ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

آیا انسان می تواند بدون خوابیدن زندگی کند؟

از نظر بسیاری از مردم، خوابیدن نوعی هدر دادن وقت است و از منظر تکامل هم همینگونه به حساب می آید. اما در کل، انسان یک سوم از زمان خود را صرف خوابیدن می کند ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲ شهریور ۱۳۹۴ | ۲۱:۰۰

از نظر بسیاری از مردم، خوابیدن نوعی هدر دادن وقت است و از منظر تکامل هم همینگونه به حساب می آید. اما در کل، انسان یک سوم از زمان خود را صرف خوابیدن می کند و همین مساله چنانچه در حیات وحش زندگی کند می تواند او را در برابر حملات احتمالی آسیب پذیر کند.

با این همه اشکال مختلف زندگی همزمان با رشد و پیشرفته تر شدن خود باز هم به خواب نیاز دارند و این احتیاج هیچگاه در آنها از بین نمی رود.

برای دانشمندان مدرن این مساله هنوز هم نامعلوم است که آیا اندام های تک سلولی هم می خوابند و آیا این موجودات ساده هم ریتم های شبانه روزی نظیر آنچه در موجودات پیشرفته تر یافت می شود را در خود دارند یا خیر.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

براساس تحقیقات انجام شده، کرم های کوچک دریایی حتی تمایل بیشتری به خواب دارند و در چرخه هایی که به میزان قابل توجهی شبیه به انسان به نظر می آیند، از خود ملاتونین تولید می کنند.

طبق پژوهشی که در سال 2008 میلادی توسط دانشکده پزشکی پنسیلوانیا انجام شد، احتیاجات و عادات کرم های گرد در خوابیدن شبیه به انسان است و چنانه این موجودات نتوانند به اندازه کافی بخوابند نیازشان به خواب نیز بیشتر می شود.

برخی پژوهشگران عنوان کرده اند که نیاز به خواب با پیچیده تر شدن بیشتر مغز انسان افزایش پیدا می کند و مجبور است که خود را با میزان بیشتر و بیشتر از داده های  حسی ورودی مطابقت دهد.

براین اساس، انسان ها هرچه به سمت پیشرفت و توسعه پیش می روند به جای آنکه نیاز کمتری به خواب پیدا کنند نیازشان به آن بیشتر می شود.

مطالعه ای که در سال 2011 میلادی روی گونه خاصی ماهی به نام cavefish انجام گرفت، نتایج جالبی در مورد پدیده تکامل را در خود داشت. برپایه این پژوهش، ماهی هایی که در غارهای تاریک زندگی می کنند طوری تکامل یافته اند که چشم ندارند در حالی که گونه های مشابه این جانور که در معرض نور قرار داشته اند چشمان خود را حفظ نموده اند.

آن ماهی های بدون چشم که در تاریکی زندگی می کنند داده های حسی کمتری را در مقایسه با ماهی های دارای چشم دریافت می کنند. زمانی که دانشمندان چرخه های خواب این موجودات را مورد بررسی قرار دادند دریافتند که موجودات زیر زمینی میزان خواب کمتری در مقایسه با موجودات روی زمین دارند با این همه، هر دو گروه از این موجودات سطح یکسانی از عملکرد و فعالیت را از خود به نمایش می گذارند.

البته دانشمندان همچنان به دنبال یافتن راه هایی برای هوشمند تر کردن بدن هستند تا امکانی را برای انسان ها فراهم آورند که بدون تحت تاثیر قرار گرفت وضعیت جسمانی و یادگیری شان ساعات بیشتری را در وضعیت هوشیاری باشند.

برپایه مطالعه ای که در سال 2009 میلادی انجام گرفت ژنی به نام  hDEC2 در بدن وجود دارد که نیاز به خواب را در بدن تنظیم می کند و افرادی که این ژن در بدنشان جهش یافته است می توانند بدون نیاز به تقریبا هیچ میزان خوابی زندگی کنند.

اگر دانشمندان یاد بگیرند که چطور آن ژن را دستکاری نمایند ممکن است راهی را بیابند که براساس آن انسان بتواند بدون نیاز به خواب یا کمترین میزان آن، زنده بماند.

دیگر پژوهشگران هم امیدوارند که با استفاده از روش های مصنوعی انسان را بیدار نگه دارند. در سال 2002 میلادی دانشمندان دانشگاه کلمبیا کشف کردند روشی به نام شبیه سازی مغناطیسی کرانیال (TMS) که سیگنال های الکتریکی را برای مغز ارسال می کند ممکن است بتواند افراد را در برابر خواب مقاوم نماید. با این همه این فرایند همچنان در مرحله تست قرار دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (15 مورد)
  • test8
    test8 | ۳ شهریور ۱۳۹۴

    آن ماهی های بدون چشم که در تاریکی زندگی می کنند داده های حسی بیشتری را در مقایسه با ماهی های بدون چشم دریافت می کنند.
    چی شد؟!! کی بیشتر؟

  • مهمان ناخوانده
    مهمان ناخوانده | ۳ شهریور ۱۳۹۴

    بهتر بود واسه ما می نوشتین که عایا انسان میتواند بدون بیدار شدن زندگی کند؟؟؟؟

  • dgsd
    dgsd | ۳ شهریور ۱۳۹۴

    dfg

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی