دادگاهی در اروپا اعلام کرد: کتابخانه ها می توانند بدون اجازه از ناشران، کتاب ها را دیجیتال کنند
دادگاهی در اتحادیه اروپا اعلام کرده که کتابخانه ها در این اتحادیه از این پس می توانند کتاب ها را بدون کسب اجازه قبلی از ناشرین آنها به صورت دیجیتال در آورده و توزیع کنند. ...
دادگاهی در اتحادیه اروپا اعلام کرده که کتابخانه ها در این اتحادیه از این پس می توانند کتاب ها را بدون کسب اجازه قبلی از ناشرین آنها به صورت دیجیتال در آورده و توزیع کنند.
به صورت اختصاصی در این مورد ذکر شده که کتابخانه های عمومی می توانند برای سهولت دسترسی بر روی پایانه های مستقیم جهت عرضه کتاب های دیجیتال کار کنند.
ناشر آلمانی Eugen Ulmer که در این مورد بر ضد دانشکده فنی Darmstadt اقدام کرده بود قطعا از این نتیجه خوشحال نیست. البته دادگاه دست کتابخانه ها را در توزیع رایگان نسخه های دیجیتال کتاب ها بسته است. همچنین مجوزی برای استفاده از کتاب ها بر روی کول دیسک ها و همینطور پرینت آنها توسط کتابخانه وجود ندارد.
بر اساس قوانین حق کپی، عمل پرینت یا نگهداری فایل ها نمی تواند توسط کتابخانه انجام شود و کپی کردن کتاب ها قانون شکنی محسوب می شود.
موارد مرتبط با این ماجرا تا به حال چندین بار پیش آمده است. در واقع مشکل دیجیتالی کردن کتاب ها تاریخچه ای نسبتا طولانی و پر از مشکل داشته و دارد.
در آمریکا نیز گوگل گرفتار ناشران و نویسندگانی شد که از ارائه شدن نسخه های دیجیتال کتاب هایشان با قابلیت جستجو در آنها توسط گوگل ابراز نارضایتی می کردند. ناشران سعی می کردند از تمامی راه های ممکن برای کسب حداکثر درآمد حاصل از قرض دادن کتاب ها توسط کتابخانه ها بهره مند شوند.
اما نهایتا رای این دادگاه در اروپا نیز پایان مباحث مرتبط با این موضوع نخواهد بود و شرکت های چاپ و نشر کتاب همواره سعی خواهند کرد به طرق مختلف کتاب های خود را از کتابخانه ها و موسسه های آموزشی بیرون بکشند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اینجوری خیلی ها دری وری نمینویسن
ولی تا ما بخواییم به این مطلب برسیم خیلی طول میکشه
ایران هم باید همین کار رو بکنن
میدونین چقد تو قطع درختان تاثیر داره
عقلشون میرسه