ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل
نرم افزار و اپلیکیشن

وزارت دادگستری آمریکا به‌دنبال تجزیه گوگل؛ احتمال جداشدن اندروید و کروم

پس از تأیید انحصار گوگل در جستجوی آنلاین، وزارت دادگستری آمریکا به‌دنبال ارائه راهکارهای تجزیه احتمالی این غول فناوری است.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۰

پس از اینکه قاضی دادگاه انحصار گوگل در جستجوی آنلاین را تأیید کرد، وزارت دادگستری آمریکا به‌دنبال ارائه راهکارهای احتمالی برای تجزیه این غول فناوری است.

به‌ گزارش بلومبرگ و نیویورک تایمز، پس از اینکه گوگل توسط دادگاه در بازار جستجوی آنلاین انحصارطلب شناخته شد، وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) درحال بررسی راهکارهای مختلف برای رفع این مشکل است. گزارش‌های جدید بلومبرگ و نیویورک تایمز نشان می‌دهند وزارت دادگستری ممکن است پیشنهاد تجزیه گوگل را مطرح کند، به‌ویژه تجزیه سیستم‌عامل اندروید و مرورگر وب کروم.

google

گوگل در آستانه تجزیه اجباری؛ اندروید و کروم ممکن است مستقل شوند

این دو محصول به‌دلیل نقشی که در تقویت تسلط گوگل در بازار جستجوی آنلاین ایفا می‌کنند، موردتوجه قرار گرفته‌اند. با پیش‌فرض قراردادن موتور جستجوی گوگل در بسیاری از محصولات، انحصار این شرکت در بازار جستجو تقویت شده است. هنوز مشخص نیست دولت آمریکا خواهان تجزیه هر دو محصول یا فقط یکی از آن‌هاست اما این موضوع یکی از گزینه‌های جدی است که درمورد آن بحث شده است.

درصورت انجام این تجزیه، اندروید و کروم ممکن است به شرکت‌های مستقلی تبدیل شوند. علاوه‌بر‌این، گزینه‌های دیگری مانند جداکردن بخش تبلیغات گوگل (به‌ویژه تبلیغات متنی AdWords) یا اعمال الزاماتی برای سازگاری با سایر موتورهای جستجو نیز در دست بررسی است.

یکی دیگر از گزینه‌ها این است که گوگل را مجاب به واگذاری یا ارائه مجوز استفاده از داده‌هایش به رقبایی مانند بینگ مایکروسافت یا DuckDuckGo کنند. راهکارهای کمتر افراطی نیز شامل ممنوعیت عقد قراردادهای انحصاری است که موتور جستجوی پیش‌فرض را تعیین می‌کنند.

همچنین دولت ممکن است به‌دنبال این باشد که مانع وادارکردن وب‌سایت‌ها به دادن مجوز استفاده از محتوای آن‌ها در برخی محصولات هوش مصنوعی گوگل بشود؛ این محتواها در نتایج جستجو ظاهر می‌شوند.

این راهکارها هنوز در دست بررسی هستند و هیچ‌کدام نهایی نشده‌اند. قرار است دولت و گوگل که قصد دارد به این حکم اعتراض کند، سپتامبر دوباره به دادگاه بازگردند. پیشتر در مطلبی مسیر پیش روی گوگل در پرونده ضدانحصار وزارت دادگستری را تشریح کرده بودیم.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی