گوگل چگونه «بنیاد رزبری» را ترغیب به ساخت یک کامپیوتر پنج دلاری کرد؟
بنیاد رزبری اگرچه در سال ۲۰۰۹ و به شکل غیر انتفاعی تاسیس گشت اما اولین نمونه از ریز کامپیوتری که با نام «رزبری پای ۱» توسعه داد، در سال ۲۰۱۲ جهت علاقمند سازی دانش آموزان به برنامه نویسی و ...
بنیاد رزبری اگرچه در سال ۲۰۰۹ و به شکل غیر انتفاعی تاسیس گشت اما اولین نمونه از ریز کامپیوتری که با نام «رزبری پای ۱» توسعه داد، در سال ۲۰۱۲ جهت علاقمند سازی دانش آموزان به برنامه نویسی و دانش کامپیوتری عرضه شد.
در سال ۲۰۱۳، گوگل یک میلیون دلار به این بنیاد اختصاص داد تا ۱۵ هزار عدد از این کامپیوترهای کوچک را در اختیار مدارس قرار دهد. لازم به ذکر است که بنیاد مورد بحث هر دستگاه از کامپیوترهای یاد شده را با قیمت های ۲۵ و ۳۵ دلار به فروش می رساند.
اما در رویدادی که به مناسبت پرداخت این مبلغ به بنیاد رزبری برگزار می شد، اریک اشمیت هم حضور داشت؛ شخصی که در آن زمان رییس هیئت مدیره گوگل بود و اکنون همین عنوان را در آلفابت در دست دارد. وی علاقه داشت بداند بنیاد مورد بحث می خواهد محصول بعدی اش را به چه شکلی توسعه دهد و چه برنامه هایی برای آینده اش در سر دارد. با دیجیاتو همراه باشید.
آقای «ابن آبتون» (Eben Upton)، موسس بنیاد رزبری در مصاحبه اخیرش با وال استریت ژورنال می گوید: «به اشمیت گفتم که در نظر داریم به زودی کامپیوتر کوچک قدرتمندتری توسعه دهیم؛ محصولی که البته قیمت آن هم کمی گران تر و حدود ۵۰ الی ۶۰ دلار خواهد بود.»
آقای آبتون سپس ادامه می دهد که اریک اشمیت، به وی گفته که این کار، قدم برداشتن در مسیر کاملا اشتباه است و بنیاد رزبری باید تلاش نماید تا کامپیوترهایی بسیار ارزان تر از ۲۵ دلار تولید کند: «به من گفت که در تولید کامپیوترهای اقتصادی، شرکت های دیگر به سختی می توانند با شما رقابت نمایند و به همین دلیل، باید بر همین قسمت تمرکز کنیم. آقای اشمیت انگشت خود را روی نکته بسیار ظریفی قرار داده بود که تا پیش از این، چنین به آن نگاه نکرده بودیم. گفتگویی که در آن روز با آقای اشمیت داشتم مسیر زندگی ام را تغییر داد.»
وی سپس توضیح می دهد که به آزمایشگاهشان رفته و تمام ایده های قبلی برای ساخت محصولی گران تر را دور ریخته است: «از آن زمان به بعد، ایده مان این شده بود که کامپیوتری قدرتمندتر با همان ارزش مالی ساخته و کامپیوتر کوچک ارزان تر دیگری هم توسعه دهیم که به اندازه رایانه های کنونی قدرت داشته باشد.»
در ابتدای سال ۲۰۱۵، این بنیاد غیر انتفاعی شروع به فروش رزبری پای ۲ با همان قیمت ۳۵ دلار کرد که از نمونه اولیه پرقدرت تر بود. حدود یک هفته پیش و پس از سه سال از گذشت همان مکالمه با اریک اشمیت، آقای آپتون Pi Zero را معرفی می کند که صرفا پنج دلار قمیت دارد.
لازم به اشاره است که Zero، یک کامپیوتر کامل نیست. صرفا یک برد است که در آن پردازنده ای با فرکانس پردازشی ۱ گیگاهرتز به کار رفته که از سوی کمپانی Broadcom توسعه یافته است. در این برد کوچک همچنین یک رم ۵۱۲ مگابایتی وجود دارد؛ همان مقدار حافظه RAM که در آیفون 4S به کار رفته بود.
از طرفی در Zero سوکت هایی به کار گرفته شده که به شما اجازه می دهند کیبورد، ماوس و مانیتور خود را به آن متصل نموده یا حتی یک دانگل Wi-Fi به آن اضافه کنید. ریز کامپیوتر Zero، از یک سیستم عامل رایگان و مبتنی بر لینوکس به نام «Raspbian» بهره می جوید که ظاهری شبیه به ویندوز به آن داده شده است.
از کامپیوتر ۵ دلاری رزبری Zero می توان در پروژه های بهینه شده در اینترنت اشیا یا پروژه های خانگی استفاده کرد. برای مثال می توانید کنترل درب پارکینگ منزل خود را به آن بسپارید. لازم به ذکر است که بنیاد مورد بحث ۱۰ هزار عدد از این کامپیوتر ۵ دلاری را به شکل رایگان در اختیار مدارس انگلیس قرار خواهد داد. گفته می شود که شرکت سونی ساخت ۲۰ هزار نمونه دیگر از همین رایانه بر عهده دارد و همین حالا فروش آن در انگلیس و ایالات متحده آغاز شده است.
در این میان ولی آقای آبتون حاضر نیست هزینه ساخت هر واحد از این برد ها را بیان کند اما می گوید: «انتظار ندارم در نهایت زیان کنم.»
شاید برایتان جالب باشد بدانید که قدرت پردازشی این ریزکامپیوتر ۵ دلاری به حدی هست که بتوان بازی هایی نظیر ماینکرفت یا Scratch را با آن انجام داد.
تا کنون ۴.۵ میلیون عدد کامپیوتر Pi 1 که در فوریه سال ۲۰۱۲ عرضه شد به فروش رسیده و این در حالیست که Pi 2، تا کنون به رکورد فروش ۲.۵ الی ۳ میلیون دستگاه دست یافته؛ کامپیوتری که صرفا از فوریه سال جاری میلادی به فروش می رسید. آقای آبتون در همین خصوص می گوید: «رشد ما به شکل سالانه بیشتر می شود و سال ۲۰۱۵، برای ما بسیار عالی بوده. حقیقتش، تصور نمی کنم بتوانیم روزی کامپیوتری ارزان تر از ۵ دلار توسعه دهیم.»
وی همچنین خاطر نشان می کند که آقای اشمیت، رییس هیئت مدیره آلفابت هنوز ریز کامپیوتر Pi Zero را از نزدیک ندیده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سانسور کننده نظرات بدون دلیل موجه!
از این جور سایتها بدم میاد
واقعاً با 5 دلار نمیشه. دوستانی که در جریان قیمت های لوازم الکترونیک هستن می دونن که واقعاً پول قطعات این برد از 5 دلار خیلی بیشتره، حتی اگه از بی کیفیت ترین تولید کننده چینی هم بخری انقدر نمیشه. البته یه حالتی داره که انقدر در بیاد. اونم اینه که تیراژ مثلاً بالای 100 هزارتا باشه!
خوب اونا هم در ابعاد زیاد تولید میکنن
میلیونی
تعداد رو توی متن نوشته عزیز. بخونید. کلاً از رسبری 1 تا الان 4.5 میلیوون فروش رفته.
واقعا این بنیاد کار ارزشمندی انجام میده
نسل های قبل رزبری پای که با همت و تلاش جهادی(!) دلالان محترم با دلار 10000 تومان محاسبه میشد و به فروش میرفت ):
پ. ن. دوستان اگر جایی یا سایتی رو میشناسید که رزبری پای رو با قیمت معقول بفروشه معرفی کنید. (:
این فروشگاه منصفانه ترین قیمت ها رو داره و جالب اینه که این مدل هم آورده . آدمای خوبی هستن خودشون هم علاقه مند و اهل این چیزا هستن . esys.ir در ضمن بنده به هیچ وجه با این فروشگاه ارتباطی ندارم و فقط چون آدمای واقعا منصف و خوبی هستن ارزشش رو دیدم ازشون اینجا تعریف کنم .
ببخشید مدل zero رو موجود نداره فقط قیمتش رو فعلا زده.
خیلی ببخشید ولی من قیمت هاش رو که دیدم اصلاً هم منصفانه نبودن. فروشگاه آفتاب رایانه خیلی از این ارزون تر میفروشه رسپبری پای ها رو...
45 هزار تومان واسه پنج دلار الان خوبه به نظرت؟؟؟؟
اینجا که گرون میده. آخه 45 تومن برای بردی که خودشون نوشتن 5 دلاره؟ زیرو که تو فروشگاه eca نیست، اما رسبری 2 رو تو فروشگاهشون ارزون تر میده. 153 تومن.
پیدا نمیشه. من فک می کنم به عمد دلالا از ورودی ارزون این برد به ایران جلوگیری می کنن تا بازار رقابتی بوجود نیاد و قیمتا همونی که اونا تعیین می کنن باقی بمونه.
daneshjookit.ir
قیمت رزبری پای 2 در این سایت چهل هزارتومان بیشتره ولی می ارزه قیمتش در میاد 150 تومان درضمن من این نظر رو با رزبری پای 2 نوشتم