تدکس پیروزان با موضوع «همینجا، همین حالا» برگزار شد: همقسم شدن برای تغییر و رسیدن به کامیابی
در این مطلب نگاهی کوتاه به هر یک از سخنرانیهای تدکس پیروزان انداختهایم.
رویداد تدکس پیروزان، شهریورماه سال جاری با حضور هشت سخنران برگزار شد. این رویداد که در سالهای گذشته با نام تدکس دانشگاه تهران فعالیت میکرد، برای چهارمین سال فعالیتش برنامه ویژهای داشت و با تغییر نام به تدکس پیروزان، وارد مرحلهای جدید از فعالیت خود شد.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی تدکس پیروزان، این رویداد هر سال، همانند برنامههای تدکس (TEDx) در سراسر دنیا، با موضوع مشخصی برگزار میشود؛ تم یا موضوعی که ممکن است در ابتدا مخاطب را به تبوتاب شنیدن نیندازد، اما رفته رفته منش فکری او را به چالش میکشد.
موضوع رویداد امسال تدکس پیروزان از اکنون شروع میشد؛ همین لحظهها و مکانهایی که همه ما درونش ایستادهایم. این رویداد با موضوع «همینجا، همین حالا» و با حضور بیش از 400 نفر به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد و در انتها همه شرکتکنندگان همقسم شدند که برای تغییر و رسیدن به کامیابی و پیروزی از همین امروز (روز برگزاری مراسم) شروع کنند.
پیروزان، مسیر جدید تدکس دانشگاه تهران
«امین قریبی»، برگزارکننده تدکس پیروزان، درباره تغییر نام «تدکس دانشگاه تهران» به «تدکس پیروزان» گفت:
«باتوجه به اینکه رویدادهای دانشگاهی تدکس، محدودیتهایی دارند و برگزارکنندگان، محل برگزاری و مخاطبان بایستی از جامعه دانشگاهی باشند، بر آن شدیم که با این تغییر رویکرد، جامعه بزرگتری را تحت پوشش قرار دهیم و در برگزاری رویداد آزادی عمل بیشتری داشته باشیم.»
او با بیان اینکه تقریباً تمامی افراد تیم برگزاری یک هدف واحد دارند، اظهار داشت: «دغدغه ما این است که با کار داوطلبانه در برگزاری این رویداد، ارزشهایی جدید بیافرینیم و بتوانیم تجربیات افراد مختلف را به دیگران منتقل کنیم.»
رویداد تدکس پیروزان 1402 میزبان طیف متنوعی از سخنرانان با تجربیات و حوزههای فعالیت مختلف بود. «منصور زندی نهاد» (مدرس، محقق و مشاور در صنعت قهوه)، «هما ساداتیان» (هنرمند و عروسک ساز)، «محمدمهدی پور بصیر» (کارآفرین سریالی و سرمایهگذار خطرپذیر)، «رکسانا اربابی نژاد» (مربی یوگا کودک و مؤسس اپلیکیشن یوگای کودک تیله)، «رکسانا معتمدی» (متخصص بازاریابی)، «سعید انوری نژاد» (مدیر پروژه بازسازی بوم و لنج ایرانی)، «رها قاسمی» (مربی موجسواری و فعال فرهنگی) و «سارا شاهرخی» (بنیانگذار ایفا) سخنرانان تدکس پیروزان بودند. این رویداد با میزبانی «محمد لقمانیان» (بازیگر و عروسکگردان لقمه) برگزار شد.
در ادامه نگاهی کوتاه به هر یک از سخنرانیها خواهیم داشت.
«باید برای حل مشکلات بهدنبال راهحل خلاقانه بود»
«سارا شاهرخی»، بنیانگذار پلتفرم ایفا یکی از سخنرانان تدکس پیروزان بود که با موضوع «آخرین نسل برای تغییر» به انتقال تجربه خود پرداخت و گفت: «ما آخرین نسلی هستیم که میتوانیم محیطزیست ایران و مشکلات را قبل از اینکه به نقطه بیبازگشت برسیم نجات دهیم.»
او با اشاره به اینکه ما که نسل جوان هستیم و میتوانیم خلاق و ایدهپرداز باشیم گفت: «باید تمام داشتهها و توانمندیهایمان وسط بگذاریم و برای حل آنها راهحل خلاقانه ارائه بدهیم. ما باید دانایی را ایجاد کنیم و آن را با دیگران به اشتراک بگذاریم. دانایی فردی باید به دانایی جمعی تبدیل شود تا بتوان تغییر ایجاد کرد و باید برای ایجاد تغییر مطالبهگر بود.»
«بگذارید قصه، شما را جادو کند!»
هماسا، عروسکساز با موضوع «برای هنرمندشدن به خودتون اعتماد کنید» در این رویداد گفت: «باید فهمید که چیزی را دوست دارید و به آن مبتلا شوید تا اتفاق بزرگ رقم بخورد. باید بتوانیم موسیقی شخصی زندگی خودمان را داشته باشیم و از آن لذت ببریم تا بتوانیم در جهت ارزشها و اهدافی که داریم حرکت کنیم.»
وی اعتقاد دارد برای تبدیل به بهترینِ خود شدن باید از روی کاناپه ترسهایمان بلند شویم: «باید حرکت کنیم و در انجام کاری که عشق و لذت را برای ما به ارمغان میآورد، دریغ نکنیم. همه ما آموزههای شخصی خود را در ذهن داریم که برخی از آنها خیلی وقتها میتوانند سد راه ما برای حرکت روبهجلو شوند. باید همینجا و همین حالا موانع را کنار زد و به سراغ عشق و علاقه خود رفت. عروسکها، قصه هستند و آدمها قصه را دوست دارند. باید قصه خودتان را بسازید و بگذارید به قلب دیگران نفوذ کند؛ چراکه قصه، آدمها را جادو میکند.»
«نباید رنج را به خودمان تحمیل کنیم»
«رکسانا معتمدی»، متخصص بازاریابی در این رویداد از «چگونه به چرخه بیپایان رنج خاتمه دهیم» صحبت کرد و از تجربه خود گفت:
«همه ما در زندگیهایمان تعارض داریم که منجر به ایجاد خشم، غم، اضطراب و حسهای دیگر میشود، اما اینکه کدام یکی از این تعارضها برای ما به رنج تبدیل میشود به این مربوط است که کدام یکی از آن حسها را دوباره به خودمان برمیگردانیم.»
او اعتقاد دارد ما در انتخاب رنج مختار هستیم؛ پس باید بیشتر مراقب خودمان باشیم و دقت کنیم که چه رنجهایی را به خودمان تحمیل میکنیم: «زمانی که نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کنیم، با خودمان مهربانتر خواهیم شد و به خودمان رحم میکنیم. تکرار رنج به شکلگیری خودسرزنشگری منجر میشود. خودسرزنشگری نیز باعث بیشتر شدن درد موجود خواهد شد.»
«همیشه از خودتان بپرسید چطور ارزش جدید خلق کنم؟»
«سعید انورینژاد»، مدیر پروژه بازسازی بوم ایرانی درباره موضوع «زندگی، آینده، اکنون» گفت: «هرگز نباید حال را فدا کنیم که آینده را به دست آوریم. نباید روالهای عادی را بپذیریم، در همه حال باید این سؤال برای ما مطرح باشد چطور میتوان ارزش جدید خلق کرد.»
به گفته وی از الان باید برای آینده کار کنیم، الان تمرکز کنیم و روی اکنون خودمان باشیم. راضی بودن منجر به خلق ارزشهای خارقالعاده نمیشود، بلکه نارضایتی است که باعث میشود ارزشهای جدید خلق کنیم. کمیت زندگی مهم نیست، کیفیت آن است که مهم است.
روشهای قدیمی خلق استارتاپ، از کار افتاده است
«محمدمهدی پوربصیر»، کارآفرین سریالی و سرمایهگذار فرشته نیز در تدکس پیروزان به سخنرانی در موضوع «مدل هیبریدی در خلق استارتاپ» پرداخت و گفت: «امروزه دیگر مدلهای قدیمی راهاندازی استارتاپ در ایران جواب نمیدهد و باید به سراغ مدل هیبریدی که حاصل تجربیات خود من از سالها فعالیت در زمینه کارآفرینی است رفت.»
وی با اشاره به مؤلفههای خلق استارتاپ با مدل هیبریدی ادامه داد: «در ابتدا باید کمینه محصول پذیرفتنی را ساخت. کارهای اصلی باید توسط تیم اصلی قابل انجام باشد. مدت زمان فرآیند شروع پروژه تا پایداری (دوران اولیه) باید سریع باشد. باید محصولات با حاشیه سود بالا انتخاب کرد. ایده، باید بازاری را هدف بگیرد که بزرگ و شکلیافته است. باید با دو موتور مقیاسپذیر و موتور ساده و کمهزینه به سراغ راهاندازی استارتاپ رفت.»
«به هم فرصت بدهیم، تا همدلی ایجاد شود»
«رها قاسمی»، فعال فرهنگی و مربی موجسواری، در تدکس پیروزان به سخنرانی در موضوع «همدلی، یک مرحله قبل از تغییر» پرداخت و گفت:
«میخواهم از روستای دوری بگویم که بهواسطه موجسواری کشیده شدم به سمتش، اما بهواسطه تجربه زیسته، بهتر ارتباط گرفتن و همدلی را یاد گرفتم. ما باید به هم دیگه فرصت بدهیم تا اطلاعاتمان از تجربه زیسته همدیگر بالا برود تا همدلی ایجاد شود و این همدلی یک مرحله قبل از تغییر است.»
«رکسانا اربابی نژاد»، مربی یوگا کودک و مؤسس اپلیکیشن یوگای کودک (تیله)، در تدکس پیروزان به سخنرانی در موضوع «چرا وقتی خودمان را گره میزنیم حالمان خوب میشود؟» پرداخت و در مورد یوگای کودک و اینکه چگونه خلاقیت حرکتی باعث بیشتر شدن خلاقیت ذهنی میشود، صحبت کرد.
«منصور زندی نهاد»، رکورددار قویترین حس چشایی قهوه در جهان و قهرمان چند دوره مسابقات آزاد و ملی قهوه در ایران و جهان، در تدکس پیروزان به سخنرانی در موضوع «سمفونی عطر و مزه» پرداخت و در مورد مبدأ وجودی عطرها و طعمها در قهوه و روش دریافت و توصیف آن و اینکه چطور میتوانیم از قوه چشایی و بویایی خود بهتر استفاده کنیم تا در همین لحظه و همینجا از امکاناتی که در اختیار داریم لذت ببریم صحبت کرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.