ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

با یازده محصول عجیب و کمتر شناخته شده مایکروسافت آشنا شوید

مایکروسافت شرکت بزرگیست: 40 سال سابقه فعالیت دارد و به 118000 نفر در سرتاسر دنیا حقوق می دهد. این کمپانی در سال 2015 میلادی تقریبا 100 میلیارد دلار درآمد داشته است و از جمله طلایه ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۵ آبان ۱۳۹۴ | ۲۱:۰۰

مایکروسافت شرکت بزرگیست: 40 سال سابقه فعالیت دارد و به 118000 نفر در سرتاسر دنیا حقوق می دهد. این کمپانی در سال 2015 میلادی تقریبا 100 میلیارد دلار درآمد داشته است و از جمله طلایه داران و پیشگامان دنیای کامپیوتر محسوب می شود.

تقریبا هر کسی با ویندوز یا آفیس که دو نرم افزار پر کاربرد این شرکت هستند آشنایی دارد و روزی نیست که با آنها سر و کار نداشته باشد. سلطه مایکروسافت بر دنیای کامپیوترهای شخصی شاید اصلی ترین دلیل برای انتخاب بک گراند پیش فرض ویندوز اکس پی به عنوان پر بیننده ترین تصویر عصر حاضر باشد و نام بیل گیتس بنیانگذار این شرکت و پل آلن را در صدر لیست ثروتمندترین افراد دنیا (حتی پس از اختصاص 27 میلیارد دلار به امور خداپسندانه) قرار داده است.

اما به همان اندازه که مایکروسافت در حوزه نرم افزار قوی عمل کرده در حوزه سخت افزار ضعیف بوده است و محصولات تولیدی اش چندان هم مورد توجه کاربران قرار نگرفته است. در ادامه این مطلب قصد داریم به 9 محصول سخت افزاری تولید شده توسط این شرکت اشاره نماییم که اقبال خوبی در بازار پر رقابت تکنولوژی نداشتند.

با دیجیاتو همراه باشید.

روتر پهن باند

microsoft-broadband-networking

مایکروسافت برای مدت زمانی کوتاه (از سال 2002 تا 2004 میلادی) نوعی روتر پهن باند را تولید می کرد که در برهه ای حتی دومین محصول محبوب وای فای در ایالات متحده آمریکا بود.

این روتر عملکردی شبیه به دستگاه های دیگر را داشت و از استانداردهای USB و ارتباط 802.11b که تحت عنوان وای فای شناخته می شد، پشتیبانی می کرد.

در ماه می سال 2004 میلادی، سهم بازار این روتر افت قابل ملاحظه ای پیدا کرد و رویاهای مایکروسافت در حوزه پهن باند را به بن بست رساند.

سیستم تلفن سیار

a-cordless-phone-system

ردموندها قبل از عرضه لومیاها هم در بازار تلفن حضور داشتند هرچند که کسب و کارشان در این بخش محصولات هوشمند را شامل نمی شد.

در آن زمان (یعنی حدودا سال 1998 میلادی) سیستم تلفن بیسیم مایکروسافت برای خودش اسم و رسمی داشت و امکانات مختلفی نظیر یکپارچه سازی با کامپیوترهای شخصی، تشخیص کلام (صرفا عبارات ساده ای نظیر «با جان تماس بگیر»)، آی دی کالر و موارد دیگری از این دست برایش در نظر گرفته شده بود.

اما طولی نکشید که این پروژه متوقف شد و تا زمان ارائه ویندوز فون، مایکروسافت دیگر به سمت بازار تلفن نرفت. جالب است بدانید که سیستم تلفن سیار این شرکت بنا بر دلایلی نامعلوم با ویندوز NT و مکینتاش سازگاری نداشت.

سیستم صوتی دیجیتالی 80

the-microsoft-digital-sound-system-80

در سال 1998 میلادی مایکروسافت و فیلیپس با یکدیگر وارد همکاری شدند تا محصولی به نام سیستم صوتی دیجیتالی 80 را بسازند که تنها اسپیکر تولید شده توسط این شرکت لقب گرفت.

این محصول در جریان نمایشگاه سرگرمی های الکترونیکی سال 1998 میلادی رونمایی شد و یکی از نخستین دستگاه هایی بود که سخت افزار یکپارچه سازی شده مجزا برای تولید صدا داشت؛ بدان معنا که کامپیوترهای شخصی برای استفاده از آن نیازی به کارت صدا نداشتند. علاوه بر این، ساند 80 یک فیش 3.5 میلیمتر و پورت USB را هم در خود جای داده بود.

این سیستم صوتی اما یک ایراد جالب داشت: اگر روی دکمه های - یا + آن کلیک می کردید، صدا به ترتیب به کمینه و بیشینه اش می رسید و غیر از فشردن دکمه Mute راه دیگری برای توقف عملکرد آن دکمه ها نبود.

حسگر اثر انگشت

a-fingerprint-reader

حسگر اثر انگشت مایکروسافت در دوران خودش ایده ای بسیار نو و مدرن بود. این دستگاه که در سال 2004 میلادی معرفی شد با ویندوز اکس پی و ویستا سازگاری داشت و برای افزایش امنیت سیستم عامل های یاد شده طراحی گردیده بود. گفتنی است که مایکروسافت این دستگاه را برای کابران کسب و کارهای کوچک طراحی کرده بود.

تولید این دستگاه کمی بعد متوقف شد با این همه، مایکرسافت بعدها چندین پچ را عرضه کرد تا امکان کار کردن آن با سیستم عامل های دیگر تا ویندوز 8.1 فراهم شود.

سرفس هاب

the-surface-hub

سرفس هاب که بعدها از اسم آن در سری تبلت های هیبریدی مایکروسافت بهره گرفته شد تحت عنوان یک «تخته سفید تعاملی» توصیف می شود که از ویندوز 10 بهره می برد.

دو نسخه مختلف از این دستگاه ساخته شده است: نخست مدل 55 اینچی با رزلوشن 1080p و دیگر نوع 84 اینچی 4K که به ترتیب 7000 و 20000 دلار قیمت دارند.

این هاب در اصل یک کامپیوتر با صفحه نمایش تاچ است که روی دیوار نصب می شود و می تواند کلیه کارکردهای معمول دستگاه های کامپیوتر را انجام دهد که از آن جمله می توان به یادداشت برداری، اجرای بازی و ویدئو کنفرانس اشاره نمود.

مایکروسافت هم اکنون سرفس هاب را به شرکت هایی می فروشد که فضاهای واقعا وسیعی دارند و می توانند آن را روی دیوارهای مختلف خود نصب کنند.

یک بازی کودکانه

a-childrens-game

ورود مایکروسافت به حوزه اسباب بازی از سال 1997 تا 2000 طول کشید و در جریان آن با سازندگان کارتن های مختلفی نظیر «توپولوها»، «آرتور» و «بارنی» وارد همکاری شد.

این محصول در فصل تعطیلات فروش خوبی داشت و می توانست با دستگاه های تلویزیون یا کامپیوتر تعامل داشته باشد. بازار هدف آن حوزه آموزش بود و در جواب سوالات مطرح شده از سوی کودک پاسخ ها «بله» یا «خیر» می داد. هنوز مشخص نشده است که مایکروسافت چرا این پروژه را متوقف کرد.

Zune

zune

این دستگاه در سال 2006 میلادی معرفی شد و می توان آن را تلاش مایکرسافت دانست برای رقابت شانه به شانه با اپل در بازار مدیا پلیرهای پرتابل. در سال 2011 میلادی، تولید این دستگاه متاسفانه به خاطر فروش ضعیفش متوقف گردید.

در ادامه از طراحی نرم افزاری Zune در ویندوز 8 و اکس باکس بهره گرفته شد  و جالب است بدانید که دامین Zune.net حالا به سمت وبسایت اکس باکس هدایت می شود.

اما یکی از دلایل اولیه برای شکست Zune ضعف برند مایکروسافت و ناشناخته بودن آن در حوزه موسیقی بود؛ مشکلی که هم اکنون در بازار تلفن های همراه نیز پیش روی این کمپانی قرار دارد.

وب کم

a-range-of-webcams

ردموندی ها از سال 2006 میلادی کار تولید دوربین LifeCam را آغاز کردند اما دیگر تولید کنندگان این دستگاه ها نظیر لاجیتک که از شناخته شده های این صنعت هستند موفق تر از آن بودند.

نسخه فعلی این وبکم استودیو نام دارد و مجهز به یک سنسور 1080p، لنز هشت مگاپیکسلی و یک میکروفون داخلی است. البته روشن است که مایکرسافت قصد ترک کردن بازار این محصولات را ندارد چون قابلیت تشخیص چهره از جمله امکانات اصلی در نظر گرفته شده برای ویندوز 10 محسوب می شود.

 کنترلر بازی مجزا از اکس باکس

a-non-xbox-game-controller

کنترلر SideWinder در سال 1995 میلادی و به عنوان بخشی از حرکت مایکروسافت به سمت بازار گیمینگ معرفی شد. این محصول برای کار کردن با کامپیوترهای ویندوزی ساخته شده بود اما می شد از سخت افزار آن به همراه مک اپل و سیستم های لینوکسی نیز استفاده نمود.

مایکروسافت در سال 2003 میلادی تولید این کنترلر را به خاطر فروش ضعیفش متوقف کرد و حالا همه برندینگ این شرکت در حوزه گیمینگ از طریق اکس باکس وان انجام می شود.

دستبند تناسب اندام

a-fitness-band

مایکروسافت اخیرا نسخه جدیدی از دستبند سلامتی کمتر شناخته شده خود را در جریان مراسم رونمایی از سرفس پرو 4، لومیاهای جدید و لپ تاپ سرفس معرفی کرد که تفاوت های زیادی با نسخه اولیه رونمایی شده اش در سال 2014 دارد.

نسخه جدید این دستگاه که بند خوانده می شود سازگاری لازم را با iOS، اندروید و ویندوز 10 موبایل دارد و می تواند کلیه فعالیت های مرتبط با تناسب اندام اپل واچ و مدل های مختلف مچبند فیت بیت را انجام دهد.

دوربین ویدئو کنفرانس 360 درجه

a-360-degree-video-conference-camera

این دوربین که  RoundTable نام دارد توسط تیم تحقیقات مایکروسافت طراحی شد و در سال 2007 میلادی تحت عنوان یک راهکار پیشرفته برقراری ویدئو کنفرانس معرفی شد که می توانست نمایی 360 درجه از اتاق را با استفاده از 5 دوربین و چند آینه نمایش دهد.

قیمت این وبکم برابر با 3000 دلار اعلام شد و با آفیس 2007 مورد استفاده قرار می گرفت. RoundTable علاوه بر فراهم نمودن نمای پانورامیک از سوژه، در برگیرنده 6 میکروفون است که موقعیت اصلی سخنران درون اتاق را تشخیص می دهند و یکی از دوربین ها را روی او متمرکر می کنند.

در سال 2009 میلادی، لایسنس این تکنولوژی به شرکت Polycom اعطا شد و حالا این فناوری تحت عنوان اسکایپ برای مشاغل و سازمان ها به حیات خود ادامه می دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (18 مورد)
  • name
    name | ۶ آبان ۱۳۹۴

    @ o2
    که اینطور پس این سایت معتبره
    هان!!!!!!!!!
    نویسنده ای که نتونه تعداد پورت های مکبوک پرو رو بشماره ریویو ش به درد عمه اش میخوره
    برید تو قسمت کامنتهای همین لینکی که این عقده به عنوان لینک معتبر گذاشته اعتراض کاربرها رو ببینید
    این سایت اومده تو پرفرمنس امتیاز رو داده به هر دو در حالی که تو تست gpu سرفس بوک بیش از 3 برابر قدرتمند از مکبوک پرو هست
    >
    https://cms-images.idgesg.net/images/article/2015/10/surface_book_vs_macbook_pro_13_tomb_raider_14x9_normal-100623041-orig.png
    >
    اومده تو قسمت کمرا امتیاز رو داده به مکبوک پرو در حالی که مکبوک عکس دختره رو اینقدر زرد کرده که شبیه زرده تخم مرغ شده
    >
    http://www.laptopmag.com/images/wp/purch-api/incontent/2015/10/photo_comparison.jpg

  • علیرضا
    علیرضا | ۶ آبان ۱۳۹۴

    اینا مال سایتای رقیبن یا واقعا همچین عقده ای (همشون زامبی هم هستن)هایی داریم !!!

    معلوم نیست سرفیس بوک چیکارشون کرده اینجوری شدن :)))))



    دیجی یه کاری کن، جو سایت خیلی خرابه

  • Parsa137813
    Parsa137813 | ۶ آبان ۱۳۹۴

    Zune طراحی خیلی قشنگی داره

  • Nima_Asbagh
    Nima_Asbagh | ۶ آبان ۱۳۹۴

    نمیشه حالا واسه 95 و 3/1 هم استفاده کرد ؟ توروخدااااا

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی