ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
تکنولوژی

جستجوی گوگل در ده سال آینده به چه شکلی خواهد بود؟

گوگل، از زمانی که تنها یک پروژه ی دانشجویی موتور جست و جو بود و BachRub خوانده می شد، تا زمانی که به قوی ترین موتور جست و جوی اینترنتی تبدیل شد، همواره در حال ...

فرشاد صفایی
نوشته شده توسط فرشاد صفایی تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ | ۲۱:۰۰

گوگل، از زمانی که تنها یک پروژه ی دانشجویی موتور جست و جو بود و BachRub خوانده می شد، تا زمانی که به قوی ترین موتور جست و جوی اینترنتی تبدیل شد، همواره در حال انطباق خود با محیط بوده است.

نگاهی به مسیری که گوگل طی کرده، نکات جالبی را در مورد این موتور جستجوی موفق مشخص می کند. همچنین به ما کمک می نماید تا بتوانیم حدس بزنیم که 10 سال آینده Google Search یا جستجو در گوگل چگونه خواهد بود و چه شکلی در خواهد آمد.

چرا 10 سال؟ چون دقیقا از زمان اولین بروز رسانی بزرگ این سایت در سال 2003 که Boston نام داشت ده سال می گذرد. 10 سال آینده احتمالا این موتور جستجو کاملا متفاوت از حال حاضرش خواهد بود، اما کاربرد و فرامینی که انجام خواهد داد بسیار بیشتر و متنوع تر شده و با دستورات امروزی که می پذیرد تفاوت های بسیاری خواهند داشت.

در ادامه ی مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

تاریخ Google Search

در سال 1995، وقتی که اولین بار Larry Page و Sergey Brin یکدیگر را ملاقات و شروع به کار بر روی موتور جستجو یشان عنوان BachRub کردند، شاید هیچ کس از جمله خودشان هم فکرش را نمی کردند که روزی اندازه و قدرت شرکت آنها به این حد برسد.

2

در سال 1999، شرکت کوچک گوگل برای اولین بار پر و بال گشود و لانه ی کوچک خود را –که یک گاراژ بود- به سمت Palo Alto –اولین دفتر کار واقعی گوگل- با 8 کارمند ترک کرد. سال 2002 وقتی بود که همه چیز قدری هیجان انگیز تر شد، سیستم ها و تجهیزاتی جدید گوگل، ورود به عرصه ی تبلیغات اینترنتی، Google News، آزمایشگاه های گوگل و بالاخره اولین کیت های مخصوص توسعه دهندگان، گوگل را به یک شرکت پیشتاز تبدیل کرد.

تعجب آور نبود که سال بعد گوگل با اولین بروز رسانیش توانست موفقیت بزرگی در مسیر جستجوهای اینترنتی طی کند. نمایش مورد هایی که بیشتر جستجو شده اند در بالای صفحه و همچنین توجه به معانی و کلمات مترادف همه و همه انقلابی در این صنعت بودند.

بروز رسانی Boston تاثیر ژرفی بر جستجوی اینترنتی داشت. از آن به بعد گوگل دائما در حال بهبود الگوریتم هایش بود تا نتایج بهتری را نشان دهد. وب مسترها هم که کم کم داشتند قائده ی بازی را یاد می گرفتند تمام تلاش خود را می کردند تا در نتایج جستجوی این شرکت بالاتر از بقیه قرار بگیرند.

3

تکامل یافتن الگوریتم های جستجو و تبدیل شدن گوگل به موتور جستجوی شماره یک جهان، باعث شد برنامه ریزان کمپانی مذکور خواب های خوشی برای آینده ی شرکت شان ببینند. در زیر تعداد دیگری از بروز رسانی های مهم گوگل را مشاهده کنید تا بیشتر متوجه قضیه شوید.

Brandy (2004): جدیدترین ادراک متنی (LSI) که از تکنیک های ریاضی استفاده می کرد تا روابط داخل یک متن را درک یا کشف کند.

Personalized Search (2005): این بروز رسانی از سوابق جستجوی کاربر استفاده می کرد تا نتایج بهتری را در اختیار وی قرار دهد.

Google Local (2005): اطلاعات تجاری مناطق مختلف، وارد نقشه ی گوگل (Google maps) شد.

Universal Search (2007): اخبار، فایل های تصویری و اطلاعات منطقه ای وارد نتایج جستجو شدند.

Real-Time Search (2009): محتواهای اجتماعی، همانند توییتر در نتایج جست و جو به نمایش در آمدند.

Caffeine (2010): بهبود در فهرست سایت ها به علاوه ی افزایش بروز بودن نتایج جستجو.

User Search (2012): در این بروز رسانی Google+ و متن های اینترنتی به نتایج جستجو ها پیوستند.

Venice (2012): نتایج بهتر برای جستجوی پاسخ سوال های جستجو شده.

Knowledge Graph (2012): اطلاعات و تصاویر مربوط به موضوع جستجو شده در گوشه تصویر به نمایش در آمد.

این ها تنها به معنی بهبود نتایج جستجو نبود، بلکه به معنی تکامل یافتن و توجه هر چه بیشتر به کاربران نیز محسوب می شدند.

 نتایج جستجوی قابل پیش بینی

 دانش جستجوی اینترنتی الگوریتم هایی دارد که بسیار پیچیده تر و گسترده تر از آن چیزی است که در صفحه های وب می بینید. وقتی قرار باشد مجموعه ای از ابزارهای قابل حمل و همچنین "اینترنت اشیا" را هم تحت پوشش قرار دهد، می بینید که مسئله ی نمایش دادن اطلاعات درست و هدفمند چه قدر حیاتی تر می شود. شاید Google بهترین جای ممکن ایستاده است تا این کار را انجام دهد، مخصوصا وقتی که این شرکت (یا موتور جستجو) بزرگترین اکوسیستم ابزار های همراه را در اختیار دارد.

4

تلاش های صورت گرفته برای دخیل کردن اطلاعات و رفتار های پیشین کاربر در نتایج جستجو منجر به این خواهد شد که در آینده هوش های مصنوعی بتوانند از این تجربیات استفاده کرده و خواسته های کاربران را حتی قبل از این که خودشان بپرسند انجام دهند.

تلاش های صورت گرفته برای دخیل کردن اطلاعات و رفتار های پیشین کاربر در نتایج جستجو منجر به این خواهد شد که در آینده هوش های مصنوعی بتوانند از این تجربیات استفاده کرده و خواسته های کاربران را حتی قبل از این که خودشان بپرسند انجام دهند. Google Now مثال خوبی از آینده ی هوش های مصنوعی است و Google Glass هم نمونه ی واضحی از سیستم هایی است که از هوش های مصنوعی استفاده خواهند کرد. تلاش های زیادی در این زمینه در حال انجام بوده و اینطور که به نظر می رسد Google پیشتاز این داستان است.

در یک مصاحبه، Amit Singhal مدیر بخش جستجوی Google اینطور توضیح داد: << برای یک کامپیوتر "درک" زمانی معنی می دهد که شما چیزی از آن بخواهید، در آن صورت کامپیوتر می تواند چیزی بیشتر از خواسته هایتان به شما بدهد، همانند اطلاعات بیشتر، یا اطلاعات جانبی. برای مثال اگر از کامپیوتر در مورد تاج محل بپرسید، به شما خواهد گفت که تاج محل یک مکان تاریخی است، در کجا واقع شده و در چه قرنی ساخته شده و اگر به نظرتان جالب آمده چه چیزهای دیگری باید در موردش بدانید. همه ی این ها در مقابل نتایج قدیمی جستجو قرار دارد که تنها تعدادی لینک بود.>>

به بیان دیگر، در آینده ای نزدیک گوگل با دانستن این که شما کجا هستید، قبلا چه چیزهایی را جستجو کرده اید، خرید ها و مسافرت هایتان به کجا بوده است و امثال اینها می تواند حدس بزند که شما احتمالا به دنبال چه هستید و قبل از این که حتی چیزی از دهانتان خارج شود اطلاعاتی در مورد هدف تان به شما نمایش دهد. آن روز شاید اطلاعات مورد نظر را بر روی لیوان چایی تان، یا همین ساعت های هوشمند و یا هر وسیله ی الکترونیکی دیگر مشاهده کنید.

اطلاعات شخصی سازی شده

تلاش های گذشته ی گوگل در زمینه ی بهبود نتایج جستجو نشان می دهد که در آینده این نتایج قرار است بسیار شخصی سازی شده باشند و اساس این شخصی سازی را هم مکان شما و عملی که در حال انجام آن هستید تشکیل خواهد داد.

5

اگر اکثریت افراد در ابتدای خیابان Wall Street ایستاده اند و نزدیک ترین ایستگاه مترو را جستجو کرده اند، گوگل نیز نزدیک ترین ایستگاه مترو را در ابتدای خیابان Wall Street به شما نمایش خواهد داد.

این نوع از به روز رسانی ها در الگوریتم جستجوی گوگل، همانطور که در همین مطلب خواندید از سال 2005 آغاز شده و تاکنون نیز ادامه داشته است. در طول 10 سال آینده، شخصی سازی نتایج جستجو، دقیق تر شده و تاثیرش در کارهای روزمره مان بیشتر خواهد شد. طرح " کامل کردن نوشته ها" در نوار جستجوی گوگل آنقدر پیشرفت خواهد نمود تا به حدی خواهد برسد که حتی نیازی به تایپ یک کاراکتر هم نباشد.  Amit Singha در این رابطه گفته بود: << تصور کنید سیستم گوگل آنقدر قوی خواهد شد که با توجه به شواهد و قراین و نتایج قبلی که مردم در وضعیت شما داشته اند، می تواند قبل از این که اقدام به گفتن حرفی و یا تایپ کاراکتری کنید نیاز شما را حدس زده و به آن پاسخ دهد>>

این یعنی اگر بیشتر مردم در شرایط مشابهی که در آن قرار دارید به دنبال اطلاعات خاصی گشته اند، گوگل می تواند پیش بینی کند که شما نیز احتمالا به دنبال همان اطلاعات خواهید بود. تصور کنید که گوگل گلس را به چشم دارید و به همراه خانواده برای گردش و تفریح بیرون رفته اید، اما حالا در حال گرسنه شدن هستید، گوگل به صورت خودکار به شما چهار عدد از بهترین رستوران های اطراف را نمایش خواهد داد. وقتی که گوگل اطلاعات مکانی، زمانی، جستجویی میلیون ها کاربر را از سراسر جهان مورد بررسی قرار دهد چنین پیش بینی های به یقین محقق خواهند شد.

برای مثال اگر اکثریت افراد در ابتدای خیابان Wall Street ایستاده اند و نزدیک ترین ایستگاه مترو را جستجو کرده اند، گوگل نیز نزدیک ترین ایستگاه مترو را در ابتدای خیابان Wall Street به شما نمایش خواهد داد.

صد البته این قابلیت که گوگل می تواند قبل از این که چیزی را بخواهید آن را به شما بگوید، این نگرانی را به وجود خواهد آورد که این کمپانی در مورد ما بیش از اندازه خواهد دانست، بسیار بیشتر از چیزی که امروز می داند و قرار گرفتن این اطلاعات در دستان افراد سودجو و بد اندیش می تواند بسیار خطرناک باشد، ولی شاید ناگزیر به پذیرش این خطر باشیم و آن را بهای آسایشی بدانیم که گوگل هدیه خواهد آورد.

 جستجوی گوگل در آینده

6

 این ها همه ی کاربرد های جستجوی گوگل نخواهد بود. نتایج به دست آمده استفاده های بی شماری خواهد داشت و در قالب محصولاتی جدید به بازار خواهند آمد.

  • دستگاه های سخن گو با کمک Google Translate به شما اجازه خواهند داد تا با هر زبانی و با هر شخصی که دوست دارید صحبت کنید.
  • دست بند ها و ساعت های هوشمند، وضعیت سلامت شما را کنترل خواهند کرد و به شما داروها، رژیم های غذایی و ورزش های مناسب را توصیه خواهند کرد.
  • سیستم GPS ماشین های بدون راننده تان را در مسیر های مختلف کنترل خواهند کرد تا شما در سریع ترین حالت ممکن به مقصد برسید.

نکته ی پایانی این است که نتایج جستجو در آینده محدود به مطالب نوشتاری بر روی صفحه نمایش کامپیوتر ها و موبایل هایتان نخواهند بود. 10 سال دیگر، اطلاعات به روز (یا به لحظه) تمام دستگاه های اطرافتان را تغذیه خواهند کرد و سرویس های پیرامون آنها زندگی روزمره تان را در بر خواهند گرفت.

آیا شما به آینده ای که موتور های جستجو برایتان به ارمغان خواهند آورد، امیدوار هستید؟ آیا به این فکر می کنید که در آینده شرکتی جدید به روی کار خواهد آمد و همه ی معادلات را بر هم خواهد زد؟ نظرات تان را با ما در میان بگذارید.

MUO
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (20 مورد)
  • HYPERMIND
    HYPERMIND | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    ۱۰ سال دیگه که نه ولی دلم میخواد هرچه زودتر این موتور جستجو اینقدر پیشرفت کنه که بجای اینکه وقتی چیزی رو می خواهیم جستجو کنیم می یاد می نویسه مثلا صد میلیون نتیجه یافت شده در پنج میلیون صفحه بجاش بتونه تو یک صفحه و با نهایت سی یا چهل لینک بهترین و بدرد بخور ترین در حقیقت چیزی که دنبالشیم رو ارائه رو بده.
    واقعا اونهمه نتیجه یافت شده به چه درد می خوره آخه !!!

  • LG Forever
    LG Forever | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    همیشه برام سوال بوده این برا چی تو گوگل سرچه؟؟ ---> im feeling lucky

    • پارسا
      پارسا | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

      قبلا که اوتو کامپلیت گوگل نبود یه عبارت رو که می نوشتی feeling lucky رو میزدی میرفت تو اولین نتیجه. مثلا اولین نتیجه گوگل برای جستجوی "کاخ سفید" سایت رسمیشه. feeling lucky رو که میزدی میرفت تو اولین نتیجه که همون سایت رسمیه کاخ سفیده.
      بعدا که اوتو کامپلیت فعال شد دیگه وقتی شروع به نوشتن متن می کنی کلمه ها رو بهت پیشنهاد می کنه و نتایج رو نشون میده که feeling licky دیگه اون کاربرد رو نداره. الان بدون نوشتن متن که روش کلیک کنی یکی از سرویس های کمتر شناخته شده گوگل رو باز می کنه که معمولا هم برای ایران تحریمن :( اما کلا اینه.

  • MILAD
    MILAD | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    جستجوي فعلي و مبناي اون واقعا مسخره هست هم گوگل و هم بينگ و ...
    جستجو بايد بر مبناي دسته بندها و شاخه ها باشد كه در گذشته بود ولي چون به درستي شكل نگرفته بود نابود شد
    من عاشق دسته بنديها براي هر موضوع و هر شكلي هستم و به نظرم راه نجات از اين انبار كاه بلا ساتفاده هم دسته بندي درست براي هر كاري و هر چيزي هست كه شايد روزي خودم بهش جامه عمل پوشوندم!

    • Hami - Android
      Hami - Android | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

      عجب

  • WOLF
    WOLF | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    تا 10 سال دیگه سرچ کردن برای دخترا راحت میشه
    اهنگه بود تو ماشین دوستم گوش دادم اونو میخوام گوگلم خودش دانلود میکنه خیلی شیکو مجلسی میده به طرف
    یه شوهر خوب و ایده ال در حد بردپیت البته پولدارتر باشه اونم بدی چیز دیگه نمیخوام :) :) :)
    زندگی بی گوگل جریان داره :|

  • دادا (حالم داره بهتر میشه)
    دادا (حالم داره بهتر میشه) | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    شیرینی آینده همین هست که نمی دونی چی می شه و وقتی پیش می آید یه غافل گیری شیرین داره!!!!

  • dani
    dani | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    آینده ما گوگله.....

  • فاميل دور
    فاميل دور | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    گوگل آنقدر قدرتمند شده كه فكر نمي كنم موتور جستجوي ديگري بتواند جايش رو بگيرد
    البته تلاش هايي از سوي بينگ و ياهو صورت گرفته ولي از نظر من گوگل همچنان بهترين موتور جستجوي دنيا است
    مگر آنكه شركتي وارد اين عرصه بشه و چيزي رو ارائه بده كه گوگل از ارائه ي اون در اين سال ها ناتوان بوده

    • the one with mind
      the one with mind | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

      یاهو که دیگه بیخیال شده. جستجو یاهو با بینگ کار می کنه.

  • MILAD
    MILAD | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    جستجو در گوگل مثل گشتن سوزن دربين انبار كاه هست
    براي همين وقتي چيزي در اينرتت پيدا ميكنم سريع ذخيرش ميكنم تا بعدا راحت بهش دسترسي داشته باشم
    مسخره ترين چيزي كه تو عمرم ديدم جتسجوي گوگل هست و واقعا براي جامعه بشري متاسفم كه نهايت فكرشون شده اين ...

    • iGALAXY
      iGALAXY | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

      من هم برای تو متأسفم که 3 ساله سطح فکر و منطقت رشد نکرده :|

    • آرمان
      آرمان | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

      ببخشيد ، ميشه بگيد شما عضو كدوم جامعه هستيد ؟!
      كه براي ما جامعه ي بشري ابراز تاسف مي كنيد ؟!

      • آرش
        آرش | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

        فکر میکنم این آقا MILAD عضو جامعه iSheep هاست نه جامعه بشری که بخاطرش تاسف خورده، میتونین به ایشون جام تعصب کور رو بدین، احتمالا ایشون به جز سیب هم میوه دیگه ای نمیخوره، اخه بقیه میوه ها هم برای جامعه بشری! مضر هستن.

    • نامی
      نامی | ۲۴ شهریور ۱۳۹۳

      فک کنم شما از اون دسته ادمایی هستی که تو گوگل یه همچین چیزی سرچ میکنه:
      اون اهنگه که تو ماشین اصغر گوش دادم!


      معلومه که مثل سوزن تو انبار کاه میمونه!

  • کوروش
    کوروش | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    ایران صعود کرد تبریک به همه :-):-):-)

  • سوتابایت
    سوتابایت | ۲۳ شهریور ۱۳۹۳

    خیلی عالی بود !! 10 سال دیگه از خواب بیدار بشیم ! مرورگر رو باز کنیم تایپ می کنیم Google.com ! عمرا!
    به نظرم 10 سال دیگه بدون گوگل از خواب بیدار شدن هم اعضاب آور باشه !! :D
    ------------------------------
    یه مصاحبه با تیم کوک داشتم پست بعدی خلاصه شو می زارم !

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی