کلان شهرهای بعدی چین شاید در اقیانوس شناور باشند
چینی ها در حالی که آماده میزبانی از ۳۵۰ میلیون شهرنشین جدید در دهه پیش رو می شوند، به دنبال ساخت بیش از ۵ میلیارد متر مربع جاده و ساختمان برای شهرها و شهرک های ...
چینی ها در حالی که آماده میزبانی از ۳۵۰ میلیون شهرنشین جدید در دهه پیش رو می شوند، به دنبال ساخت بیش از ۵ میلیارد متر مربع جاده و ساختمان برای شهرها و شهرک های جدید خود هستند. در این بین هر چه مساحت آزاد برای شهرسازی و جاده کشی -به خصوص در نزدیکی کلان شهرها که تقاضای زیادی برای زندگی و کار در آنها هست- کمتر می شود، چشم ها به سوی معماران و مهندسین است تا با طرح های شگفت انگیز خودشان راه چاره ای پیش پای مسئولین بگذارند.
در اولین گام، طرح کلان شهر شناور برای حل این مشکل پیشنهاد شده. دیزاین آن توسط AT Design Office و شرکت ساختمانی CCCC انجام گرفته و قرار است توسعه آن در مقیاس آزمایشی از سال آینده به کار بیفتد. آقای آنتونی فان از شرکت دیزاین AT می گوید: "وقتی مشتری (CCCC) به سراغ ما آمد تا درباره این پروژه حرف بزنیم، تا وقتی تکنولوژی آنها را ندیدم، باورم نشد که جدی صحبت می کنند." CCCC در حال حاضر مشغول ساخت پلی ۵۰ کیلومتری بین هنگ کنگ و ماکائو با استفاده از ماژول های شناوری است که در ساخت شهر جدید نیز استفاده خواهند شد.
در طبقات زیرین این شهر، به جای آسمان اقیانوس بر فراز سر است.
قرار است بلوک های عظیم پیش ساخته در کنار هم این شهر شناور را که مساحتش ۱۰ کیلومتر مربع است شکل دهند و در هر بلوک یا منطقه شهری، هر آنچه یک شهر عادی روی خشکی دارد، قرار خواهد گرفت تا شهروندان تمام وقت شان را در آن بگذرانند و مدام مجبور به خروج از آن نباشند.
بخش های سبزی که در بین بلوک ها دیده می شوند هم بالا و هم زیر آب قرار دارند طوری که باغ هایی عمودی در پیرامون دریاچه ها به چشم می خورد و از آبگیرها برای ورود و خروج زیر دریایی ها استفاده خواهد شد. تونل های زیر آبی اتصال دهنده بلوک ها نیز به جای آسمان، آبی اقیانوس را در روز و تیرگی آن را در شب بر فراز خود به نمایش می گذارند.
کل انرژی مصرفی شهر توسط جزر و مد تامین می شود و مزارع و محل های فراوری محصولات خوراکی در پیرامون شهر قرار گرفته اند. زباله ها به جای ریخته شدن به دریا، به انرژی تبدیل می شوند و حتی کارخانه هایی برای تولید کالاهای محلی در طرح در نظر گرفته شده.
با اینکه ایده این شهر از باغ های معلق بابل هم باورنکردنی تر است اما شاید تا قبل از پایان دهه جاری شاهد برپایی شهری بر اساس آن باشیم. یکی از شرکت های سرمایه گذاری عظیم در چین هم اکنون مشغول باز نگری دیزاین است و انتظار می رود در سال آینده شروع به تست قطعات و تکنولوژی ساخت آن کند.
در ادامه مطلب تصاویر زیبایی از دیزاین این شهر شناور را به تماشا بنشینید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
واقاه زیبا !!!
واقعا حیرت انگیزه! یادمه دوستی میگفت چین به ژاپنی پهناور تبدیل خواهد شد. فکر کنم مورچه(نام کاربری) گفته بود اینو.
ایده خیلی جالبه و البته پر هزینه که مطمئنا چین از پس هزینه هاش بر خواهد آمد :)
درسته که توی طرح تمام اصول حفظ زیست محیطی رعایت شده اما بشر هر جایی پا گذاشته آلودگی هم نشر پیدا کرده.
انرژی مصرفی شهر توسط جزر و مد
اتفاقا امروز داشتم به این فک میکردم که احتمالا ابر قدرت بعدی جهان چین بشه . البته در آینده ای دور