ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل
نرم افزار و اپلیکیشن

حکم ژاپن علیه گوگل؛ عقد قرارداد با تولیدکنندگان گوشی به‌نفع کروم و موتور جستجو باید متوقف شود

ژاپن اعلام کرده گوگل باید همکاری با تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی به‌نفع مرورگر کروم و موتور جستجوی خود را متوقف کند.

مونا طحان
نوشته شده توسط مونا طحان | ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۹:۰۰

کمیسیون تجارت منصفانه ژاپن (JFTC) با صدور دستور «توقف و انصراف» (Cease and Desist)، گوگل را موظف کرده تا هرگونه قراردادی را که موجب می‌شود گوشی‌های اندرویدی موتور جستجوی این شرکت و مرورگر کروم را ارجح بدانند، متوقف کند. این تصمیم در پی تحقیقات این نهاد از سال 2023 دنبال افشای توافق‌هایی است که منجر به نصب پیش‌فرض Chrome و انتخاب Google Search در گوشی‌های اندرویدی شده بود.

به گزارش «Nikkei Asia»، این نخستین باری است که نهاد ناظر ژاپنی چنین دستوری علیه شرکت فناوری بزرگ صادر می‌کند.

اقدامات انحصارطلبانه گوگل در ژاپن

براساس یافته‌های «JFTC»، گوگل از سال 2020 با حداقل 6 تولیدکننده گوشی اندرویدی قراردادهایی امضا کرده بود که به‌موجب آنها مرورگر Chrome و موتور جستجوی این شرکت باید پیش‌فرض روی دستگاه‌ها نصب و آیکون آنها در صفحه اصلی قرار می‌گرفت. همچنین این شرکت از تولیدکنندگان خواسته بود که اپلیکیشن‌های رقبا را کامل حذف کنند.

گوگل

علاوه‌براین، گوگل در ازای این امتیازات، بخشی از درآمد تبلیغاتی خود را به این تولیدکنندگان گوشی اختصاص می‌داد؛ اقدامی که به عقیده رگولاتور ژاپن، باعث ایجاد رقابت ناسالم و انحصارگرایی در بازار شده است.

گوگل در بیانیه‌ای که سخنگوی این شرکت، «دانیل کوهن» منتشر کرده، از تصمیم JFTC ابراز ناامیدی کرده و اظهار داشته که این قراردادها موجب افزایش نوآوری و انتخاب بیشتر برای کاربران شده‌اند اما گوگل اعلام کرده تصمیم نهایی JFTC را به‌دقت بررسی خواهد کرد.

براساس این حکم، گوگل باید بخش‌هایی از قراردادهای تبلیغاتی خود را تغییر دهد تا تولیدکنندگان گوشی آزادی بیشتری در انتخاب اپلیکیشن‌ها داشته باشند. همچنین شرکت باید 5 سال نهادی مستقل را مسئول بررسی و گزارش‌دهی درباره اجرای این دستور کند.

قانون‌گذاری اخیر ژاپن شباهت زیادی به قانون DMA اتحادیه اروپا دارد. ایالات متحده نیز نگرانی‌های مشابهی ابراز کرده و دادگاه‌های این کشور بررسی پرونده‌هایی علیه گوگل هستند که می‌تواند به تجزیه این شرکت می‌انجامد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی