ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
تکنولوژی

تحلیلی بر لپ تاپ های معرفی شده در CES؛ آیا فصل سرد بازار این محصولات به سر آمده است؟

قبلا و با ورود کنسول های بازی، گفته می شد ویدئو گیم ها برای پلتفرم PC در حال انقراض هستند. همین تفکر در چند سال گذشته با ورود تبلت ها به بازار، در مورد لپ تاپ ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۳ | ۲۱:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

قبلا و با ورود کنسول های بازی، گفته می شد ویدئو گیم ها برای پلتفرم PC در حال انقراض هستند. همین تفکر در چند سال گذشته با ورود تبلت ها به بازار، در مورد لپ تاپ ها نیز رواج پیدا کرد. لپ تاپ ها ضخیم بوده و مانند تبلت ها کاربردی نبودند. بسیاری راه حل را در تولید محصولات هیبریدی می دانستند. محصولاتی که نمونه هایی نیز از آنان وارد بازار شد و در اصل تبلتی بودند که با اضافه کردن داک، با ارفاق تبدیل به یک لپ تاپ نیز می شدند.

در CES 2015 شاهد معرفی مجموعه ای از لپ تاپ های جدید بودیم که باعث شد دیدگاهی کاملا متفاوت نسبت به مقوله ی مرگ تدریجی آن ها پیدا کنیم. سیستم های مخصوص بازی با صدایی بلندتر فریاد می کشند، کامپیوترهای تجاری با مصرف انرژی کمتر، کارایی بیشتری در اختیارمان می گذارند و در نهایت نیز با یک طراحی زیبا مانند XPS 13 مواجه می شویم.

تمام این مسائل باعث می شوند نظریه جدیدتری در خصوص بازار لپ تاپ ها در سال 2015 داشته باشیم. در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

ces-2015-lenovo-lavie-laptops-0072.0.0

پس از معرفی پردازنده های 14 نانومتری Broadwell توسط اینتل در چند سال اخیر، این محصولات در نهایت آماده ی عرضه به بازار شده و خبر از تکمیل پروسه ساختشان در این هفته به گوش می رسد. اینتل میگوید ساخت این پردازنده پیشرفتی بزرگ بوده و بالاترین سطح توزیع و فروش برایش در نظر گرفته شده و همچنین Broadwell در تمام رنج های قیمتی در دسترس خواهد بود. عرضه ی Broadwell در همه سطوح حرکتی بی سابقه  از سوی اینتل محسوب شده به خصوص که این که کمپانی در حال حاضر Celeron، Pentium، Core i3، i5، i7 و حتی نسل جدید Core M را در مشت دارد.

اما چرا باید به Broadwell انقدر بها داده شود؟ این پردازنده 14 نانومتری در قیاس با نمونه 22 نانومتری اش (Haswell) که ترانزیستور های کوچکتری دارد، قدرت بالاتری داشته، فضای کمتری اشغال نموده و همچنین نسبت به گذشته خنک تر است. پردازنده 15 واتی جدید حال در شرایط برابر با نسل قبلی اش در یک لپ تاپ، 90 دقیقه بیشتر ویدئو پخش می کند. پیشرفت گرافیکی این سری جدید را نیز نباید فراموش کرد، اگرچه انقدر زیاد نبودند که به خاطرشان هیجان زده شویم. بیشتر هیجانمان در خصوص ارائه نسل جدید پردازنده های اینتل، مربوط به همان 30 درصد صرفه جویی در مصرف باتریست.

[videojs mp4="http://cdn.digiato.com/VRG-VIN-054-CES2015-Intel-Keynote.mp4"]

اینتل در طی رویداد CES خود چندین بار آماری را تکرار نمود که گویی به هدفش نیز تبدیل شده است. "600 میلیون کامپیوتر شخصی از 4 سال گذشته ارتقاء پیدا نکرده اند. چیزی که ما تولید کرده ایم جوابیست برای تقاضا و بازار گسترده ای که در مقابلمان وجود خواهد داشت."

دو دلیل بزرگ عامل عدم علاقه مندی اخیر مردم به بازار لپتاپ ها شده اند. اول غیبت طولانی Broadwell و دوم تلاش مستمر AMD برای تولید هر نوع پردازنده ای که اینتل آن را در سبد خود نداشت، AMD تولیداتش را به گونه ای به بازار می فرستاد تا با جیب مشتری نیز همخوانی داشته باشد. اما حال شاید اینتل بتواند با ارائه نسل جدیدی که مدت بسیاریست انتظارش را می کشیدیم، به این بازار جانی دوباره ببخشد.

[videojs mp4="http://cdn.digiato.com/A-first-look-at-Dells-new-XPS13-laptop-CES2015.mp4"]

لپتاپ XPS 13 از دل، چه از نظر طراحی و چه از نظر سخت افزاری، محصولی دلرباست. دستگاهی که با حاشیه ی نمایشگری بسیار پایین، تکنولوژی آینده را فریاد می زند. میزان تحمل فشار در قسمت بالا و پایین این لپ تاپ نیز با استفاده از عناصری مانند آلمینیوم و فیبر کربن، بسیار بالاست. مانند یک سنگ، سخت طراحی شده و با توجه به 13 اینچ بودن نمایشگرش، شاهکاری در زمینه طراحی و استفاده مناسب از فضا محسوب می شود. تاچ پد این محصول واکنشی بسیار سریع داشته و استفاده از آن را لذت بخش می نماید.

اما نکته قابل ذکر در خصوص لپتاپ مذکور قیمت آن است که دل با توجه به طراحی زیبا و امکانات بی نظیری که در آن به کار برده، قیمتی معادل با 799 دلار را برایش برگزیده و همین امر باعث می شود تا در خصوص گجتی غیرقابل دسترس صحبت نکنیم. محصول دل پیشتازی از نسل جدید لپ تاپ ها بوده که به شکل قابل توجهی بهتر از پیشینیان خود خواهد بود.

نمایشگر تقریبا بدون حاشیه لپتاپ مذکور از تکنولوژی IGZO ی شارپ بهره می برد. البته ال جی نیز اخیرا در زمینه ساخت نمایشگر های اینچنینی قدرت بسیاری از خود نشان داده و در مجموع باید در انتظار صفحه نمایش های بی حاشیه تری باشیم که در آینده ای نزدیک به بازار سرازیر خواهند شد. دل با قیمت گذاری اش هم به این امر اشاره می کند که این گونه از محصولات بیشتر از هر زمان دیگری مقرون به صرفه خواهند بود.

ces-2015-msi-gt80-titan-7949.0.0

برند Alienware نیز که از زیرمجموعه های دل بوده و به شکل تخصصی در زمینه ساخت لپ تاپ ها برای انجام بازی های کامپیوتری فعالیت می کند، در نمایشگاه CES حضور داشته و لپ تاپ های بیش از حد بالا رده با LED های درخشانشان را به رخ سایرین کشید. البته پیشرفت این محصولات اندکی کمتر نسبت به ساخته ی دل قابل مشاهده بود.

لپ تاپ های این شرکت که تا پیش از این از نظر سخت افزاری بی رقیب بوده اند با یک معضل دست و پنجه نرم می کردند، آن هم اینکه برای دستگاهی که نام قابل حمل را یدک می کشید، بسیار سنگین محسوب می شدند. حال Alienware 15 و 17 دارای وزنی کمتر شده و در مقایسه با نسل قبلی 20 درصد کاهش وزن را نشان می دهند. در صورت برگزیدن مدل 15 اینچی نیز امکان انتخاب کردن یک نمایشگر لمسی با رزولوشن 4K را خواهید داشت. این برند، لپ تاپ های مذکور را در حاشیه CES به نمایش گذاشت در حالی که با استفاده از یک آمپلی فایر گرافیکی اکسترنال، قادر بودید قدرت واقعی یک پردازنده گرافیکی دسکتاب را تجربه نمایید.

سپس نوبت به MSI GT80 Titan می رسد که با صفحه کلیدی مکانیکی و پردازنده های گرافیکی دوگانه GeForce تولید شده است. در این صفحه کلید مکانیکی، کلید های حروف W، A، S و D از جنس طلا طراحی شده اند که برای علاقه مندان به بازی های کامپیوتری یک نوآوری جذاب محسوب می شود.

ces-2015-acer-chromebook-15-8072.0

فقط کامپیوترهای ویندوزی نبودند که امسال تجدید قوای بی نظیری را در آن ها شاهد بودیم. ایسر با یک کروم بوک 15 اینچی وارد میدان CES شد. وقتی صحبت از خرید یک لپتاپ جدید با کارایی استفاده روزانه برای والدین می شود، این محصول انتخابی بینظیر است. قیمت پایین این کروم بوک باعث نشده هیچ کم کاری در نوع طراحیش شاهد باشیم. همانگونه که در خصوص XPS 13 گفتیم، این محصول پیشرویی در طراحی نوین لپتاپ ها با هر قیمتی بوده و در طول CES، لپ تاپی را پیدا نمی کردید که طراحی اش باعث رنجش خاطرتان شود.

قابل توجه ترین و ثابت قدم ترین غایب هر ساله ی نمایشگاه CES اپل است. ولی حتی شایعه ی مک بوک ایر 12 اینچی در هفته ای که رسانه ها در حال پوشش تمام وقت CES هستند، جنجالی شد. همانگونه که قبلا نیز برایتان در این خصوص نوشته بودیم، جدا از استفاده از پردازنده ی کم مصرف و کم حجم اینتل، کلید ساخت باریک ترین ایر، در دستان USB Type-C است. این استاندارد شبیه به Lightning خود اپل بوده و دسترسی کاربران به USB را بسیار راحت تر می سازد. با استفاده از Type-C، نه تنها اپل، بلکه سایر سازندگان نیز خواهند توانست لپ تاپ هایی بسیار باریک تر بسازند. شاید باورش سخت باشد ولی استفاده از این استاندارد و در نهایت داشتن لپ تاپ هایی باریک تر باعث خواهد شد بیشتر افراد به فکر ارتقاء لپ تاپ چند ساله ی خود بی افتند.

پردازنده جدید اینتل، طراحی باریک اپل، پیشرفت های ویندوز؛ طرفدار هر کدام که باشید، سال 2015 سالی است که بیشتر از سه سال گذشته دلیل برای خرید یا تعویض لپتاپ قدیمی خود خواهید داشت.

unnamed

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (27 مورد)
  • نوید
    نوید | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    به نظرم realsense اینتل هم میتونه خیلی تاثیر برای خرید لپ تاپ جدید داشته باشه.

  • Rasool Entertainment
    Rasool Entertainment | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    دل قبلا لپ تاپاش خوب نبودن. یکی دو نفر از دور و بریام داشتن، نسبت به ایسوز یا hp عملکرد خوبی نداشتن. ولی جدیدا معلوم میشه خیلی بهتر شده.
    لپ تاپ XPS رو هم فقط توی سایت ubuntu.ir دیدم :) تجربه ی کار با این سری رو نداشتم تا حالا.
    معایب نسبت به PC
    قیمت بالاتر / ارگونومی نامناسب / محدودیت های نرم افزاری و سخت افزاری / کوچک تر بودن مانیتور
    مزایا نسبت به PC:
    قابل حمل / سبک / شارژ شدن توسط باتری / بهترین عملکرد سخت افزار با سیستم عامل Pre-installed
    ولی خب واسه ی من اون معایبش باعث میشه انتخابم لپ تاپ نباشه و PC رو مناسب تر بدونم.

  • کاوه
    کاوه | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    ممنون جالب بود

  • Unique
    Unique | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    xps 13 انگار یه گجت از آیندس واقعا زیباست

  • ataghalam.com
    ataghalam.com | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    منم به موفقیت ویندوز 10 اطمینان دارم

    که این خودش عامل پیشرفت لپ تاپ ها خواهد بود

  • siamak Gol
    siamak Gol | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    دوستان یه چیز کاملا بی ربط:
    کسی این جا برکینگ بد دیده؟ چنتا سوال دارم:
    چرا قسمت آخرش اسمش فلینا بود؟ فلینا چیه؟
    گاس تو بیمارستان چرا سوار ماشین نشد و به چی شک کرد؟
    اون آهنگ مکزیکی هایزنبرگ هایزنبرگ چی بود؟ مال چه زمانی بود؟
    .
    دوستان اگه میدونین بگین. لطفا

    • کارگردان
      کارگردان | ۲۰ دی ۱۳۹۳

      ولش کن شروع کن forever , scorpion رو ببین....
      ---------------------------------------------------------------------------
      اون revolution لعنتی هم که نصف نیمه گذاشت تعطیل شد... واقعا خیلی سریال جذابی بود... ایده ای که من خیلی قبول دارم رو روش کار کرده بودند یعنی قطع برق کل دنیا...

      • 7.62mm
        7.62mm | ۲۰ دی ۱۳۹۳

        حرف سریال شد توصیه میکنم true detective رو ببینید، بازی مک کانهی فوق العاده ست.

  • JimLi
    JimLi | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    Xps 13 واقعا دلرباست
    ادمین میخواد تایید کنه ویرایش زدم!

  • SAEED DASTMARD
    SAEED DASTMARD | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    انصافا لپ تاپ های معرفی شده ces یه طرف لپ تاپ dell یو طرف. روح تازه ای هم دمیده بر طراحی لپ تاپ ها.

    • Moh7n
      Moh7n | ۲۰ دی ۱۳۹۳

      نخیر لپ تاپ های دل یو طرف لپ تاپ های ces یو طرف
      ‎:D

      • SAEED DASTMARD
        SAEED DASTMARD | ۲۰ دی ۱۳۹۳

        اصلا dell دلم رو برد.

    • نیما ناصری
      نیما ناصری | ۲۰ دی ۱۳۹۳

      من هرکی دیدم dell داشته زیاد راضی نبوده کلا فکر کنم کیفیت محصولات asus رو ندارن حتی شاید همین محصول جدیدش

  • KOROSHKKUNITED
    KOROSHKKUNITED | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    قطعا ویندوز 10 و رابط مترو و دسکتاپش جان تازه ای هم به لپتاپ ها و هم سکتاپ ها میده.من بهش ایمان دارم
    فقطططط فلا منتظر دنیم ام :(((((((((((((( چرا نمیاد دنیم؟

    • Mr e
      Mr e | ۲۰ دی ۱۳۹۳

      اره قطعا باگ هاي تازه اي به روح نوت بوك ها ميدمه.

    • samb
      samb | ۲۰ دی ۱۳۹۳

      من که بیخیال دنیم شدم
      با همین سیان حال می کنیم
      هرچند واسه گفرقی هم نمی کرد آخه لومیا 520 دارم

  • سوتابایت
    سوتابایت | ۲۰ دی ۱۳۹۳

    دل بعد از چند سال افت شدید دوباره داره برمی گرده!
    اولین لپ تاپم برای دل بود vostro 1000!! شایدش گرامی!!

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی