ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

TON
نرم افزار و اپلیکیشن

پروژه TON از قابلیتی برای پیام‌رسانی رمزنگاری‌شده روی بلاکچین رونمایی کرد

پروژه TON که از پروژه‌ای متعلق به تلگرام منشعب شده است، از قابلیتی برای پیام‌رسانی با رمزنگاری دوطرفه روی بلاکچین پرده برداشت.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ تیر ۱۴۰۲ | ۱۵:۰۰

پروژه The Open Network یا TON که از پروژه‌ای متعلق به تیم تلگرام انشعاب گرفته و ساخته شده است، از قابلیتی برای پیام‌رسانی به‌صورت رمزنگاری‌شده روی بلاکچین پرده برداشته که اجازه می‌دهد کاربران این پروژه برای یکدیگر پیام خصوصی ارسال کنند.

بنیاد TON که یک سازمان غیرانتفاعی است، در بیانیه‌ای از عرضه قابلیت پیام‌رسانی رمزنگاری‌شده روی بلاکچین خود خبر داد. این ویژگی از طریق رمزنگاری دوطرفه اطمینان می‌یابد که محتوای پیام‌ها تنها توسط فرستنده و گیرنده قابل مشاهده هستند. البته کاربران باید برای ارسال پیام‌ها هزینه‌ای را پرداخت کنند که مبلغ آن تنها 0.006 تون‌کوین (TON) اعلام شده است. این هزینه با نرخ امروز قیمت تون‌کوین معادل 0.0085 دلار می‌شود.

«آناتولی ماکوسوف»، توسعه‌دهنده ارشد بنیاد TON می‌گوید: «با این قابلیت حتی درصورت وقوع یک اتفاق آخرالزمانی و ازدست‌رفتن سرورهای پیام‌رسانی مرسوم، می‌توانید از طریق بلاکچین غیرمتمرکز TON امکان ارسال پیام داشته باشید.»

TON به قابلیت پیام‌رسانی ایمن مجهز شد

کاربران TON در گذشته هم می‌توانستند در هنگام نقل‌وانتقال تون‌کوین یا NFTها به یکدیگر پیام‌های کوتاهی ارسال کنند، اما آن پیام‌ها توسط همه کاربران بلاکچین قابل مشاهده بودند. حالا این قابلیت با رمزنگاری کامل در اختیار کاربران قرار گرفته است تا این پروژه را به یکی از معدود پروژه‌هایی تبدیل کند که چنین امکانی دارد.

TON یک شبکه بلاکچینی است که از پروژه به‌جامانده از تیم تلگرام انشعاب گرفته شده. تلگرام در سال 2020 پروژه بلاکچین خود را رها کرد، اما پیش از تعطیلی این پروژه، کد متن آن را به‌صورت متن‌باز در اختیار کاربران قرار داد تا بقیه بتوانند آن را توسعه دهند.

بنیاد TON مدعی است که حالا شبکه آن‌ها با قابلیت‌های مقیاس‌پذیری و پردازشی بالاتری نسبت به دیگر شبکه‌های موجود در اکوسیستم Web3 فعالیت می‌کند و درعین‌حال توانسته است ویژگی غیرمتمرکزبودن خود را حفظ کند. این بنیاد چندی قبل برنامه شتاب‌دهنده‌ای را با بودجه 25 میلیون دلاری آغاز کرد تا توسعه‌دهندگان را به کار روی این شبکه تشویق کند. این پروژه یک ربات تلگرامی هم برای مبادلات خود دارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی