ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

لانگ مارچ 5B چین
علمی

راکت لانگ مارچ 5B چین به‌صورت کنترل‌نشده در اقیانوس هند سقوط کرد

راکت لانگ مارچ 5B که چندی پیش دومین ماژول ایستگاه فضایی چین را به مدار برده بود، به‌صورت کنترل‌نشده در اقیانوس هند سقوط کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ مرداد ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۰

راکت «لانگ مارچ 5B» چین به‌صورت کنترل‌نشده بر فراز اقیانوس هند وارد اتمسفر زمین شد و در نزدیکی مالزی سقوط کرد. آژانس ماموریت‌های سرنشین‌دار فضایی چین می‌گوید بخش عمده این راکت در حین ورود به زمین در آسمان سوخت و از بین رفت.

فرماندهی فضایی آمریکا دیروز تایید کرد که این راکت ساعت 18:45 به وقت ایران وارد جو شده اما مشخص نیست که تکه‌های آن کجا سقوط کرده است. عدم اطمینان درباره محل سقوط لانگ مارچ 5B نگرانی‌هایی را در کشورهای مختلف به وجود آورده بود، چون این راکت می‌توانست طبق پیش‌بینی‌ها در منطقه‌ای بین مکزیک و آفریقا سقوط کند.

لانگ مارچ 5B چین احتمالا در مناطق پرجمعیت سقوط نکرده است

کاربران اهل مالزی ویدیوهای سقوط لانگ مارچ 5B را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده و عده‌ای فکر می‌کردند که چند شهاب‌سنگ در حال سقوط هستند. «جاناتان مک‌دوول»، اخترفیزیکدان مرکز هاروارد-اسمیتسونین باور دارد که تکه‌های باقی‌مانده از این راکت در نزدیکی سیبو، بینتولو یا برونئی سقوط کرده اما بعید است که در مناطق پرجمعیت پایین آمده باشد.

لانگ مارچ 5B چین

«بیل نلسون»، رئیس ناسا در بیانیه‌ای در واکنش به این اتفاق گفت: «جمهوری خلق چین اطلاعات دقیق مسیر حرکت لانگ مارچ 5B در ورود مجدد به زمین را منتشر نکرد. همه کشورهای فعال در فضا باید بهترین اقدامات ممکن را انجام دهند و نقش خود را در اشتراک‌گذاری زودهنگام این اطلاعات ایفا کنند تا امکان پیش‌بینی قابل اطمینان ریسک احتمالی برخورد قطعات، به ویژه برای وسایل سنگین نظیر لانگ مارچ 5B که ریسک بزرگی را برای زندگی و املاک مردم به وجود می‌آورند، وجود داشته باشد.»

این راکت چندی پیش برای انتقال دومین ماژول ایستگاه فضایی تیانگونگ به فضا رفت. متاسفانه این آخرین سقوط کنترل‌نشده راکت‌های چینی نخواهد بود. پکن در نظر دارد که در ماه اکتبر (مهر یا آبان) ماژول نهایی ایستگاه خود را با یک لانگ مارچ 5B دیگر راهی مدار کند و بعد در سال 2023 یک تلسکوپ را با همین نوع از راکت‌ها به فضا بفرستد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی