ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کوچک‌ترین پرینتر سه‌بعدی
تکنولوژی

کوچک‌ترین چاپگر سه‌بعدی دنیا می‌تواند مدل‌هایی با جزئیات بالا بسازد [تماشا کنید]

این چاپگر از چوب، پلاستیک و یک موتور ساخته شده است و حداکثر ارتفاع آن به 41 میلی‌متر می‌رسد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۰

اکثر چاپگرهای سه‌بعدی اندازه نسبتاً بزرگی دارند و فضای زیادی را اشغال می‌کنند، اما به‌تازگی چاپگر جدیدی ساخته شده است که ابعاد آن 18 در 31 در 41 میلی‌متر و وزنش تنها 17 گرم است. سازنده این دستگاه ادعا می‌کند که محصولش کوچک‌ترین چاپگر سه‌بعدی دنیاست.

یوتوبری با نام کاربری My N Mi در ویدیویی نشان داده است که چاپگر سه‌بعدی کوچک او چگونه در‌عرض چند دقیقه مدل یک ربات کوچک را چاپ می‌کند. این دستگاه ظاهراً از ترکیبی از چوب، پلاستیک و یک موتور ساخته شده است که صفحه چاپگر را جابه‌جا می‌کند. روی این صفحه باید یک LED وجود داشته باشد که البته در این ویدیو پیدا نیست و به ماده صمغ تابانده می‌شود.

چاپگرهای سه‌بعدی استریولیتوگرافی (SLA) در ابعاد بزرگ‌تر به همین صورت عمل می‌کنند و اینجا صرفاً ابعاد آن کاهش پیدا کرده است. در بخشی از این ویدیو می‌بینیم که کاربر با یک سرنگ محفظه چاپگر را از صمغ پر می‌کند. همچنین انرژی دستگاه از طریق یک کابل microUSB تأمین و داده‌ها هم با همین رابط به دستگاه ارسال می‌شود.

کوچک‌ترین چاپگر سه‌بعدی جهان دقت بالایی دارد

My N Mi در این ویدیو ادعا می‌کند که چاپگر او می‌تواند اشیایی با اندازه حداکثر 11 در 11 در 17 میلی‌متر را با دقت 0.135 میلی‌متری بسازد. برای مقایسه می‌توان به چاپگر Anycubic Photon M3 اشاره کرد که یکی از بهترین چاپگرهای سه‌بعدی بازار با دقت 0.01 میلی‌متر است، اما وزن آن به 7 کیلوگرم می‌رسد.

در انتهای فرایند چاپ، نتیجه کار از داخل چاپگر بیرون آورده می‌شود و می‌توانیم ببینیم که جزئیات بسیار خوبی روی سطح آن به‌چشم می‌خورد. به عبارت دیگر، برای چاپگری در این ابعاد و اندازه، چنین سطحی از جزئیات نه‌تنها قابل قبول است، بلکه فراتر از انتظار به‌نظر می‌رسد.

متأسفانه اطلاعات دقیق‌تری درباره قطعات این چاپگر در دسترس نیست و نمی‌دانیم که این سازنده قصد انتشار جزئیات بیشتر دراین‌باره را دارد یا خیر.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی