اختصاص داده است تا به ماجرای هزاران شهروندی که قربانی این کلاهبرداری شده‌اند، بپردازد.

فایننشال تایمز مقاله خود را با این موضوع آغاز کرده است که علاقه ایرانیان برای دستیابی به موبایل پرطرفدار اپل زمینه‌ساز این کلاهبرداری چند میلیون دلاری شده است. این نشریه توضیح می‌دهد که چگونه کوروش کمپانی به‌مدت چند ماه با ادعای حذف واسطه‌ها، اقدام به عرضه آیفون نصف قیمت کرده بود.

در این گزارش آمده است که کوروش کمپانی با مدیریت «امیرحسین شریفیان» به‌واسطه تبلیغاتی که از طریق چهره‌های سرشناس، ازجمله ورزشکاران و دیگر افراد مشهور انجام داد، توانست هزاران نفر را که بسیاری از آن‌ها جوانان بودند، طعمه کلاهبرداری خود کند.

بااین‌حال، زمانی که شمار بیشتری از خریداران هزینه آیفون‌ها را برای این شرکت واریز کردند و منتظر تحویل گجت اپل ماندند، هرگز دستگاهی تحویل نگرفتند. درنهایت مشخص شد که این طرح کلاهبرداری بوده است.

روایت کلاهبرداری 35 میلیون دلاری کوروش کمپانی در فایننشال تایمز

فایننشال تایمز به نقل از رسانه‌های داخلی می‌گوید ارزش این کلاهبرداری ظاهراً حدود 35 میلیون دلار بوده، اما هنوز هیچ مقامی به‌صورت رسمی عددی اعلام نکرده است. افزون‌براین، در گزارش این رسانه ذکر شده که تنها پس از مراجعه شاکیان به پلیس معلوم شد که شریفیان چند ماه پیش ایران را ترک کرده است.

ظاهراً پلیس از موقعیت این مدیر 27 ساله آگاه است، اما چیزی دراین‌باره اعلام نکرده و قرار است او را از طریق پلیس بین‌الملل به ایران بازگردانند. فایننشال تایمز در ادامه گفته است که نتوانسته با شریفیان صحبت کند، اما او در مصاحبه‌ای که چندی قبل در یوتوب انجام داده بود، ادعا داشت که تنها 2.7 میلیون دلار به مشتریان کوروش کمپانی بدهی دارد.

این رسانه به مسئله ورود غیررسمی آیفون‌ها به ایران نیز اشاره کرده و عدم مراودات تجاری اپل با کشور را یادآور شده است. در بخشی از متن این مقاله، به نقل از خبرگزاری تسنیم، اعلام شده که در طول 10 ماه گذشته حدود 1 میلیارد دلار آیفون از کشورهای خاورمیانه و آسیا به ایران آمده است.

آیفون 13

فایننشال تایمز همچنین درباره محبوبیت آیفون به‌خصوص در میان قشر جوان نوشته. این رسانه با جوان 28 ساله‌ای به‌ نام «فرزاد» صحبت کرده است که دراین‌باره می‌گوید: «[آیفون] جذاب و باکلاس است. دوستانم هزینه‌های خود را کم می‌کنند تا برای خرید آیفون پول کنار بگذارند. بااین‌حال، هنوز دریافت اپل آیدی یا دانلود اپ‌ها و بازی‌ها دردسرها و هزینه‌های زیادی دارد.»

فایننشال تایمز به بحث ممنوعیت ورود نسل جدید آیفون‌ها به ایران نیز اشاره کرده است. این رسانه به نقل از تحلیلگران می‌گوید دلایل مختلفی – از وجود قابلیت ارتباط ماهواره‌ای گرفته تا کمبود ارز در بحث ممنوعیت واردات این گجت – مطرح می‌شود. به بحث تحریم‌های متقابل کالاهای ایرانی و آمریکایی نیز اشاره شده است.

در ادامه، این مقاله درباره سلبریتی‌هایی که برای کوروش کمپانی تبلیغات انجام داده‌اند، صحبت کرده و از افرادی نظیر «علیرضا بیرانوند»، دروازه‌بان باشگاه پرسپولیس، به‌عنوان یکی از این چهره‌ها نام برده است. در بخش دیگر این مطلب به سخنان «جلال رشیدی کوچی»، نماینده مجلس شورای اسلامی، پیرامون مقصر اصلی کلاهبرداری کوروش کمپانی اشاره شده. به عقیده رشیدی کوچی، دولت با تصمیم‌گیری‌های اشتباه خود عامل اصلی بروز چنین مسئله‌ای بوده است.

فرزاد در پایان مقاله فایننشال تایمز می‌گوید: «برایم سؤال است که [این شرکت] چگونه برای ماه‌ها زیر نظر تمامی سازمان‌های مربوطه فعالیت کرده. مدام به این فکر می‌کنم که چرا ایرانی‌ها نمی‌توانند مانند سایر نقاط دنیا، از اپل استور محله خود به‌سادگی خریدهایشان را انجام دهند؟»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی