موبایل های منعطف جذاب هستند، اما آیا واقعاً کاربردی هم دارند؟
اولین بار، لنوو بود که از یک طرح مفهومی به نام CPlus در جریان برگزاری مراسمی که به دو تلفن همراه Moto X و Phab 2 Pro اختصاص داشت رونمایی کرد. این طرح البته نه ...
اولین بار، لنوو بود که از یک طرح مفهومی به نام CPlus در جریان برگزاری مراسمی که به دو تلفن همراه Moto X و Phab 2 Pro اختصاص داشت رونمایی کرد. این طرح البته نه یک تصویر و عکس، بلکه نمونه ای واقعی و کارآمد بود که در سالن مراسم حضور داشت و خبرنگاران می توانستند آن را خودشان تست کنند.
با این حال، CPlus صرفا یک نمونه آزمایشی است و نه بیشتر، اما همان قطهخ توانست تا آتشی به جان توسعه دهندگان موبایل بیاندازد و آن ها را مجبور به ساخت اسمارت فون هایی کند که نه تنها خم می شوند، بلکه به راحتی دور دست می پیچند.
موبایل های امروزی ما به همان اندازه که قدرتمند و قوی شده اند، به همان اندازه هم در قالب مستطیلی خودشان اسیر مانده اند و این مسئله اصلا به چشم ما نمی آید. به همین خاطر وقتی یک تلفنی می آید که انعطاف کامل دارد و می توان آن را به دور دست پیچید، صنعتی به این بزرگی را تحت تاثیر خود قرار می دهد، حتی اگر آنچه که نمایش داده شده یک مدل آزمایشی باشد.
چرا ما نیازمند تلفن های تاشو و خمیده خواهیم شد؟
انعطاف پذیری و تاشو بودن تلفن ها، از لحاظ بصری جذابیت های بالایی دارد، چون معمولا عادت داریم سخت افزارهای مان قطعات مستحکم و ساخته شدن از آهن، شیشه و پلاستیک های ضخیم باشند. آن هایی هم که تا می شوند، مثل لپ تاپ ها، به کمک لولا این قابلیت را دارند. اما جدا از همه کارهایی که طراحان و دانشمندان برای امکان پذیر شدن این طرح انجام می دهند، آیا واقعا کاربردی هم برای آن ها وجود دارد؟
در واقع، بله، حداقل یک سری قابلیت ها همین حالا هم شناخته شده اند. تا کردن یک دستگاه به شما اجازه می دهد حجم آن را کاهش دهید و راحت تر آن را حمل کنید. تصور کنید موبایلی داشته باشید با ضخامت و ابعاد تلفن فعلی تان ولی موقعی که باز شود، نمایشگرش اندازه تبلت شود.
موبایل های امروزی ما به همان اندازه که قدرتمند و قوی شده اند، به همان اندازه هم در قالب مستطیلی خودشان اسیر مانده اند
مضاف بر این، چنین فناوری آینده نگرانه ای را می توان همانند کاغذ روزنامه تولید کرد. شاید روزی بیاید که دیگر نیازی نباشید درخت ها را برای تولید کاغذ قطع کنیم و بتوان هر روز صبح این نمایشگرها را نگاه کرد و جدیدترین اخبار روزنامه ها را در آن خواند. رول ورتگال، مدیر Human Media Lab دانشگاه کویین کانادا که روی نمونه آزمایشی این فناوری کار می کند دقیقا همین نظر را دارد.
حتی تولید برخی قطعات تلفن همراه به چنین شیوه ای می تواند هزینه تمام شده موبایل ها را پایین بیاورد و در نتیجه اسمارت فون ها ارزان تر از هر زمان دیگری در اختیار مردم سراسر جهان قرار بگیرند.
تصور کنید که یک موبایل با حالات مختلفی که به خود می گیرد، تا چه حد می تواند افزایش کاربری داشته باشد. در مواقع لزوم یک موبایل باشد، چندی بعد تبلتی کوچک باشد و در ظواهر مختلف ظاهر شود تا تماشای ویدیو، حین کار در آشپزخانه هم ساده شود.
آنچه لنوو نشان داد، قرار نیست تنها نمونه قابل نمایش تلفن های خمیده و انعطاف پذیر باشد. در حقیقت، از این نمونه ها طی سال های اخیر بسیار دیده ایم و حتی گفته شده سامسونگ در حال کار روی موبایلی است که باز می شود و مثل یک تبلت عمل می کند.
همین نوآوری بزرگ می تواند رقابت موبایل سازها را وارد مرحله جدیدی کند. حتی شایعه شده که ال جی الکترونیکس در حال تامین نیازهای اپل، گوگل و مایکروسافت برای تولید تلفنی با نمایشگر خمیده در سال 2018 است.
لنوو هم که دیده اید؛ چینی ها مشغول ساخت موبایلی هستند که با تا خوردن، کوچک تر می شود تا فضای کمتری را اشغال کند و این دستگاه دقیقا همزمان با CPlus به نمایش درآمد.
سامسونگ در حال کار روی موبایلی است که باز می شود و مثل یک تبلت عمل می کند.
در همین حین که تحقیق و توسعه روی این فناوری ادامه می یابد، انتظار نداشته باشید طی چند ماه آینده نمونه ای کامل و سالمی برای استفاده عمومی کاربران عرضه شود. در این زمینه ها، کمپانی ها همیشه محتاطانه رفتار کرده اند و منتظر مانده اند تا پاسخ بازار به آن محصول را ببینند.
برای مثال، Galaxy Round سامسونگ را در نظر بگیرید. این دستگاه هیچگاه از کره جنوبی خارج نشد چون با موفقیتی همراه نبود اما نکات مثبتی که در طراحی اش وجود داشت وارد سری گلکسی اس شد و همین حالا در S7 Edge نتیجه آن را می توان دید.
یا تلفن تقریبا بدون حاشیه نمایشگر Mi Mix. این دستگاه الهام بخش موبایل های بسیاری شده و خواهد شد. در آینده خیلی نزدیک، موبایل هایی به دست خواهید گرفت که حاشیه چند میلی متری نمایشگرهایشان کاملا حذف شده اند.
بنابراین سرنوشت اولین موبایل های منعطف و تاشو چگونه رقم می خورد؟ احتمالا خرج زیادی روی دست کمپانی می گذارند و به همین دلیل هم قیمت بالایی برای فروش شان در نظر گرفته می شود، به تعداد اندکی تولید شده و فروخته می شود، در نهایت هم فقط شاید در یکی-دو کشور بتوان آن ها را پیدا کرد.
هدف این است که موبایل ها در یک بازار هدف مورد بررسی قرار بگیرند و کاربران بتوانند مشکلات آن را گزارش دهند و شرکت متوجه شود که حالا چه باید تولید کند.
موبایل هایی به دست خواهید گرفت که حاشیه چند میلی متری نمایشگرهایشان کاملا حذف شده اند.
کریس اشمانت، مدیر گروه Living Mobile مدیا لب دانشگاه ام آی تی می گوید که نمی فهمم چرا باید بخواهم موبایلم خم شود، حتی آن را درون یک قاب محافظ قرار داده ام تا از خطرات عادی روزمره حفظ شود.
این طراحی جدید به شدت روی سخت افزاری که باید درون موبایل استفاده شود تاثیر می گذارد. باتری متفاوت و منعطف، بوردی که نشکند و مدارهای الکتریکی که خیلی راحت به تغییر شرایط پاسخ دهند.
مسیری طولانی تا ظهور اولین ها
بنابراین اگر تضمینی بر موفقیت این تلفن های همراه وجود ندارد، چرا باید شرکت های بزرگ، میلیون ها دلار در بخش تحقیق و توسعه صرف این فناوری کنند که معلوم نیست به جایی هم برسد. اما حقیقت این است که ما هیچ وقت نمی توانیم پیش بینی کنیم کدام اتفاق می تواند پیامدی بسیار بزرگ تر را به همراه داشته باشد.
همه شرکت ها دوست دارند اولین شرکتی باشند که یک نوآوری را ارائه می دهند و شکی نیست، تنها شرکتی می تواند در این زمینه موفق ظاهر شود که به اندازه کافی هزینه کرده و تجربه به دست آورده باشد.
اپل و سامسونگ و دیگر شرکت ها نمی توانند یک مرتبه پس از موفق شدن این تلفن ها وارد بازی شوند و امید داشته باشند که به عنوان متولی آن شناخته شوند. به خصوص این مسئله در مورد کره ای ها بسیار می تواند حائز اهمیت باشد. تحلیلگران بازار موبایل می گویند که با توجه به ماجراهای نوت 7، حالا می تواند فرصت مناسبی باشد تا سامسونگ خودی نشان دهد.
این فضای جدید می تواند به مفهوم دنیایی از قابلیت های جدید باشد. روزی که شما بتوانید موبایل را به دور مچ دست تان بپیچید، قطعا نیازمند کارایی های جدید هم خواهید بود و شرکت ها باید سخت تلاش کنند تا در این زمینه بهترین تجربه را در اختیار مصرف کننده قرار دهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من دوست ندارم حداقل تا زمانی که تکامل پیدا نکنه.
با روش لنوو موافق نیستم، این که گوشی کاملا منعطف باشه فایده ای نداره حداقل تا ده سال آینده، فعلا چیزی که از پتنت ها مشخصه میخان گوشی تا شو تولید کنند مثل چیزی که در سریال وستورد دیدیم توی این روش لازم نیست کل گوشی منعطف باشه فقط باید یک لولا و نمایشگر منعطف در قسمت لولا تعبیه بشه، فکر نمیکنم باتری یا چیز دیگه ای فدا بشه، ولی چون گوشی به دو قسمت تقسیم میشه شاید بیرونزدگی دوربین بیشتر بشه
تا زمانی که قدرت پردازش و باتری بخواد فدای انعطاف بشه، انعطافپذیری گوشی ارزشمند نیست.
تصور کن گوشی موبایلت به ساعت تبدیل پذیر باشه. اون موقع کاربردشو میشه دید