لینکدین چیست و چطور از آن استفاده کنیم
اگر نگاهی به زندگی امروزی خود بیاندازیم، می بینیم که بخش بزرگی از ساعات روز و شب ما به ابزارهای آنلاین گوناگون اختصاص یافته است. اما تمامی این پلتفرم ها، صرفا ابزاری برای سرگرمی نیستند ...
اگر نگاهی به زندگی امروزی خود بیاندازیم، می بینیم که بخش بزرگی از ساعات روز و شب ما به ابزارهای آنلاین گوناگون اختصاص یافته است. اما تمامی این پلتفرم ها، صرفا ابزاری برای سرگرمی نیستند و برخی مانند لیندکدین، کاربرد شغلی دارند.
در پاسخ به سؤال «لینکدین چیست»، باید بگوییم که این برنامه یکی از کاربردی ترین پلتفرم هایی است که می تواند به ابزار خوبی برای کسب و کار شما بدل شود. با مطالعه این مطلب، همه چیز در مورد linkedin را خواهید دانست. همینطور اگر نمیدانید لینکدین پریمیوم چیست، میتوانید مطالب دیگر دیجیاتو را مطالعه کنید.
لینکدین چیست
لینکدین در واقع یک شبکه اجتماعی حرفه ای است که اساسا برای بهبود کسب و کارهای مختلف و آشنا کردن دیگران با آن ها طراحی شده است. با این حال، استفاده از لینکدین تنها به این موضوع محدود نمی شود و کاربران این شبکه اجتماعی می توانند از طریق آن، با افراد دیگری که در حوزه کاری شان فعالیت می کنند، آشنا شوند و با آن ها ارتباط برقرار کنند.
همچنین می توان از این سیستم برای پیدا کردن کار یا استخدام افراد نیز استفاده کرد. این موضوع چندان مسئله عجیبی نیست؛ کافیست سری به صفحات اشخاص یا شرکت های مختف بزنید تا از این مسئله با خبر شوید. علاوه بر این، محدود به داشتن یک حساب کاربری نیستید و می توانید با در اختیار داشتن چند اکانت مختلف، استفاده های متعددی از لینکدین داشته باشید. کار کردن با این پلفترم نیز بسیار راحت تر از چیزیست که فکرش را می کنید.
برای شروع همانند فیسبوک یا هر شبکه اجتماعی دیگری می بایست دستی به ظاهر پروفایل خود بکشید و اطلاعات مناسبی از خود در آن درج کنید. پس از آن هم می بایست در دنیای بزرگی که توسط افراد مختلف شکل گرفته به دنبال افرادی بگردید که علایق مشترکی با آن ها دارید. در کنار این موضوع، لینکدین هم ارتباط با افراد مختلفی را به شما معرفی می کند که در ارتباط بودن با آن ها می تواند برای تان بسیار مفید باشد.
چرا از لینکدین استفاده کنیم؟
در پاسخ به سؤال «اپلیکیشن لینکدین چیست» و کاربردهای آن، باید بگوییم که امروزه بسیاری از کسب و کارها برای پایش و استخدام کارمندان خود به سراغ پروفایلهای لینکدین میروند. به همین دلیل است که ساخت یک حساب کاربری حرفهای لینکدین میتواند در پیدا کردن شغل آتی، تاثیر بسزایی داشته باشد. درواقع همه چیز در مورد linkedin در این بخش خلاصه میشود.
پس از ثبت نام در لینکدین میتوانید اطلاعات تکمیلی خود را به صفحه پروفایل کاربری اضافه کنید که معمولاً شامل خلاصهای از مهارتها و سوابق کاری میشود و نقش یک رزومه آنلاین موثر را ایفا مینماید. همچنین میتوانید با دانلود از لینکدین، رزومه خود را بهصورت پیدیاف در اختیار داشته باشید. همچنین برای اینکه بدانید لینک لینکدین کجاست، باید آدرس URL نوار آدرس مرورگر را ببینید.
برای ساخت یک شبکه در لینکدین میتوانید مخاطبین خود را که تحت عنوان Connections هم شناخته میشوند، به پروفایل خود اضافه نمایید. با گسترش ارتباطات احتمال دیده شدن پروفایل شما و دریافت پیشنهادهای کاری افزایش پیدا میکند. همچنین میتوانید با عضویت در گروههای (Groups) مختلف که مرتبط با شرکتها، صنایع یا مشاغل خاص هستند، از آخرین اخبار مرتبط با آن حوزه اطلاع پیدا کنید و با سایر افراد دارای علایق و اهداف مشترک با شما آشنا شوید.
ابزار جستجوی شغل
لینکدین ابزاری موثر و مفید برای جستجوی مشاغل تحت عنوان Job Search Tool در دسترس کاربران خود قرار میدهد که امکان یافتن موقعیتهای خالی در سراسر دنیا را فراهم میکند. امکان فیلتر کردن نتایج جستجو براساس معیارهای مختلفی مثل نوع شرکت، سطح مهارت و تجربه مورد نیاز و... وجود دارد. برخی از موقعیتها نیز از قابلیتی با نام Easy Apply بهره میبرند که به کمک آن تنها طی چند کلیک قادر خواهید بود تا درخواست خود را با توجه به اطلاعات موجود در پروفایل لینکدین به ثبت برسانید.
به طور کلی میتوان گفت لینکدین طیف کاربری وسیعی دارد که از ارتباط اولیه با کارفرما تا ارتباط دائمی با همکاران را شامل میشود. خوشبختانه ساخت حساب کاربری در لینکدین رایگان است و برای شروع تنها به یک آدرس ایمیل نیاز خواهید داشت. اگر زمان کافی برای یادگیری نکات مرتبط با لینکدین را صرف کنید، قطعاً میتوانید آینده شغلی خود را بهبود ببخشید.
ساخت حساب کاربری در لینکدین
ایجاد حساب کاربری جدید به مهارت خاصی نیاز ندارد و بسیار ساده به نظر میرسد. برای شروع آدرس Linkedin.com را در مرورگر خود تایپ کنید. سپس اطلاعات خود را از جمله نام و ایمیل وارد کرده و در نهایت یک رمز عبور برای اکانت تعریف نمایید. لینکدین در ادامه به صورت خودکار دستورالعملهایی را برای افزودن اطلاعات بیشتر به پروفایل نمایش خواهد داد.
در گام بعدی باید ایمیل خود را که در قسمت قبلی وارد کردید، تایید کنید. برای انجام این کار به صندوق ایمیلهای دریافتی بروید و ایمیل ارسال شده از سوی لینکدین را باز کنید. سپس روی کلید تایید کلیک نمایید یا کد تایید را در خود سایت لینکدین وارد کنید. در این مرحله ممکن است از کاربر تقاضای شماره همراه نیز شود که برای ارسال کد تایید ثانویه مورد استفاده قرار میگیرد.
همگام سازی مخاطبین و سایر اطلاعات
یکی از گزینههای لینکدین برای دسترسی سریع به سایر افراد، همگامسازی لیست مخاطبین ایمیل است. به کمک این قابلیت میتوانید سریعتر اقدام به یافتن پروفایل دوستان یا همکاران خود کنید؛ در نتیجه استفاده از آن میتواند کاملاً منطقی به نظر برسد. با این حال اگر ترجیح میدهید ابتدا کمی پروفایل خود را کاملتر کنید، با زدن کلید Skip قادر به رد کردن مرحله گفته شده خواهید بود.
لینکدین در ادامه اطلاعاتی را از شما درخواست میکند که شامل مواردی مثل عناوین شغلی اخیر، موقعیت مکانی و تصویر پروفایل میشود. مانند قسمت قبلی میتوانید این مرحله را نیز با کلیک روی گزینه Skip رد کنید و در آینده آنها را تکمیل نمایید. البته توصیه میشود که پیش از رد کردن هر بخش، ابتدا اطلاعات خواسته شده را مطالعه کنید تا از جزئیات قابل ارائه در پروفایل لینکدین آگاه شوید. علاوهبراین، تنظیمات این برنامه امکان پاک کردن اکانت لینکدین را نیز در اختیارتان گذاشته است.
انتخاب نوع حساب کاربری
آخرین قسمت در فرایند ثبت نام و ساخت حساب کاربری جدید مربوط به انتخاب نوع آن میشود. حساب کاربری ساده (Basic) به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است و برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هیچ مبلغی وجود ندارد؛ اما حسابهای کاربری ویژه (Premium) تنها از طریق پرداخت حق اشتراک ماهیانه در دسترس قرار میگیرند. اگر برای اولینبار از لینکدین استفاده میکنید و اطلاعی پیرامون تمامی ویژگیهای آن ندارید، بهتر است به سراغ طرح رایگان بروید تا بتوانید ابتدا با جنبههای بیشتری از این شبکه اجتماعی آشنا شوید. اکانتهای پرمیوم برخی قابلیتها مثل امکانات بیشتر پیامرسانی و جزئیات مرتبط با موقعیتهای شغلی را درون خود جای دادهاند؛ اما همچنان میتوان با استفاده از اکانت ساده قسمت عمدهای از پتانسیل لینکدین را مورد استفاده قرار داد.
اصطلاحات رایج در لینکدین
هر شبکه اجتماعی برخی اصطلاحات مختص به خود را دارد و لینکدین نیز از همین قاعده پیروی میکند. ممکن است این عبارتها در ابتدا کمی عجیب و گمراهکننده به نظر برسند؛ اما مفاهیم آشنایی هستند که حتماً در گذشته با آنها برخورد داشتهاید و تنها با نامی خاص در لینکدین ارائه میشوند. همچنین آگاهی از اصطلاحات اشاره شده میتواند در درک بهتر نحوه عملکرد لینکدین به کاربر کمک کند.
پروفایل (Profile)
پروفایل شامل تمامی اطلاعاتی میشود که سایر افراد هنگام یافتن شما در لینکدین مشاهده خواهند کرد؛ در نتیجه بهتر است به پروفایل خود به چشم رزومه نگاه کنید که امکان ارائه جزئیات مختلف مثل سوابق شغلی، تحصیلات، و مهارتها در آن وجود دارد. همچنین ممکن است برخی مواردی که در یک رزومه کلاسیک وجود ندارند را هم به پروفایل خود اضافه کنید؛ از جمله تصویر پروفایل و خلاصه شخصی دلخواه.
استخدامکننده (Recruiter)
استخدامکننده به فردی گفته میشود که وظیفه آن یافتن کارمندان جدید برای یک شرکت یا مجموعه است. استخدامکنندگان در لینکدین اقدام به ثبت موقعیتهای شغلی آزاد و جستجوی کاندیدهای جدید میکنند. در صورتی که اطلاعات ارائه شده در پروفایل کاربر از نظر آنها مناسب باشد، حتی ممکن است به صورت مستقیم با فرد تماس بگیرند.
کانکشن (Connection)
کانکشن به فردی گفته میشود که شما اقدام به اضافه کردن آن در شبکه لینکدین خود کرده باشید. به بیانی سادهتر، کانکشن در لینکدین حکم دوست (Friend) را در فیسبوک دارد. ایجاد کانکشن با افراد امکان ارسال پیام، مشاهده آپدیتهای صورت گرفته در اطلاعات پروفایل و درخواست برای توصیهنامه را فراهم میکند.
توصیهنامه (Recommendation)
توصیهنامه در لینکدین به پاراگرافی کوتاه پیرامون نقاط قوت حرفهای و مهارتهای برجسته کاربر گفته میشود که در پروفایل وی قابل مشاهده است؛ در نتیجه مفهوم آن با توصیهنامه کلاسیک کمی متفاوت است. توصیهنامهها در لینکدین توسط کانکشنها قابل نگارش و ثبت هستند و شما میتوانید از کانکشنهای خود درخواست نوشتن توصیهنامه کنید. همچنین به شکل بالعکس، امکان وارد کردن توصیهنامه برای سایر کاربران را هم خواهید داشت.
ایندورس (Endorsement)
ایندورس به تضمینی از سوی سایر کانکشنها روی مهارتهای ثبت شده فرد گفته میشود که میتوانید اعتبار اطلاعات ارائه شده توسط کاربر را افزایش دهد. با افزایش اعتبار مهارتهای خود قادر خواهید بود تا در برخورد اول تاثیر بیشتری روی استخدامکنندگان یا کارفرمای احتمالی خود داشته باشید.
قسمت های مختلف لینکدین
اگر تاکنون از سایتهای شبکهیابی آنلاین استفاده نکرده باشید، احتمالاً در برخورد اول با محیط لینکدین کمی جا خواهید خورد. حتی اگر به طور کامل با شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و توییتر نیز آشنایی داشته باشید، باز هم ممکن است کمی در استفاده از لینکدین به مشکل برخورد کنید؛ به همین دلیل بهتر است ابتدا با قسمتهای مختلف این سایت آشنا شوید. پس از ورود به حساب کاربری خود در لینکدین با تبهای گوناگونی در نوار بالایی صفحه مواجه خواهید شد که امکان جابهجایی میان قسمتهای متفاوت پلتفرم را فراهم میکند.
پروفایل
همانطور که در قسمتهای قبلی اشاره شد، پروفایل حکم رزومه دیجیتال شما را دارد که سایر کاربران لینکدین میتوانند آن را مشاهده نمایند. پس از کلیک روی تصویر خود قادر خواهید بود تا اطلاعات کاربری خود را ویرایش کنید که شامل مواردی مثل علاقهمندیهای شغلی میشود. در هر زمانی که شخصی اقدام به بازدید از پروفایل شما کند، پیامی جهت آگاهسازی ارسال خواهد شد که حاوی اطلاعات بازدیدکننده از جمله شرکت کارفرمای وی خواهد بود.
جستجو
نوار جستجوی قرار گرفته در قسمت بالایی لینکدین امکان دسترسی به تمامی قسمتهای این سایت از جمله افراد، موقعیتهای شغلی آزاد و صفحات شرکتها را فراهم میکند. تنها کافی است تا عبارت مورد نظر خود را در آن وارد کرده و سپس روی آیکن ذرهبین کلیک کنید یا کلید Enter را روی صفحه کلید فشار دهید. لینکدین میتواند با توجه به سوابق جستجوی کاربر و عبارتهای قبلی، اقدام به ارائه پیشنهادات مختلف مثل موقعیتهای کاری، افراد و گروههای مرتبط کند.
خانه (Home)
صفحه اصلی لینکدین که با نام خانه (Home) نیز شناخته میشود، همان صفحهای است که پس از ورود به حساب کاربری خود با آن مواجه خواهید شد. در این صفحه پستهای اخیر و آپدیتهای صورت گرفته توسط کانکشنها نمایش داده میشود. همچنین میتوانید آپدیتهای خود را پست کنید یا به اخبار داغ دسترسی داشته باشید. در نهایت مرکز پشتیبانی لینکدین تحت عنوان LinkedIn Help Center قابل استفاده خواهد بود.
My Network
از طریق تب My Network میتوانید اقدام به یافتن افراد مختلف و افزودن آنها به عنوان کانکشن کنید. البته موارد دیگری مثل گروهها، هشتگهای داغ و درخواستهای ایجاد کانکشن از سوی دیگر کاربران هم در این تب قابل مشاهده است. اگر اکنون قصد دارید مخاطبین ایمیل خود را با حساب کاربری لینکدین همگامسازی کنید، میتوانید از طریق تب گفته شده روی گزینه Add personal contacts کلیک نمایید.
موقعیتهای شغلی (Jobs)
با مراجعه به تب Jobs قادر خواهید بود تا از ابزار جستجوی موقعیتهای شغلی آزاد لینکدین استفاده کنید. امکان مرتب کردن نتایج جستجو براساس فیلترهای گوناگونی مثل موقعیت مکانی و سطح تجربه مورد نیاز وجود دارد. در سوی دیگر میتوانید وضعیت موقعیتهایی که در گذشته برای آنها درخواست ثبت کردهاید را نیز دنبال نمایید یا موقعیتهای پیشنهاد شده را بررسی کنید.
پیامها (Messaging)
تب Messaging شامل پیامهای رد و بدل شده میان کاربران در لینکدین میشود. لینکدین به صورت خودکار اقدام به دستهبندی پیامها در قالبهای متفاوت میکند که شامل کانکشن استاتوس، InMail و اسپم میشود. در صورتی که معمولاً پیامهای زیادی دریافت میکنید، چنین قابلیتی میتواند بسیار مفید و کاربردی باشد. امکان ارسال پیام همراه با فایل هم از طریق پیامرسان داخلی لینکدین وجود دارد.
نوتیفیکیشنها
مانند بسیاری از شبکههای اجتماعی از جمله توییتر، با مراجعه به تب نوتیفیکیشنها میتوانید موارد دریافتی اخیر را مشاهده کنید. برای مثال اگر شخصی از پروفایل شما بازدید به عمل آورد، یک نوتیفیکیشن همراه با اطلاعات وی و زمان بازدید به ثبت خواهد رسید. نوتیفیکیشنهای خوانده نشده یا جدید با دایره قرمز قابل تشخیص هستند.
Me
آخرین تب تحت عنوان Me در نوار بالایی لینکدین قرار گرفته است که در آن میتوان تنظیمات اولیه، موارد مرتبط با حریم شخصی و سایر امکانات پیشرفته را مدیریت کرد. همچنین کاربران امکان کنترل تاریخچه پستهای خود، تغییر زبان پیشفرض و خروج از اکانت را در این قسمت خواهند داشت.
تکمیل پروفایل لینکدین
احتمالاً تاکنون متوجه شدهاید که پروفایل کاربر، مهمترین قسمت از لینکدین به شمار میرود؛ زیرا اولین قسمتی محسوب میشود که سایر افراد در هنگام تعامل با شما مشاهده خواهند کرد. به همین دلیل بهتر است پروفایل خود را به عنوان یک رزومه دیجیتال در نظر بگیرید و مطمئن شوید که اطلاعات ارائه شده در آن از دقت و صحت کافی برخوردار است و کامل و حرفهای به نظر میرسد. سایر قسمتهای پروفایل مثل تصویر کاربری یا خلاصه شخصی (Personal Summary) به شکل مستقیم ارتباطی با رزومه ندارند؛ اماً قطعاً در برخورد اول استخدامکنندگان یا کارفرمایان موثر هستند.
افزودن اطلاعات به پروفایل
فرایند تغییر و افزودن اطلاعات به پروفایل لینکدین تقریباً سرراست و بدون پیچیدگی خاصی است. زمانی که نحوه افزودن عناوین شغلی و سوابق تحصیلی را یاد گرفته باشید، به راحتی میتوانید سایر اطلاعات پروفایل خود را هم ویرایش کنید. برای انجام این کار ابتدا به صفحه پروفایل خود رجوع نمایید و سپس روی آیکن مداد که در گوشه راست هر قسمت قرار گرفته، بزنید. برای افزودن عناوین جدید هم میتوانید از آیکن «+» در بالای مداد بهره بگیرید.
به طور معمول توصیه میشود تا در هنگام ویرایش اطلاعات کاربری، بخشهای بالایی پروفایل خود را در اولویت قرار دهید؛ زیرا شامل عناوین شغلی فعلی، موقعیت و خلاصه شخصی میشود. موارد گفته شده در میان اولین چیزهایی قرار دارند که بازدیدکنندگان به آنها توجه خواهند کرد و میتوانند تاثیر مثبتی روی آنها بگذارند. پس از اتمام ویرایش هر بخش روی گزینه Save کلیک نمایید تا تغییرات صورت گرفته ذخیره شود.
انتخاب تصویر پروفایل مناسب
یک تصویر پروفایل با کیفیت میتوانید نظر کارفرما یا بازدیدکننده را جلب کند؛ در نتیجه بهتر است از عکسهایی با کیفیت پایین به هیچ عنوان استفاده نکنید. همچنین برخی از کاربران اقدام به افزودن تصویر به پروفایل خود نمیکنند که اشتباه بسیار بزرگی است؛ زیرا تصویر شما میتواند به عنوان وجه تمایز بالقوه مورد استفاده قرار گیرد که هنگام ثبت درخواست برای موقعیتهای شغلی آزاد از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای افزودن تصویر پروفایل روی آیکن دوربین در صفحه پروفایل خود کلیک کنید. اگر میخواهید تصویر فعلی را تغییر دهید، تنها کافی است روی خود آن کلیک نمایید. کاربران میتوانند از تصاویر ذخیره شده روی حافظه داخلی دستگاه خود یک فایل را انتخاب کنند یا اقدام به ثبت تصویر در همان لحظه نمایند. نشانگر گوشههای تصویر برای کراپ کردن آن کاربرد دارد و حتی میتوان افکتهایی را برای افزایش جذابیت بصری عکس، اعمال کرد.
اگر قصد آپلود تصویری که در گذشته گرفتهاید را دارید، بهتر است آن را با فرمت JPEG روی پروفایل خود قرار دهید. همچنین توجه داشته باشید که تنها فرد قابل مشاهده در عکس باشید و از آپلود عکسهای دسته جمعی خودداری کنید. انتخاب پوشش ظاهری مناسب هنگام ثبت عکس هم بسیار مهم است. در یک کلام به تصویر پروفایل خود همانطور توجه کنید که به ظاهر خود در هنگام مراجعه به مصاحبه کاری حضوری اهمیت میدهید.
نکاتی دیگر برای ساخت پروفایل تاثیرگذار
- پروفایل خود را به روز نگه دارید. حتماً مطمئن شوید که اطلاعات ارائه شده در پروفایل لینکدین آپدیت شده و یکپارچه هستند و جزئیات کافی پیرامون آنها ذکر شده است. این مسئله موجب میشود تا کارفرما راحتتر بتواند معیارهای مورد نیاز خود را در پروفایل شما جستجو کند. پروفایل لینکدین برخلاف رزومه واقعی، هیچ محدودیت حجمی ندارد؛ پس میتوانید با خیال راحت اطلاعات مرتبط با سوابق و تحصیلات خود را بنویسید.
- به مهارتهای مرتبط اشاره کنید. همانطور که در قسمتهای قبلی دیدید، افزودن مهارتها به صفحه پروفایل در لینکدین بسیار آسان است؛ اما بهتر است مهارتهای اشاره شده در ارتباط با هم باشند. مهارتهای رایج مثل حل مسئله، ارتباطات قوی و آشنایی با برنامههای رایانهای از جمله مایکروسافت آفیس و فتوشاپ را در پروفایل خود بیاورید و از کانکشنها درخواست کنید تا آنها را ایندورس نمایند.
- به دنبال توصیهنامه باشید. توصیهنامه نوشتهای کوتاه از سوی سایر کاربران است که در پروفایل شما نمایش داده میشود و میتواند روی نقاط قوت، مهارتهای برجسته و عملکرد فردی در محیط کار تمرکز داشته باشد. توصیهنامههای بیشتر میتواند اعتبار پروفایل را افزایش دهند؛ اما بهتر است از اغراق و ارائه اطلاعات نادرست در آنها به شدت خودداری شود.
افزودن کانکشنها
افزودن کانکشن به لینکدین قسمت مهمی از عملکرد این سرویس را تشکیل میدهد؛ اما برخلاف سایر شبکههای اجتماعی محبوب، اتصال با تمامی دوستان و آشنایان میتواند پیام نامناسبی را منتقل کند. با چنین کاری به نظر میرسد که شما تنها به دنبال ساخت شبکهای از افراد متصل به هم هستید و از هدف اصلی لینکدین یعنی بهبود وضعیت شغلی دور شدهاید. در نتیجه پیش از افزودن هر فرد به شبکه خود ابتدا این سوال را مطرح کنید که آیا شخص مورد نظر میتواند در ارتباط با شغل من نظر دهد یا در یافتن کارفرمای جدید تاثیری داشته باشید؟
برای افزودن کانکشن در لینکدین ابتدا به تب My Network بروید. اکنون لیستی از افرادی که ممکن است آنها را بشناسید همراه با دعوتنامههای ایجاد کانکشن، مشاهده خواهید کرد. اگر فرد مطلوبی را در لیست مشاهده کردید، تنها کافی است تا روی گزینه Connect بزنید تا درخواستی برای وی ارسال شود. همچنین اگر به دنبال شخص خاصی هستید، قادر خواهید بود تا از طریق نوار جستجو به دنبال او بگردید.
پس از کلیک روی گزینه Connect پنجرهای باز خواهد شد که شامل پیامی شخصی به فرد انتخاب شده همراه با دعوتنامه است. اگر کاربر اشاره شده را میشناسید، بهتر است در قسمت پیام ابتدا خود را معرفی کنید. اگر به افراد جدیدی پیام میدهید، بهتر است در کنار معرفی خود، دلیل ارسال دعوتنامه را هم ذکر کنید. پس از اتمام فرایند روی کلید Done بزنید پیام و دعوتنامه ارسال شود.
در صفحه My Network میتوانید تعداد کلی کانکشنهای خود را در گوشه بالایی سمت چپ مشاهده نمایید. اگرچه برخی افراد معتقد هستند که تعداد کانکشنها در لینکدین اهمیت بسیار بالایی دارد؛ اما بدون شک کیفیت کانکشنها در یافتن موقعیتهای شغلی بهتر، بسیار تاثیر گذارتر خواهد بود. داشتن ۵۰ کانکشن با شناخت کافی از شما بسیار بهتر از ۲۰۰ کانکشن ناشناس است؛ پس قبل از ارسال دعوتنامه به سایر کاربران، ابتدا به این موضوع فکر کنید.
نکاتی پیرامون کانکشنها در لینکدین
- از افرادی که میشناسید شروع کنید. برای مثال وقتی که اقدام به ساخت حساب کاربری جدید در لینکدین میکنید، ابتدا بهتر است از طریق قابلیت همگامسازی مخاطبین ایمیل، آشنایان و همکاران نزدیک خود را پیدا کنید. سپس در ادامه حلقه کانکشنهای خود را گسترش دهید.
- از دیگران تقاضای معرفی کنید. اگر میخواهید با فردی که هیچ شناختی از وی ندارید در ارتباط باشید، ابتدا به دنبال کانکشنهای مشترک (Mutual Connections) بگردید. اگر کانکشن مشترکی پیدا کردید میتوانید از آنها تقاضای معرفی کنید. در هنگام چنین درخواستی بهتر است به دلیل خود برای آشنایی با فرد جدید اشاره نمایید و در صورت رد درخواست از سوی کانکشن مشترک، حرفهای رفتار کنید.
- ارتباطات خود را حفظ کنید. بعد از افزودن کانکشنها به حساب کاربری خود، حتماً سعی داشته باشید تا با آنها در تعامل باقی بمانید. برای مثال اگر استاتوس آپدیتی ارسال میکنند، میتوانید به ثبت نظرات مناسب، توجه خود را به محتوای مرتبط با آنها نشان دهید. اگر کانکشنها از شما درخواست توصیهنامه یا ایندورس کردند، تا حد امکان پاسخ مثبت دهید. چنین جزئیات کوچکی میتوانند به تقویت ارتباطات کمک کنند که در آینده فرصتهای جدیدی را پیش پای شما قرار خواهند داد.
با لینکدین همگام شوید
اگرچه لینکدین روی جنبه شغلی و حرفهای زندگی افراد تمرکز دارد؛ اما باز هم در ابتدا به عنوان یک شبکه اجتماعی شناخته میشود. به همین دلیل است که روشهای متنوعی برای ارتباطات کاربران با یکدیگر در آن وجود دارد که شامل پیامها، استاتوسها، و گروهها میشود.
پیامها
شما میتوانید به هر یک از کانکشنهای خود در لینکدین پیام شخصی ارسال نمایید. این روش، راهی آسان برای حفظ ارتباط با دیگران است؛ حتی اگر شغل یا آدرس ایمیل خود را تغییر دهند. برای دسترسی به پیامها به تب Messaging رجوع کنید. در این صفحه میتوانید پیامهای دریافت شده را مشاهده نمایید و در صورت نیاز مکالمه جدیدی را با کانکشن مورد نظر شکل دهید. لینکدین به شکل خودکار اقدام به دستهبندی گفتگوها میکند؛ اما در صورت علاقه میتوانید همه آنها را به صورت یکجا هم در اختیار داشته باشید.
برای ارسال پیام به کاربری که در میان کانکشنهای شما قرار ندارد، باید اقدام به ارسال پیام InMail کنید. این قابلیت تنها در اختیار دارندگان حسابهای کاربری پرمیوم قرار گرفته است و مشترکان طرح رایگان قادر به استفاده از آن نخواهند بود. همچنین هر کاربر پرمیوم تنها میتواند تعداد محدودی پیام InMail در ماه ارسال کند.
استاتوسها
پست کردن استاتوسها روشی سریع برای به اشتراکگذاری اطلاعات در لینکدین است. برای مثال میتوانید موقعیت شغلی جدید خود را در قالب یک استاتوس به دیگران نشان دهید یا اینکه آنها را از یک مقاله مرتبط با زمینه کاری مطلع سازید. برای نوشتن استاتوسها به صفحه اصلی (Home) لینکدین بروید و سپس روی گزینه Start a post در گوشه سمت راست پروفایل خود کلیک کنید. حالا میتوانید علاوهبر متن دلخواه، تصاویر و لینکهای مورد نظر را هم به استاتوس اضافه کنید. امکان انتخاب مخاطبین استاتوسها هم وجود دارد و میتوان آنها را از برخی کانکشنها پنهان کرد. در نهایت با کلیک روی گزینه Post قادر خواهید بود تا آن را به اشتراک بگذارید.
توجه داشته باشید که معمولاً نباید اطلاعات بسیار شخصی را در لینکدین به اشتراک بگذارید. اگر قصد چنین کاری را دارید بهتر است به دنبال فیسبوک، توییتر و اینستاگرام بروید. در نتیجه به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی در لینکدین میتواند عملی غیر حرفهای تلقی شود و پیام نامناسبی را به سایر کانکشنها منتقل نماید.
گروهها
از بهترین راهها برای ایجاد کانکشن با افراد جدید در یک حوزه خاص، استفاده از گروههای لینکدین است. بیش از ۱ میلیون گروه با تمرکز روی زمینههای مختلف در این شبکه اجتماعی وجود دارد و قطعاً تعدادی از آنها برای شما مفید خواهند بود. توصیه میشود تا در گروههای مرتبط با عرصه فعالیت شغلی خود وارد شوید؛ اما گاهاً گروههایی متشکل از آشنایان سابق مثل فارغ التحصیلان ورودی یا مرکزی خاص هم محبوبیت بالایی دارند. گروهها محل ایدهآلی برای تبادل اطلاعات، اطلاع یافتن از پیشرفتهای صورت گرفته در یک حوزه و ایجاد کانکشنهای جدید هستند.
برای یافتن گروهها میتوانید از نوار ابزار قرار گرفته در بالای تمامی صفحات لینکدین استفاده کنید. تنها کافی است تا عبارت مورد نظر خود را تایپ کرده و سپس کلید Enter را بزنید. توصیه میشود در ابتدا به دنبال کلید واژههای جامع باشید و در ادامه با اطلاع یافتن از گروههای موجود، اقدام به محدود کردن جستجوی خود نمایید. همچنین با مراجعه تب My Network و انتخاب گزینه Groups قادر خواهید بود تا به لیستی از گروههای توصیه شده از سوی لینکدین برای شما، دسترسی داشته باشید.
اگر گروهی مناسب با زمینه فعالیت و علاقهمندی خود پیدا کردید، میتوانید با کلیک روی عنوان آن به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنید. در نهایت اگر دوست دارید عضوی از آن گروه باشید، روی گزینه Request to join کلیک نمایید. با این کار، درخواستی برای صاحب گروه ثبت میشود و در صورت موافقت وی قادر خواهید بود تا در آن وارد شوید. اگرچه بیشتر گروهها تقریباً تمامی درخواستهای عضویت را قبول میکنند، اما برخی دیگر به صورت انحصاری فعالیت دارند و تنها افراد مرتبط با عرصه مشخص یا پسزمینهای خاص را میپذیرند. داشتن کانکشن مشترک با اعضای گروه هم میتواند در افزایش نرخ پذیرش درخواست تاثیر داشته باشد.
جستجوی شغل در لینکدین
وقتی به دنبال عناوین شغلی خالی باشید، لینکدین میتواند نقش بسیار پررنگی را ایفا کند. کارفرمایان میتوانند پستهای خالی را در لینکدین قرار دهند و کاربران نیز قادر خواهند بود تا از طریق Job Search Tool چنین موقعیتهایی را بیابند. همچنین لینکدین امکان یافتن فرصتهای کاری جدید از طریق کانکشنها را هم فراهم میکند. با دنبال کردن شرکتها نیز قادر خواهید بود تا از آخرین پستها و موقعیتهای آنها با خبر شوید.
استفاده از ابزار جستجوی شغل
امروزه بسیاری از شرکتها اقدام به ارائه پستهای آزاد خود در لینکدین میکنند و کارفرمایان از لینکدین به عنوان روشی بهینه جهت پایش و جذب کاندیداهای احتمالی بهره میگیرند. به همین دلیل، داشتن اطلاعات کافی از ابزار جستجوی شغل لینکدین، اهمیت بسیار زیادی دارد. برای شروع فرایند جستجوی کار، ابتدا روی آیکن Jobs کلیک کنید و سپس عنوان مورد نظر خود را در نوار جستجو وارد نمایید. میتوانید با استفاده از فیلترهای مختلف در دسترس که در قسمت بالایی صفحه قرار گرفتهاند، نتایج بدست آمده را محدود سازید. شرکت، زمان ثبت موقعیت و سطح تجربه از جمله فیلترهای محبوب و کاربردی هستند.
برای یافتن اطلاعات بیشتر پیرامون یک موقعیت شغلی خاص، روی عنوان آن کلیک کنید. این کار باعث میشود تا به جزئیاتی مثل محل جغرافیایی، پیشنیازها دسترسی داشته باشید و حتی بتوانید کانکشنهایی که برای شغل اشاره شده اقدام کردهاند را هم مشاهده کنید.
برای ثبت درخواست جهت یک موقعیت شغلی باید روی گزینه Apply کلیک کنید تا در ادامه به وب سایت شرکت ثبتکننده آگهی هدایت شوید. برخی از موقعیتها دارای گزینه Easy Apply هستند که امکان ثبت درخواست تنها از طریق چند کلیک را فراهم میکند و از اطلاعات ارائه شده داخل پروفایل لینکدین استفاده مینماید. توصیه میشود در صورت استفاده از ویژگی گفته شده، اقدام به نوشتن یک کاور لتر شخصیسازی شده برای هر موقعیت کنید.
اگر علاقه داشته باشید میتوانید تنظیمات مرتبط با جستجوی شغل را در قسمت Career interests تعریف کنید. برای دسترسی به این قسمت، در صفحه پروفایل خود به انتها اسکرول کنید تا به Your Dashboard برسید و سپس گزینه گفته شده را بزنید.
ذخیره تنظیمات مرتبط با علاقهمندی شغلی میتواند در آینده یافتن عناوین دلخواه را آسانتر کند. این تنظیمات میتواند شامل مواردی مثل موقعیت جغرافیایی، اندازه شرکت و صنایع مربوطه باشد. در آینده لینکدین نتایج مرتبط و پیشنهادات نزدیکتر را به شما ارائه خواهد داد.
دنبال کردن شرکت ها
در صورتی که به شرکت خاصی علاقه دارید و میخواهید اطلاعات بیشتری پیرامون آن کسب کنید، میتوانید آنها را در لینکدین دنبال کنید که مشابه آنچه در توییتر و اینستاگرام دیده میشود، عمل میکند. هر زمانی که محتواهای جدیدی در صفحه شرکت مذکور پست شود، در صفحه خانه شما هم ظاهر خواهد شد. دنبال کردن شرکتها روشی مناسب برای آشنایی با کارکنان آنجا خواهد بود و احتمال یافتن شما توسط استخدامکنندگان را هم افزایش میدهد.
برای یافتن صفحه یک شرکت در لینکدین تنها کافی است تا نام آن را در نوار جستجو وارد کنید یا پیشنهادات ارائه شده از سوی لینکدین را در صفحه My Network مرور نمایید. در صفحه هر شرکت با کلیک روی گزینه Follow میتوانید آنها را دنبال نمایید. همچنین اطلاعات تکمیلی از شرکتها در صفحات آنها وجود دارد که شامل روشهای ارتباطی و سایر دنبالکنندگان هم میشود.
پیکربندی تنظیمات پروفایل
مانند سایر سرویسهای آنلاین، داشتن شناخت کافی از تنظیمات و امکانات قابل استفاده در لینکدین، بسیار مهم است. نه تنها میتوانید با تغییر تنظیمات تجربه کاربری بهینهتر و راحتتری داشته باشید، بلکه قادر خواهید بود حریم شخصی خود را هم مدیریت کنید و میزان اطلاعات نمایش داده شده در پروفایل را ویرایش کنید.
برای دسترسی به قسمت تنظیمات لینکدین، ابتدا روی آیکن Me در گوشه بالایی سمت راست کلیک کرده و سپس گزینه Settings & Privacy را انتخاب نمایید. اکنون در صفحه باز شده میتوانید المانهای مختلف پروفایل خود از جمله ایمیل، رمز عبور و احراز هویت دو مرحلهای را کنترل کنید. با تغییر هر گزینه، ذخیرهسازی آن به صورت خودکار انجام خواهد شد.
تنظیمات تبلیغات لینکدین
لینکدین هم مانند بسیاری از شبکههای اجتماعی از نمایش تبلیغات درآمد کسب میکند. البته تبلیغات ثبت شده در این پلتفرم بسیار هدفدار هستند و با توجه به اطلاعات فراهم شده توسط کاربر در پروفایل، نمایش داده میشوند. این اطلاعات میتواند شامل محل زندگی، علاقهمندیهای شغلی یا سوابق تحصیلات باشد.
خوشبختانه کاربران قادر هستند تا نحوه تعامل خود را با تبلیغات سفارشی تغییر دهند. برای کنترل اطلاعاتی که در اختیار تبلیغدهندگان قرار میگیرد، روی تب Ads در صفحه تنظیمات کلیک کنید و سپس هر گزینه را به دلخواه ویرایش نمایید. توجه داشته باشید که با غیرفعال کردن تمامی گزینههای موجود در این صفحه، همچنان در لینکدین تبلیغات خواهید داشت؛ تنها دیگر با سلایق و علاقهمندیهای شما یکسان نخواهند بود.
تنظیمات حریم شخصی
در صفحه تنظیمات حریم شخصی لینکدین میتوانید افرادی که امکان مشاهده فعالیتها یا کانکشنهای شما دارند را مدیریت کنید و حتی برخی کاربران را بلاک نمایید تا دیگر قادر به دیدن پروفایل شما نباشند. این تنظیمات در شرایط خاصی میتواند بسیار کاربردی باشد؛ برای مثال وقتی که به دنبال شغل جدیدی در لینکدین هستید، اما نمیخواهید کارفرمای فعلی شما از این مسئله با خبر شود و در جریان تغییرات پروفایل یا استاتوسها قرار گیرد.
برای جلوگیری از نمایش تغییرات صورت گرفته در پروفایل، ابتدا به تب Privacy در صفحه تنظیمات رجوع کنید و سپس با اسکرول به پایین گزینه Share job changes, education changes, and work anniversaries from profile را بزنید و گزینه No را انتخاب نمایید. اکنون دیگر کانکشنهای شما امکان مشاهده تغییرات آتی را نخواهند داشت.
لینکدین اطلاعات گوناگونی را از کاربران خود جمعآوری میکند. برای کنترل نحوه استفاده از این اطلاعات، در تب Privacy روی How LinkedIn uses your data کلیک کنید که در پنل سمت چپ قرار گرفته است. حالا به گزینههای مختلفی دسترسی خواهید داشت.
با کلیک روی گزینه Manage your data and activity میتوانید اطلاعاتی که تاکنون از شما جمعآوری شده است را مشاهده کنید. همچنین اطلاعات قرار گرفته در اختیار سایر شرکتها به جز لینکدین هم قابل رویت خواهند بود.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتری پیرامون لینکدین هستید، میتوانید از مطالب مفید قرار گرفته در وبلاگ رسمی لینکدین به آدرس blog.linkedin.com استفاده نمایید. ویدیوهای رسمی لینکدین هم در کانال یوتیوب این سرویس قابل دسترس است که با جستجو در گوگل میتوانید به راحتی آن را پیدا کنید.
جمعبندی
در این مطلب از همه چیز در مورد linkedin سخن گفتیم و پیرامون قابلیتهای این پلتفرم کاری صحبت کردیم. با استفاده از لینکدین، شما میتوانید رزومه کاری مختص خودتان را بسازید و با صاحبان مشاغل، شرکتها و همکارانتان ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول کاربران درمورد لینکدین
لینکدین یک شبکه اجتماعی است که بیشتر برای کسبوکار مورد استفاده قرار میگیرد. لینکدین یک شبکه اجتماعی حرفهای در حوزه کار و حتی کاریابی محسوب میشود.
در این شبکه اجتماعی میتوانید برای خودتان پروفایل بسازید، سوابق شغلی و مهارتهایتان را لیست کنید، با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید و حتی به دنبال کار موردنظرتان برگردید.
برای استفاده از لینکدین باید در آن حساب بسازید و سپس با استفاده از مرورگر سیستم یا اپلیکیشنهای اندروید و iOS از آن آستفاده کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
با سلام به چه مقدار میتوان در این سایت کانکشن ایجاد نمود
تو سایت لرن پایتون آموزش لینکدین حرفه ای هستش
اکانت بیزنسی نمیذاره بسازیم
مرسی از دیجیاتو
کاربردی بود، ممنون